Home / Kulturen / Figueres Dali Museum
Dali Museum

Figueres Dali Museum

Figueres Dali Museum ligger cirka 140 km från Barcelona och där är det  fantastiska surrealistiska Dali-museet beläget. Salvador Dalí var en berömd surrealistisk målare född i Figueres 1904. Museet byggdes från ruinerna av en före detta teater och omvandlas till vad du ser idag – en bisarr men ändå fantastisk blandning av märkliga och underbara skapelser från minnet av Dalí. Detta museum är det näst mest besökta museet i Spanien, efter Prado. Oavsett om du har en passion för konst eller om du bara har ett flyktigt intresse för Dali, är detta en fantastisk dagstur utanför Barcelona.

 

 

Hitta ditt boende nu!

Dali Museums unika personlighet och stil präglar all konst samt hela byggnaden, detta museum sticker verkligen ut från mängden. Dali utformade denna byggnad i de sista åren av sitt liv, in i minsta detalj. Innan du ens hunnit sätta din fot inne i museet hinner du ta del utav Dalis surrealistiska värld. Byggnaden är uppdelad i olika scenen för att på djupet förstå Dalís surrealistiska förklaringar. Ytterväggarna är täckta i katalanska bröd dekorationer gjorda av gips och ovanpå museet är det vackert dekorerade med gyllene skyltdockor och jätte ägg. Även de som vanligtvis inte inspirerad av konstmuseer kan inte låta bli att njuta av detta gigantiska verk. Det är ett extremt roligt museum att utforska för hela familjen och för alla åldrar.

 

Om du fortsätter från ingången till museet vidare till uteplatsen, kan du se den berömda Cadillac bilen, och på toppen av huven på bilen är en fascinerande och ganska kreativt skulptur av en kvinna. Du kan även se den yttervägg som innehåller flera guldskyltdockor. När du går in i själva byggnaden finns det en stor målning gjord utav Dali. Denna målning ser ut som den har flera figurer av Venus de Milo ( Grekiska guden Afrodite), men om du kisa dina ögon, omvandlas ansiktet i målningen till Abraham Lincoln.

Det finns cirka 5 berättelser i denna runda byggnad, alla fyllda med Dalis konstverk. Vid utgången av byggnaden är det nästan som om byggnaden byggdes för att vara svår att lämna, vilket kanske är precis vad konstnären avsedde det att vara. Du kan avsluta genom att gå igenom källarens present affär där du också kan köpa souvenirer på vägen ut eller så finns också Dali Juvel Museum som du kan besöka som ligger precis runt hörnet från museet.

På grund av att resan från Barcelona till Figueres är det en bra idé att försöka kombinera en resa till Dali museum med den pittoreska staden Girona som ligger halvvägs mellan Figueres och Barcelona.

 

Tip!
Köerna på Dali Museum kan bli ganska långa under högsäsong så är det lämpligt att ta ett tidigt tåg från Barcelona för att undvika lång väntetider.

 

Öppettider och kostnader

Biljetter kostar runt 12 € och barn under 9 går in gratis.

Dali-museet i Figueres är vanligtvis öppet från 09:30 till 18:00 (förutom på måndagar då det är stängt) Det är längre öppettider under sommarmånaderna. Vi rekommenderar att alltid kontrollera museets officiella hemsidan för uppdateringar , öppettiderna som förändras under året.

Tel:+34 972 67 75 00

Nattöppet

Under augusti månad har du en unik möjlighet att besöka museet från 10 på natten till 01:00 på morgonen.

Vägbeskrivning

Adress: Plaza Gala-Salvador Dalí, 5, 17600 Figueras, Girona, Girona, Spanien

Tåget är ett billigt och enkelt alternativ, som tar ca 2 timmar från Barcelona (Passeig de Gracia station). När du kommit fram till Figueres så är det bara en 15 minuters promenad till Dalí museum som är skyltat hela vägen.

Ett nyare alternativ är den nya höghastighetståg AVE tåg från Barcelona till Figueres, denna resa tar knappt en timme!

Om du kör dit tar det ca 1 timme och 30 minuter. Parkering finns bakom museet och det finns också gratis parkering i närheten av Parc Bosc. Härifrån är det cirka 10 minuters promenad till museet.

 


Visa större karta

 

Gällande boende så hyr de flesta besökare i Barcelona lägenheter, och reser sedan med tåg till Figueres. Oavsett var i Barcelona du befinner dig under din vistelse, är Figueres inte långt ifrån !

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv museer

Boende Barcelona


Scroll To Top