Home / Sitges / Het verhaal van Sitges
Story of Sitges

Het verhaal van Sitges

Sitges, gelegen 30 kilometer ten zuiden van Barcelona, is een dorp in Spanje dat zeer bekend staat voor zijn stranden en feesten. Het verhaal van Sitges begint in de 4e eeuw, toen er een menselijke nederzetting vestigde op het Iberische schiereiland. De naam werd genoemd naar de Sitges familie, die het dorp overnamen in de 12e eeuw van de graaf Mir Geribert, Sitges’ economie was vooral gebaseerd op de wijnproductie, tot de naoorlogse economische boom in 1960, toen het een belangrijke toeristische locatie werd.

Vind nu uw accommodatie!

Sitges is gelegen aan de Mediterraanse kust, met 17 stranden waar van een mild en gematigd klimaat kan worden genoten. Het is omringd door de Garraf’s Park bergen, wat het klimaat uniek maakt. Het heeft een oppervlak van meer dan 44 kilometer, waar 28.000 bewoners leven. 35% van de populatie bestaat uit buitenlanders, vooral afkomstig uit Nederland en Engeland. Hun kinderen gaan naar internationale scholen in Sitges in de buurt. De infrastructuur van de stad is zeer toeristisch georiënteerd. Het heeft 3 jachthavens, wat het de stad met de meeste jachthavens in Spanje maakt. Tijdens de laatste jaren zijn economische activiteiten verdwenen, zodat de toeristenmarkt in de regio een prioriteit werd gemaakt. Naast toerisme, is een deel van de economie gebaseerd op vissen, vanwege de geografische locatie.

Voor een plaats met een oude historische achtergrond, heeft Sitges nog steeds vele historische bezienswaardigheden. De meest populaire is Iglesias de Sant Bartomeu I Santa Tecla, de kerk die ook wel bekend staat als ‘La Punta’, of ‘De Tip’, vanwege de locatie op de rand van een kustheuvel. Het is gebouwd in de 17e eeuw en bestaat uit een mix tussen barok- en Renaissance stijl.

Gedurende het jaar, host Sitges vele evenementen die mensen van over de hele wereld aantrekken. De meest bekende zijn het Sitges Film Festival – een Catalaans film festival dat is ontstaan in 1967 – en Carnival, de religieuze vrije dagen dat meer dan 250.000 mensen aantrekt.

Carnival Sitges

Met grote wegen en smalle straten, is Sitges een charmant dorp. Sommige straten in het centrum van het dorp zijn uitsluitend voor voetgangers en fietsers, waardoor het de perfecte locatie is om een lange wandeling te maken. Het is het makkelijkste om te lopen in deze stad, omdat de dimensie ervoor gemaakt is. Naar de wat verder gelegen plaatsen, zoals Playa del Muerto, kunt u altijd een taxi nemen. Sitges heeft ook een treinstation met directe treinen van en naar Barcelona, waardoor het mogelijk is om een dagtrip te maken tijdens uw verblijf in de Catalaanse hoofdstad.

Featured Image: MARIA ROSA FERRE cc

Photo Credits: Press Cambrabcn cc

Accommodatie in Sitges

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven