Home / Hakemistosta / Labyrinttipuisto
park labyrinth view feature

Labyrinttipuisto

El Parc del Laberint eli Labyrinttipuisto sijaitsee kaupungin pohjoislaidalla Horta-Guinardon kaupunginosassa turistien suosiman alueen ulkopuolella. Puisto on Barcelonan vanhin ja sitä pidetään paikallisena versiona Granadan Alhambrasta, joka on loistelias lähteiden ja puutarhojen ympäröimä kuninkaallinen kartano. Labyrinttipuiston luonnonomaisen kauneuden säilyttämiseksi puistoon päästetään vain 750 vierailijaa päivässä.

 

Löydä majoituksesi nyt!

 

Labyrinttipuiston historia

Puisto valmistui vuonna 1791, ja se on yksi Espanjan ylellisen yksinvallan ajan jäänteistä Kataloniassa. Rakennuttaja oli markiisi ja maanomistaja Joan Antoni Desvalls de d’Ardena. Puistossa on monia jäänteitä markiisin hedonistisesta ja rauhallisesta elämäntavasta, muun muassa kuninkaan veljenpojan ja tämän morsiamen kanssa vietetyn nautinnollisen illan muistoksi rakennettu monumentti.

Puutarha jakautuu kahteen osaan; vanhempaan uusklassiseen ja romanttisempaa tyyliä edustavaan uudempaan.

Labyrintti

Alue on 7 hehtaarin laajuinen ja vesi on tärkeä elementti, joka toistuu monessa puiston osassa. Tämä näkyy eri muodoissa, kuten puroina, vesiputouksina, lampina ja kanaaleina, ja kastelee puiston laidalla olevaa luonnollista metsää. Puisto yhdistelee harmonisella tavalla arabialaista, välimerellistä, uusklassista ja romanttista tyyliä. Tästä osoituksena on mm. maurilaisia holvikaaria ja kreikkalaisia jumalia.

Uusklassisessa puutarhassa on 750 metriä pitkä labyrintti, jonka mukaan puisto on nimetty. Labyrintin keskellä on rakkauden jumala Erosta esittävä patsas. Labyrintin yläpuolella on kaksi paviljonkia, joissa on Danaen ja Ariadnen patsaat. Niitten vieressä olevat portaat vievät puiston korkeimmalle tasolle, jossa on viinin jumala Dionysoksen patsas. Portaiden yläpäässä on myös kolmas paviljonki, joka on omistettu yhdeksälle muusalle ja jonka takana on kaunis, suuri lampi.

Jos majoitut Labyrintin lähettyvillä, älä jätä väliin ulkoilmateatteria, maukasta ruokaa, kaunista puistoa ja lasten mahdollisuutta leikkiä labyrintissa.

 

 

Romanttinen puutarha

Puiston romanttinen osa on 1800-luvulta ja siellä kasvaa tuhansia kukkia tuuheiden puiden varjostamina. Osasta löytyy vesiputous ja sievä kanaali. Romanttinen puutarha on lumoavan kaunis, verrattuna uusklassiseen osaan se on rauhallisempi ja tunteikkaampi.

Tästä osiosta löytyy hurmaava kanaali, joka toimii joutsenien ja ankkojen kotina, ja pittoreski silta. Kanaali oli osa vuonna 1853 rakennettua, nerokasta kastelujärjestelmää, joka yhdistää vesiputoksen, lähteet, purot ja lammet ja varmistaa, ettei vettä mene hukkaan.

Romanttista puutarhaa käytetään usein tapahtumiin sekä juhliin ja se on koristeltu kauniisti viittauksin kreikkalaiseen mytologiaan. Tämä on puiston eristäytynein ja mietteliäin osa ja sopii hyvin rakastavaisille sekä niille, jotka haluavat rauhoittua luonnon helmassa.

 


Näytä suurempi kartta

 

Käytännön informaatiota

  • Osoite: Passeig dels Castanyers, 1, 08035 Barcelona,  Puhelin: 934 28 39 34
  • Liikenneyhteydet: Metroasema Mundet (L3). Bussilinjat 27, 60, 73 ja 76. Puisto on vain 5 minuutin kävelyn päässä metrolta.
  • Pääsymaksu: 2,17€. Sunnuntaisin ja keskiviikkoisin ilmainen sisäänpääsy. Opastetut kierrokset maksavat 1,80€ lisää.
  • Aukioloajat: Avoinna kaikkina viikonpäivinä, kello 10 aamulla illankoittoon asti.  Tammi- ja helmikuussa 10.00-18.00, maaliskuussa 10.00-19.00, huhtikuussa 10.00-20.00, toukokuusta syyskuuhun 10.00-21.00, lokakuussa 10.00-19.00, marras- ja joulukuussa 10.00-20.00

 

 

 

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

hakemisto lapsesi nahtavyydet-kulttuuri aktiviteetit vapaa-aika-barcelonassa

Majoitus Barcelona


Scroll To Top