Home / Kulturen / Utanför Barcelona / Vall de Boi
Vall De Boi stunning View of scenery and Romenesque Church

Vall de Boi

Historia

Det finns 1900 romanska kyrkor i regionen Catalonia. Romansk arkitektur refererar till en typ av arkitektur med anor i det medeltida Europa och anses vara den första konst-stilen som spreds internationellt över kontinenten.

Hitta ditt boende!

Vall de Boi har den högsta koncentrationen av Romansk arkitektur i Europa, vilket erkändes formellt år 2000 då de åtta kyrkorna och ett kloster i dalen utsågs till delar av UNESECO´s världsarv. Det är en smal, brant dal med en liten kommun i Katalonien.
Kyrkorna byggdes under 11-1200 talet i en tid av ökande välstånd i regionen. Använda vinster under återerövringen gjorde att familjen Erill byggde kyrkorna i syfte att främja deras makt och sociala status bland samhällena. Kyrkorna ger dig en unik möjlighet till att se romansk  arkitektur mot fantastisk bakgrund av kullar och berg i omgivningen.
Idag kan du utöver att besöka kyrkorna även se väggmålningarna av kyrkorna genom att besöka MNAC (Kataloniens nationella konstmuseum), som ligger nära Parc de Montjuic i Barcelona.

Att göra 

Du kan finna mer information, guidade turer och besökstider av de åtta kyrkorna och klostret i  Romanesque Centre of Vall de Boi. De flesta kyrkorna är dagligen öppna mellan 10.00-14.00, 16.00-19.00.
Förutom att beundra den romanska arkitekturen finns det också många andra aktiviteter i området för att njuta, så som skidåkning, varma källor, vandring och vattensporter.
För de aktiva och äventyrliga så finns det möjlighet att prova på skidåkning i området Bai-Taüll resort.
Det finns även många vandringsturer i området och på hemsidan för Vall de boí erbjuds 6 olika rutter där du kan utforska den vackra naturen till fots.
Efter alla aktiviteter kan du varva ner och skämma bort dig själv i de varma källorna som finns i dalarna. De varma källorna Caldes de Boí har 37 källor med en temperatur från 4 ° C till 56 ° C. Du har även möjligt att bo på hotell som är belägna i närheten, där du kan unna dig själv med en rad olika skönhet och terapeutiska behandlingar .

Hur kommer jag dit?

Med buss

Du kan ta bussen från Barcelona Nord station till Pont de Suert ( 4 timmar) och därefter ta dig till Pla de Eemita (35 minuter). Det bästa är att gå in på ALSA website eller besöka Barcelona Nord stationen för datum, tidstabeller och priser.

Med bil
Det tar ungefär 3 timmar och 30 minuter med bil. Följ A-2 och när du är nära Leida, vänd till N-230 tills L-500 korsningen. (Vall de Boí) Ta L-500 till LV-502 vilket leder dig till staden Erill la Vall. Du kommer att finna en allmän bilparkering i slutet av Erill la Vall.

Vall de Boi

Många som besöker Vall de Boi stannar för en dag eller två under sin vistelse i Barcelona. Om du behöver hjälp att hitta boende in Barcelona,  besök då  www.barcelona-home.com.

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

utanfor-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top