Home / Vrije tijd / Barcelona met kinderen / Ciutadella Park in Barcelona
Park Ciutadella amazing view feature

Ciutadella Park in Barcelona

Ciutadella Park (Parc de la Ciutadella) bevindt zich in Ciutat Vella, Barcelona. Dit dertig hectare grote park vormt een groene oase dichtbij het historische, drukke gebied van Barcelona. Het park werd als het enige populaire groene gebied in de stad beschouwd voor een aantal decennia na haar oprichting in de 19e eeuw. Vele toeristen en locals bezochten het park voor plezier en quality time met familie en kinderen. Er is voor iedereen wat wils in het park, omdat er een breed scala aan attracties in en rondom het park zijn. Voorbeelden hiervan zijn de dierentuin, een meer, sculpturen, een museum, en een massieve fontein ontworpen door Josep Fontsere. Het park wordt ook beschouwd als een goede plek om te sporten. U kunt er bootje varen in het meer, fietsen, of joggen. De bootjes en de fietsen zijn beschikbaar om te huren.

Vind nu uw accommodatie!

Geschiedenis – Het Citadel

Barcelona viel voor het leger van koning Phillips tijdens de Spaanse Successieoorlog na een 13 maanden lang durende bezetting in 1714. De koning bouwde hierna het grootste fort, een stervormige ”Citadel” of ”Ciutadella” in Europa. Dit deed hij om directe controle over de stad te behouden. Een deel van het district werd vernielt om plaats te maken voor het fort. Echter, de buurt werd heropgebouwd na 30 jaar en staat nu bekend als Barceloneta.

Attracties

De dierentuin wordt beschouwd als de hoofdattractie van het Ciutadella Park. In deze 13 hectare grote dierentuin kunt u meer dan 7.500 dieren van meer dan vierhonderd verschillende soorten vinden. Er zijn onder andere gorilla’s, orang-oetangs, dolfijnen, cheeta’s, wolven, sneeuwluipaarden, krokodillen, en alligators. De dierentuin was ook het thuis van de beroemde Albino gorilla Sneeuwvlokje, die toentertijd veel toeristen en locals aantrok. Helaas overleed de gorilla in 2004. Naast de normale bezoeken worden er ook verscheidene rondleidingen aangeboden. Ook zijn er diverse workshops, excursies voor kinderen, excursies, personal training, opleidingen, en vakken in zoölogie voor volwassenen.

Het meer

Vele bezoekers kenmerken het meer als romantisch voor aangename avondwandelingen. Bezoekers zien het meer als een gezellige plek waar schildpadjes op de stenen zitten en visjes in het water zwemmen. Vlak naast het meer kunt u de dikste en schoonste vegetatie bekijken vanaf de groene gebieden van Barcelona. Ook is er de enigszins beroemde boom die zich afscheidt van andere bomen door haar veelzeggende vorm en prachtige proliferatie van bananen.

De Waterval

Aan de noordkant van het park ligt de Triomfboog Waterval Berg, die in 1888 gebouwd werd voor de universele tentoonstelling. Dit ontwerp was geïnspireerd en gebaseerd op de Trevi fontein in Rome. Twee enorme scharen van gigantische krabben dienen als trappen naar een smal podium in het midden van het monument. Hiervoor staat een sculptuur van Venus (ontworpen door Venanci Vallmitjana) op een open mossel. De waterval is verdeeld in twee delen. Vanaf het podium is er een pad dat leidt naar de Vrouwelijke Sculptuur en de noordoosthoek van het park. Als u aan de andere kant de trap weer af komt vindt u de vijver die bij de fontein hoort, en het zuidpunt van de artefact is bereikt.

Museums

Het Natuurhistorisch Museum van Barcelona, dat de nieuwe botanische tuinen en het Museu Blau bij het Forum gebouw beheerd, toont ook collecties in het Ciutadella Park, in het Martorell Museum, en in het Labaratory of Nature. Het Labaratory of Nature bevindt zich in het Castle dels Tres Dragons (kasteel van drie draken), een architectonisch ontwerp dat later wereldberoemd zou worden door Antoni Gaudi. Het grootste gedeelte van het gebouw is gemaakt van rode bakstenen. De populairste bezienswaardigheden zijn het gigantische Skelet van de Walvis en tentoonstellingen bedoeld voor kleinere kinderen. Het Martorell Museum aan de andere kant neemt een interessante invalshoek op de natuurlijke historie door het vertellen van de geschiedenis van natuurlijke historie zelf. Het bevindt zich in een neoklassiek gebouw, wat vrij ongebruikelijk is voor Barcelona.

Standbeelden – Mammoet Sculptuur

Er zijn verschillende standbeelden in het park; degene die het meest opvalt is een grote, stenen mammoet. Kinderen vinden het geweldig om op de mammoet te klimmen. Ook is er een modern sculptuur genaamd ”Monument voor de Wereldtentoonstelling”, gemaakt door Antoni Clavé. Een meer conventioneel standbeeld herdenkt Generaal Prim, die de sloop van de citadel mogelijk maakte.

Belangrijke informatie

  • Adres: Pg Picasso, 21, 08018 Barcelona, Spanje +34 807 11 77 00
  • Transport: Barcelona Metro and Trambesos station Ciutadella-Vila Olimpica (L4).  De ingang van het park is echter dichterbij de metro en Rodalies Barcelona (trein netwerk), station Arc de Triomf (L1)
  • Prijzen: GRATIS entree
  • Openingstijden: Het gehele jaar geopend


Grotere kaart weergeven

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

 

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

met-kinderen bezienswaardigheden cultuur must-sees-over-barcelona over-barcelona vrije-tijd

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven