Home / Bästa platserna / Blanes – Costa Brava
costa brava

Blanes – Costa Brava

Blanes är en ort i provinsen Girona, i Katalonien, Spanien. Belägen 100 kilometer från Frankrike och bara 74 kilometer från Barcelona är det ett perfekt ställe för en dagstur från någon av storstäderna eller en trevlig destination för din nästa semester. Under en längre tid, tjänade människorna i Blanes sitt levebröd genom att odla, uppföda boskap, och att fiska. Nuförtiden har turismen tagit över som den huvudsakliga industrin i Blanes och har fått stadens ekonomi att växa avsevärt.

Hitta ditt boende nu!

Blanes Historia

Den första indikationen på bosättning i området som Blanes ligger i nu, leder oss tillbaka till en tid före ankomsten av romarna. Tronföljdskriget var fördelaktigt för Blanes, då det fick staden att börja växa inom jordbruket, maritima aktiviteter och fiske. Under Spanska inbördeskriget, drabbades Blanes hårt, med konstanta bombningar av staden, men återhämtade sig sedan och började utvecklas till den fantastiska turistdestination den är idag.

Aktiviteter i Blanes

Belägen på nordvästra sidan av COSTA BRAVA, är Blanes en modern, dynamisk och trevlig ort som erbjuder ett brett utbud av aktiviteter året runt. Givetvis, har Blanes ett flertal vackra stränder, några vanliga och andra väldigt vilda och naturliga. Här är en lista av våra topp 3 favoritstränder i Blanes.

  • Treumal-stranden: Detta är den minsta stranden, belägen i den mest nordliga regionen av Blanes. Den är omringad av ett underbart landskap som har utsetts till ett område av riksintresse. Det är en av våra favoritstränder, på grund av dess exotiska naturliga omgivning. Du kommer att känna som om du är på en vild strand här, långt borta ifrån civilisationen! Denna strand nås enkelt till fots eller med bil, (det finns en parkering i närheten). Vissa faciliteter finns tillgängliga på stranden, såsom glasskiosker, uthyrning av trampbåtar och solstolar. Ta med din favoritbok, ditt solskydd och din handduk, och njut av Costa Bravas underbara väder på Treumal beach!
  • Sant Francesc-stranden: Detta är den perfekta stranden för familjer, med många faciliteter och omgiven av vackra pinjeträd. Stranden nås enkelt till fots eller med bil, men vi rekommenderar dig att ta dig dit genom att först passera den botaniska trädgården Marimurtraoch njuta av de underbara vyerna över havet från denna punkt. Du kommer att finna faciliteter såsom glasskiosker, duschar, inlines, uthyrning av solstolar och båtar, allt du behöver för en härlig semester. Ett strandparadis med gyllene sand och kristallklart vatten.
  • Blanes-stranden: Belägen i Blanes centrum, nära hamnen, är detta den mest kända stranden i Blanes. Under sommaren är det vanligtvis den mest folktäta stranden i staden. På denna strand, känd för sin gyllene sand, finner du ett brett utbud av faciliteter, såsom en glasskiosk, duschar, inlines och uthyrning av solstolar, båtar och en barnklubb samt en läkarmottagning.

Utöver stränderna, finns det även ett flertal monument och trädgårdar att besöka under din vistelse i Blanes. Dessa inkluderarViscounterna av Cabrera, den Gotiska fontänen och Sant Joan-slottet. Vi rekommenderar att ni besöker den botaniska trädgården Marimurtra, vilken är en av de mest intressanta trädgårdarna i Europa. När du går igenom detta drömlika område längs klipporna som gränsar till havet och bildar en av de mest spektakulära panoramautsikterna av Costa Brava, kommer du att se runt 3,000 exotiska växtarter. Trädgården är uppdelad i tre zoner: subtropisk, tempererad och medelhavs. Den botaniska trädgården Marimurtra har utsetts som ett område av riksintresse av Kataloniens regering. Den grundades för 80 år sedan av tyska Carl Faust.

En spektakulär INTERNATIONELL FYRVERKERITÄVLING hålls också i Blanes i juli varje år, så om du är i Costa Brava den veckan, se till att inte missa den!

Hur man tar sig dit

  • Med bil: Ta B-10 och lämna Via Laietana, Plaça de Pau Vila, Carrer del Dr. Aiguader och ta utfart 22. Ta C-32 i riktning mot GI-600. Ta utfart 134 och lämna C-32. Fortsätt på GI-600 mot Blanes. Det tar cirka 1 timme.
  • Med buss: Du måste ta bussen vid Estacion Norte, Barcelona. Det tar cirka 2 timmar att nå Blanes med buss och kostar 6,5€ för en enkelbiljett och 13€ för en tur- och returbiljett.
  • Med tåg: Det finns inget direkttåg till Blanes från Barcelona, du behöver först ta tåget till Girona, och sen från Girona ta bussen till Ctra. de Tordera och sedan gå till Blanes. Det tar cirka 2 timmar.

Vi råder dig att ta dig dit med bil, då det är det billigaste och snabbaste sättet att ta sig till Blanes från Barcelona. Om du inte har en bil, är buss också ett enkelt alternativ.

view more apartments swedish

One comment

  1. Väldigt oprofessionellt att skriva att man inte kan nå Blanes direkt från Barcelona. Tåg R1 går direkt till Blanes.
    /Linda

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

baesta-platserna

Boende Costa Brava


Scroll To Top