park labyrinth view feature

Park Labyrinth

Den kända Labyrint parken är belägen i den norra delen av stan i Horta-Guinardo precis utanför stadskärnans radie. Parken ases vara den äldsta parken i Barcelona och är Barcelona’s version av Grenadas Alhambra, en unik kunglig byggnad omringad av fabulösa fontäner och trädgårdar. För att hålla en hög standard är det endast 750 personer om dagen som är tillåtna att gå in i parken.

 

Hitta din bostad nu!

 

Historian bakom labyrint parken

Parken byggdes 1791, or ett minne av den spanska monarken i Catalunya. Den var konstruerad av Marquis och markägaren Joan Antoni Desvalls of d’Arena. Parken har många kvarlevande bevis på att parken har varit, och är, ett avslappnande område som påminner om livsstilen som Marquis levde.

Trädgården är uppdelad i två delar där den äldre delen har en mer klassisk atmosfär medan den andra har en mera romantisk känsla.

Labyrinten

Labyrinten är på en yta som motsvarar 6 hektar, och vattendelen sägs vara huvudelementet i parken i och med att detta sträcker sig igenom hela område som rinner i strömmar, vattenfall, dammar och kanaler.

Inne i trädgården är den 820 meter långa labyrinten belägen som har namngett hela parken. Mitt i parken finns en staty av Eros, guden av kärlek som är ett av parkens dragplåster. Ovanför labyrinten finns det två unika paviljonger med statyer av Ariadne omringade av en imponerande arkitektur.

Om du bor i en bostad när parken, så missa inte möjligheten att uppleva den utsökta maten som finns i området.

 

 


Visa större karta

 

Praktisk information

  • Adress: Passeig dels Castanyers, 1, 08035 Barcelona  Telefon: 934 28 39 34
  • Transport: Metro station Mundet (L3).  Buses 27, 60, 73 or 76. Parken ligger bara 5 minuter bort från tunnelbanan.
  • Priser:  €2.17. söndagar och onsdagar är gratis. Guidade turer kostar €1.80 extra.
  • Öpettider: Öppet sju dagar i veckan mellan 10:00 till skymning. Januari till february: 10:00 – 18:00. Mars: 10:00 – 19:00. April: 10:00 – 20:00. Maj till september: 10:00 – 21:00. October: 10:00 – 19:00. November – december: 10:00 – 20:00.

 

 

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

activities-sv fritidsaktiviteter

Boende Barcelona


Scroll To Top