Home / Vapaa-aika / Rannat / Barcelonan Rannat
View of Barcelona Beach beautiful sunset

Barcelonan Rannat

Barcelonan sijainti on selkeästi kadehdittava, koska suurin osa kaupungin rantaviivasta on täynnä hiekkarantoja, koska Välimeren ilmasto mahdollistaa niiden käyttämisen ympäri vuoden. Barcelonan rannat kattavat yhteensä noin 4,5 kilometriä, ja ne kuuluvat Ciutat Vellan ja Sant Martin kaupunginosiin. Lämpiminä päivinä kaupungin hiekkarannat ovat paikkoja, jonne niin paikalliset kuin turistitkin suuntaavat. Alla on listattuna Barcelonan rannat, jotta tiedät, minne auringon helliessä kannattaa mennä.

 

 

Löydä majoituspaikkasi nyt!

 

Barceloneta

Barcelonetan ranta on ehdottomasti yksi kaupungin suosituimmista ja vanhimmista rannoista. Se on yli kilometrin pituinen ja kaupungin suurin ranta. Barceloneta on lähellä satamaa, eikä se ole liian kaukana kaupungin keskustasta, joten sinne pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä. Juuri näiden seikkojen vuoksi Barceloneta on hyvin suosittu turistien keskuudessa ja etenkin kesäaikaan ranta on täpötäynnä. Riippumatta siitä, onko päivä vai yö, on ranta vilkas ajanviettokohde päivän jokaisena tuntina.

Ranta on hyvin varustettu erilaisilla urheiluvälineillä, kuten lentopallokentillä, pöytäjalkapalloalueella rannan itäpuolella, pingispöydällä, ulkokuntosalilla ja lasten leikkipuistolla, joka sijaitsee rannan länsipuolella. Myös yleinen rantakeskus sijaitsee Barcelonetan rannalla. Sieltä löytyy kaikki oleellinen tieto Barcelonan rannoista ja järjestää erilaisia aktiviteetteja ympäri vuoden. Lisäksi rantakirjasto toimii täällä.

Bussi: 14, 16, 17, 36, 39, 40, 45, 51, 57, 59, 64
Metro: Linja 4 – Barceloneta, Ciutadella

San Sebastia

Tämä ranta sijaitsee Ciutat Vellan alueella. Yhdessä Barceloneta rannan kanssa se on yksi perinteisimmistä rannoista Barcelonassa. San Sebastia on erittäin suosittu paikallisten keskuudessa, sillä noin 70 % kaikista rannalla vierailevista on kaupungin paikallisia asukkaita. Rannalle on sen sijaintinsa puolesta mahdollista mennä julkisilla liikennevälineillä tai jopa kävellen. Yksi San Sebastianin tärkeimmistä ominaisuuksista on alue, jossa on tarjolla uimisen avustuspalveluita liikuntarajoitteisille. Saatavana on myös uimistuoleja. Ranta on joka puolelta varustettu puisilla kulkuteillä, erityisillä pukuhuoneilla ja suihkuilla, joten se sopii hyvin myös näiden palveluiden puolesta liikuntarajoitteisille.

Metro: Metropysäkki Barceloneta (L4)

Nova Icaria

Tämä ranta sijaitsee Sant Martin alueella ja on 400 metrin pituinen. Se on aika lähellä Olympic Marinaa, ja lisäksi se on täynnä rantabaareja ja -ravintoloita. Tällä rannalla vierailevat asuvat yleensä Barcelonan ulkopuolella. Se on erityisen suosittu lapsiperheiden keskuudessa, ja sitä pidetään yhtenä Barcelonan rauhallisimmista hiekkarannoista. Rannalla on paljon urheilu- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Niihin kuuluvat muun muassa kaksi lentopallokenttää, pelialue ja pingispöytä. Kuten San Sebastiassa, myös Nova Icariassa on erityinen alue liikuntarajoitteisille, ja sen palvelut ovat samat kuin edellä mainitut.

Bussi: 6, 36, 41, 92, 141
Metro: Linja 4 – Ciutadella ja Bogatell

Bogatell

Bogatell ranta on todella lähellä Olympia satamaa (Port Olímpic) Sant Martin alueella. Ranta on noin 600 metriä pitkä. Tätä rantaa pidetään yhtenä kaupungin turvallisimmista rannoista. Rannalla vierailevien keski-ikä on korkein kaikista, noin 38 vuotta. Bogatell tarjoaa niin ikään mahdollisuuksia urheiluun, sillä siellä on kaksi lentopallokenttää ja pingispöytä. Rannalla on lisäksi hengenpelastuspalveluja, suihkuja, rannalle vieviä liuskoja, baareja, ravintoloita, parkkipaikkoja ja niin edelleen. Rannan kävelykatu vie San Sebastia rannalle saakka, Barcelonetan alueelle.

Bussi: 6, 36, 41, 92, 141
Metro: Linja 4 – Poblenou, Llacuna

Mar Bella

Mar Bella ranta sijaitsee Sant Martin alueella, Barcelonan rannikon itäisimmässä kohdassa. Tämä ranta kehitettiin vuoden 1992 Barcelonan olympiakisojen valmisteluiden aikoihin, joten se on kaupungin uusin ranta. Suurin osa säännöllisesti rannan vierailijoista on nuoria, jotka suurimmaksi osaksi asuvat Sant Martin kaupunginosassa. Tällä rannalla on oma nudistiranta-alue. Virkistysmahdollisuuksia rannalla ovat lentopallokenttä, luistelualue, lasten leikkipuisto, pingispöytä ja koripalloverkko. Lisäksi Mar Bellassa on rantakirjasto, joka on avoinna heinäkuun ja elokuun.

Bussi: 36, 71, 141
Metro: Linja 4 – Selva de Mar

Nova Mar Bella

Mielenkiintoinen piirre tällä rannalla on se, että se on erittäin suosittu naisten ja nuorten ihmisten keskuudessa. He muodostavat noin 60 % kaikista rannalla vierailevista. Barcelonan ulkopuolella asuvat tulevat todennäköisimmin juuri tälle rannalle. Nova Mar Bella sijaitsee Sant Martin alueella, ja sitä pidetään yhtenä hiljaisimmista ja rauhallisimmista rannoista, minkä vuoksi siellä on paljon säännöllisiä vierailijoita. Rannalla on lisäksi alue liikuntarajoitteisille.

Bussi: 36, 43, 141
Metro: Linja 4 – Selva de Mar, El Maresme

Llevant

Tämä on Barcelonan uusin ranta. Se on luotu kaupungin rannikolle vuonna 2006. 380 metriä pitkä ranta sijaitsee Sant Martin alueella, Mar Bellan vieressä. Llevant rannalla on kaikki mahdolliset palvelut, joita täydellisestä ja rennosta päivästä nauttimiseen tarvitaan. Näitä palveluja ovat Punainen Risti, paikallinen poliisi, infopiste, yleinen wc, aurinkovarjot, juoma- ja jäätelökioskit, pyöräparkkialue sekä wifi-yhteys.

Bussi: 7, 36, 41, 141
Metro: Linja 4 – Selva de Mar

 

Kaikilla edellä mainituilla rannoilla on ilmainen wifi-yhteys. Täältä löytyy enemmän tietoa ympäri kaupunkia olevista paikoista, joissa pääsee ilmaiseksi Internetiin.

 

Tämä on viimeisen Barcelonan rannikolle tehty hiekkaranta.

 

 

 

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

uimarannat vapaa-aika-barcelonassa

Majoitus Barcelona


Scroll To Top