Home / Kulturen / Muséer / CosmoCaixa Barcelona
CosmoCaixa Barcelona

CosmoCaixa Barcelona

CosmoCaixa Barcelona är ett nytt vetenskapligt musiem som ligger i Sarriá-Sant Gervasi omrdet i Barcelona. Museet stängdes 1998 för renovering och nyöppnade sedan under namnet CosmoCaixa år 2004. Museet har ett brett utbud med olika events, utställningar som är både temporära och permanenta med kategorier som rymden, miljön och så klart vetenskap. CosmoCaixa erbjuder även interaktiva utställningar för de yngre. Det finns även en souvenirbutik, kafé och ett utbildningscenter för barnen.

 

Hitta din bostad nu!

Museet erbjuder också en gratis tjänst för besökarna att uppleva vetenskapliga projekt genom interaktiva utställningar. Detta är ett av de mest kända museena i stan och drivs av en ett fundament kallat ‘la Caixa’.

Museet är till största del inget museum där man bara tittar på utställningar utan får även testa en hel del saker. Olika vetenskapliga teorier och discipliner förklaras både verbalt och interaktivt. Är du sugen på att uppleva fysisk, tekniska, geologisk, kemisk och matematiska förhållanden på egen hand bland hundratals experiment? Det är inte bara för barnen utan det händer ofta att det föräldrarna blir lika exalterade som barnen.

Inuti CosmoCaixa Barcelona

När du är på källarplan kommer du se en hiss som leder dig upp till högsta våningen som kommer ge dig en spännande utsikt över den första attraktionen, hissen är gjord av glas så får uppleva teknisk vetenskap bara genom att åka hissen där.

En av huvudattraktionerna definitivt ‘Flooded Forest’ som erbjuder besökarna att uppleva den fuktiga miljön som i en regnskog. Det finns över 100 levande arter som representeras på museet som till exempel, fåglar, insekter, grodor, alligatorer för att nämna några. En del av djuren rör sig fritt me oroa dig inte, ormarna hålls på plats bakom glas!

En annan unik upplevelse på museet är “Geological Wall”. Här är ämnet såklart geologi och det finns interaktiva utställningar som visar hur olika typer av vulkaner reagerar när det blir rörelse i marken. 

‘Hall of matter är en del av museet som visar hur evolutionen startade med big bang som är uppdelad i 4 delar, meningen, första organismerna, erövrandet och födseln av den första civilisationen.

För dem som ytterligare vill utbilda sina barn så finns det en del av museet som kallas ‘click and flash’, som är en av de tre stycken interaktiva utställningarna som är anpassat för barn. Här kan barnen spela ett spel som ska hjälpa dem att förstå vetenskap på ett pedagogiskt sätt där barnen navigerar i spelet genom att använda sina sinnen.

Det finns även temporära utställningarna. Dem som vill veta mer om stjärnor kan fråga i kassan efter att få tillgång till den uppvisningen, det kostar 2 euro extra.

Utanför byggnaden finns det gott om plats om du vill ha en picnic eller upptäcka mer vetenskapliga experiment. Det finns två stycken stora paraboler som är placerade 80 meter ifrån varandra som demonstrerar hur ljudet förflyttar sig. 

Museet har ett väldigt gott rykte för sin höga standard och kan helt klart upplevas utan barn. Helt klart en rekommendation, om du bor i en bostad i närheten, se då till att besöka detta unika ställe!

Praktisk information

  • Adress: Carrer d’Isaac Newton, 26, 08022 Barcelona, Spain  Telefon +34 932 12 60 50
  • Transport: Buss 17, 22, 58, 60, 73, 75 and 196. | FGC station Av. + Tibidabo Blue Tram eller buss 196.
  • Web: Se Barcelonaturisme
  • Öppettider: Måndagar: stängt. Tisdag till söndag: 10:00 – 20:00.

 


Visa större karta

 

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

museer

Boende Barcelona


Scroll To Top