Home / Vrije tijd / Stranden / De stranden van Barcelona
View of Barcelona Beach beautiful sunset

De stranden van Barcelona

Barcelona’s locatie is erg benijdenswaardig. Langs bijna de gehele kustlijn liggen stranden, die vanwege het mediterrane klimaat het hele jaar door worden gebruikt. De stranden van Barcelona zijn meer dan 4,5 kilometer lang en behoren tot de districten Ciutat Vella en Sant Marti. Als het mooi weer is zijn de stranden van Barcelona een echte hotspot voor zowel lokale bevolking als toeristen. Dit is een lijstje met alle stranden in Barcelona.

Vind nu uw accommodatie!

Barceloneta

Barcelona Beach is een van de oudste en meest populaire stranden in de stad. Het is meer dan 1 km lang en daardoor een van de grootste stranden van Barcelona. Het strand ligt dichtbij de haven en niet ver van het centrum van de stad, wat het makkelijk bereikbaar maakt. Mede dankzij dit is het strand erg populair onder de toeristen tijdens de zomer. Zowel overdag als ’s nachts zijn er hier veel mensen te vinden. Je kunt op dit strand verschillende sporten beoefenen, zoals volleybal, tafelvoetbal, tafeltennis en fitness. Er is ook een kinderspeeltuin en een bibliotheek. Hiernaast worden er het hele jaar door activiteiten op het strand georganiseerd.
Bus : 14 , 16 , 17 , 36 , 39 , 40 , 45 , 51 , ​​57 , 59 , 64
Metro : Lijn 4 – Barceloneta , Ciutadella

San Sebastia

Dit strand ligt in de wijk Ciutat Vella. Samen met Barceloneta is het een van de meest traditionele stranden van Barcelona. Het strand wordt beschouwd als een favoriet onder de lokale bevolking. Ongeveer 70% van alle bezoekers die op dit strand komen zijn locals! Dankzij de locatie van het strand kun je er met het openbaar vervoer of zelfs te voet gemakkelijk komen. Een van de belangrijkste kenmerken van San Sebastia is dat het strand een gebied speciaal voor gehandicapte mensen heeft, waar ook een hulpdienst aanwezig is. Er ligt een houten loopbrug, de douches zijn aangepast en er zijn speciale kleedkamers.
Metro: Lijn 4 – Barceloneta

Nova Icaria

Dit strand is gevestigd in de wijk Sant Marti en is 4000 meter lang. Het ligt dicht bij de Olympische Jachthaven en zit vol met bars en restaurants. De meeste bezoekers komen van buiten Barcelona. Het strand is populair bij gezinnen met kinderen en wordt beschouwd als een van de rustigste stranden van Barcelona. Het strand heeft verschillende sport- en vrijetijdsactiviteiten, zoals bijvoorbeeld twee volleybalvelden en een pingpong tafel. Nova Icaria biedt dezelfde gehandicaptenfaciliteiten als San Sebastia.
Metro: Lijn 4 – Ciutadella en Bogatell

Bogatell

Bogatell strand ligt in de wijk Sant Marti en is erg dicht bij de Olympische Haven. Het strand is ongeveer 600 meter lang en wordt beschouwd als een van de veiligste stranden van de stad. De gemiddelde leeftijd op dit strand ligt redelijk hoog, namelijk ongeveer 38 jaar. Het strand heeft een aantal sportfaciliteiten, waaronder twee volleybalvelden en Ping-Pong tafel. Er is een strandwacht en er zijn douches, bars, restaurants, parkeerplaatsen, enz.
Bus: 6, 36, 41, 92, 141
Metro: Lijn 4 – Poblenou, Llacuna

Mar Bella

Mar Bella strand ligt in de wijk Sant Marti. Het ligt in het oostelijke deel van de kustlijn van Barcelona en werd gemaakt tijdens de voorbereiding van de Olympische Spelen van 1992. Het is dus een van de nieuwste stranden in de stad. De meerderheid van de bezoekers zijn jongeren die in de wijk Sant Marti wonen. Het strand heeft een nudisten gebied. Je kunt er verschillende activiteiten doen, zo is er bijvoorbeeld een volleybalveld, speeltuin, Ping-Pong tafel en een basketbal net. Daarnaast is er een strand bibliotheek die open is in juli en augustus.
Bus: 36, 71, 141
Metro: Lijn 4 – Selva de Mar

Nova Mar Bella

Dit strand is zeer populair onder vrouwen en jongeren, dit zijn namelijk meer dan 60% van de totale bezoekers. De meeste mensen die hier komen wonen niet in Barcelona. Het strand ligt in de wijk Sant Marti en wordt beschouwd als een van de rustigste stranden van Barcelona. Het strand heeft een gebied speciaal voor mensen met een handicap.
Bus: 36, 43, 141
Metro: Lijn 4 – Selva de Mar, El Maresme

Llevant

Dit is het nieuwste strand van Barcelona. Het is gemaakt in 2006. Het 380 meter lange strand is gelegen in Sant Marti, vlak bij het strand van Mar Bella. Llevant heeft alles dat nodig is om een heerlijke dag te hebben. Het rode kruis zit er, de politie, een informatiepunt, aangepaste douches en toilets, ligstoelen, parasols, ijsjes en drankjes, fietsenrekken en Wi-Fi.
Bus: 7, 36, 41, 141
Metro: Lijn 4 – Selva de Mar

Op alle stranden van Barcelona kunt u profiteren van gratis toegang tot Wi-Fi. Hier vindt u meer informatie over hotspots die door de hele stad te vinden zijn. Het team van Barcelona-Home kan een mooie accommodatie voor tijdens uw regelen. In het bijzonder als je wilt verblijven in de buurt van het strand hebben we veel keuze uit prachtige appartementen en kamers te bieden.

 

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

stranden-vrije-tijd vrije-tijd

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven