Home / Index / Activiteiten / Park Labyrinth
park labyrinth view feature

Park Labyrinth

Het Labyrinth Park te Barcelona ligt aan de noordkant van de stad, in Horta-Guinardo. Dit is net buiten het toeristengebied. Het park wordt gezien als het oudste park van Barcelona, en wordt gezien als Barcelona’s versie van Granada’s Alhambra. Alhambra is een magnifiek koninklijk landgoed omringd met prachtige fonteinen en tuinen. Om de schoonheid van het park goed te kunnen handhaven, zijn er maximaal 750 personen per dag toegestaan in het park.

Vind nu uw accommodatie!

Geschiedenis van het Park Labyrinth

Het park werd gebouwd in 1791, en is een van de overgebleven restanten van de extravagante Spaanse monarch in Catalonië. Het Park Labyrinth is gebouwd door markies en grondbezitter Joan Antoni Desvalls van d’Ardena. De vredige leefstijl van de markies heeft vele sporen achtergelaten in het park. Een voorbeeld hiervan is een monument dat gebouwd werd om een wonderlijke avond door te brengen in het gezelschap van de koning zijn neefje en bruid.

De tuin is verdeeld in twee tuinen. De oudere tuin is in neoklassieke stijl en de jongere tuin wordt als meer geromantiseerd beschouwd.

Het Labyrint

Het labyrint omvat meer dan 18 hectare, en water wordt beschouwd als het hoofdelement van het Park Labyrinth. Dit hoofdelement kunt u terugzien in het gehele park. Voorbeelden hiervan zijn beekjes, watervallen, vijvers, en kanaaltjes. Het water besproeit de vijvers die aan het park grenzen. Park Labyrinth bestaat uit moerassige bogen en Griekse goden. De tuin weergeeft een eclectisch vleugje van Arabische, Mediterraanse, Neoklassieke, en romantische stijlen.

In de neoklassieke tuin bevind zich het 749 meter lange labyrint, waar het park zijn naam aan te danken heeft. In het midden van het park staat een standbeeld van Eros, de god van de liefde. Boven het labyrint zijn twee grote paviljoens, met standbeelden van de Danae en Ariadne. Daarnaast zijn trappen die leiden naar het hoogste punt van de tuinen. Op dit punt staat een standbeeld van Dionysus, god van de wijn. Naast de trappen is nog een paviljoen dat is toegewijd aan de negen muzen. Achter dit paviljoen bevindt zich een prachtige vijver.

Als u  in een accommodatie verblijft vlakbij het Park Labyrinth, mis dan niet het openluchttheater, de prachtige outfits, het voortreffelijke eten, de kinderen die in het labyrint aan het spelen zijn, en het labyrint zelf.

De romantische tuin

Het romantische, klassieke gedeelte deel van de tuin dateert terug uit de 19e eeuw. De tuin heeft duizenden bloemen, beschaduwd door de vele grote bomen. Hier kunt u ook een waterval en een romantisch kanaal vinden. Deze romantische tuin is ongelooflijk mooi; maar het geeft u niet hetzelfde verzaligde gevoel als wanneer u  zich in de neoklassieke tuin waant.

In de romantische tuin vind u ook een charmant kanaal gevuld met zwanen en eenden en een schilderachtige brug. Het kanaal was deel van het vindingrijke irrigatiesysteem dat in 1853 geïnstalleerd werd. Het kanaal is verbonden met de waterval, fonteinen, vijvers, en beekjes. Het stroomt allemaal rond in een circuit zodat het water niet wordt verspild.

De Romantische tuin is bedoeld voor sociale bijeenkomsten, en gedecoreerd met prachtige toespelingen uit de Griekse en Romeinse mythologie. Het wordt beschouwd als het meest bedachtzame en geïsoleerde plek in het park, waarschijnlijk de beste plek voor geliefden of mensen die op zoek zijn naar een beetje privacy.


Bekijk grotere map

Praktische informatie

  • Adres: Passeig dels Castanyers, 1, 08035 Barcelona  Telefoon: 934 28 39 34
  • Transport: Metro station Mundet (L3).  Buslijnen 27, 60, 73 or 76. Het park ligt op 5 minuten loopafstand van de metro.
  • Entree:  €2.17. Zondag en woensdag gratis.  Rondleidingen kosten €1.80 extra.
  • Openingstijden:  Zeven dagen per week geopend. Vanaf 10:00 uur tot schemering. Januari tot februari: 10:00 uur tot 18:00 uur. Maart: 10:00 uur tot 19:00 uur. April: 10:00 tot 20:00 uur. Mei tot september: 10:00 uur tot 21:00 uur. Oktober: 10:00 uur tot 19:00 uur. November tot december: 10:00 uur tot 20:00 uur.

 

Accommodatie Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

activiteiten-index met-kinderen bezienswaardigheden index vrije-tijd

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven