Home / Cultuur / Carnival van Sitges
Carnival of Sitges

Carnival van Sitges

De religieuze vakantie Carnival word over heel de wereld gevierd. Carnival is wanneer je de laatste kans hebt om stout te zijn voordat vasten start. Het Carnival van Sitges is een van de meest populaire feesten in Catalonië. De geschiedenis erachter is meer dan 100 jaar oud. In de 15e eeuw, spelde een dyslectische man Carles de Can Torras verkeerd, als Calrestorles. Calrestorles stierf op een As Woensdag, de eerste dag van het Vasten. Met tijd en de fantasie van mensen, zorgden de mensen van Sitges ervoor dat Calrestorles wordt herinnert als Carnestoltes. Voor deze reden, komt Koning Carnestoltes aan met de Koningin op Dikke Donderdag in de stad om onbeperkt feesten te verkondigen. Op de laatste dag, As Woensdag, wordt de begrafenis van Carnestoltes gevierd en het testament gelezen.

Vind nu uw accommodatie!

Deze evenementen zijn allemaal optredens die rond de stad gaan in parades met symbolische meningen. In de parades lopen mensen mee in kostuums die verschillende rollen in het optreden vertegenwoordigen. Tijdens het weekend van Carnival zijn er verschillende bezoeken van de Koningin en kinderen op scholen, verpleeginrichtingen en bejaardentehuizen in de stad. Op zondag is er een parade toegewijd aan kinderen en een parade toegewijd aan volwassenen met typische dansen. Mensen die meelopen in de parade nemen hun kostuums erg serieus. Veren, glitter, make-up, allemaal fundamenteel voor een goed kostuum in de Sitges Parade.

Elk jaar trekt het Carnival van Sitges rond de 250.000 mensen aan van over de hele wereld. Mensen van alle leeftijden komen naar de “pueblo” om van de festiviteiten te genieten. De meeste van deze tijdelijke toeristen komen voor een dag vanuit Barcelona met de trein of bus, omdat Sitges maar 30 kilometer van de Catalaanse hoofdstad afligt.

Due to Sitges’ popularity for being a famous gay destination and the openness of the locals to the gay community, the carnival of Sitges is more adult focused than family focused, however many families and kids still participate on the day parades and kids-only parades. The largest parades take place on Sunday and Shrove Tuesday. The most popular parades are the Debauchery Parade and the Extermination Parade.  Debauchery is famous for its 40 floats that carry over 2,000 participants during its course. The Extermination Parade marks the end of celebrations. It is usually full with drag queens dressed in black in grief for the death of the king of carnival.  Finally, on Ash Wednesday, the Burial of the Sardine, or the king, symbolizes the beginning of the abstinence period.

Vanwege de populariteit van Sitges en het feit dat het wordt gezien als een beroemde homobestemming en de openheid van de lokale bevolking naar de homogemeenschap, is het Carnival van Sitges meer gericht op volwassen dan op families. Ondanks dit doen nog steeds veel families en kinderen mee op de dag van parades en in parades voor kinderen. De grootste parades vinden plaats op zondag en carnavalsdinsdag. De meest populaire parades zijn de Debauchery Parade en de Extermination Parade. Debauchery staat bekend voor zijn 40 praalwagens die meer dan 2.000 deelnemers dragen tijdens de loop. De Extermination Parade markeert het einde van de viering. Het is normaal gesproken vol met drag queens gekleed in zwart, in rouw voor de koning van carnival. Tenslotte symboliseert op As Woensdag, de Begrafenis van de Sardien, of de koning, het begin van de abstinentie periode.

Featured Image: Keith Williamson cc

 

Accommodatie in Sitges

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

cultuur muziek-en-evenementen

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven