Home / Sitges / Stranden en baaien in Salou – Costa Dorada
Salou – Costa Dorada

Stranden en baaien in Salou – Costa Dorada

« Stranden, zon en mooi weer – Welkom in Salou! »

SALOU is een van de meest populaire zomer vakantiebestemmingen aan de Costa Dorada. Wat trekt zo veel toeristen naar deze regio? De prachtige stranden en baaien! Met een indrukwekkende 325 dagen zon per jaar, bent u verzekerd van een ontspannen en rustig verblijf in deze prachtige en zonnige stad. Salou beschikt over meer dan 14 kilometer kustlijn, bedekt met stranden en baaien in vele vormen en maten. Maar waar moet u naartoe? Een strand of een baai? De keuze kan heel erg moeilijk zijn met zoveel variatie! Gelukkig voor u hebben wij een makkelijk te gebruiken lijst samengesteld met onze favoriete stranden en baaien in Salou. Wij hopen dat dit helpt!

Vindt nu uw accommodatie!

Stranden met faciliteiten voor families

In Salou zijn er twee stranden die zeer geschikt zijn voor families vanwege de goede bereikbaarheid en de diverse activiteiten:

Het eerste strand is Ponent Beach. Met zijn fijne gouden zand en kalme wateren, is dit in feit de prefecte plek voor gezinnen. Kinderen kunnen gemakkelijk spelen in de zee zonder dat ouders zich te veel zorgen moeten maken over de veiligheid. Op het strand vindt u vele faciliteiten en activiteiten voor iedereen. Voor kinderen is er een kindergedeelte met schommels en glijbanen, voor oudere kinderen en volwassenen zijn er faciliteiten zoals waterfietsen, jetski’s, en andere watersporten die u kunt huren. Als u honger heeft zijn er tal van restaurants, cafés en bars, en niet te vergeten de prachtige ijscokarren en de frisdankverkopers die langs het strand lopen. Alles wat u nodig hebt om te genieten van het vakantiegevoel in Salou! Het strand heeft ook een relatief goedkope parkeerplaats, die slechts €2 voor een middag kost.

Het tweede familievriendelijke strand is Llevan Beach. Dit strand komt direct na Ponent Beach, net voorbij de haven. Llevan is vrij gelijkwaardig aan Ponent Beach, maar Llevan is misschien aantrekkelijker voor sportieve types vanwege de fitnessclubs en de volleybalvelden die hier te vinden zijn. Het is de ideale plek voor vrienden die die een actieve dag in de zon aan de Costa Dorada willen doorbrengen. Op Llevan Beach vindt u douches en toiletten en een kindergedeelte exclusief voor kinderen. Het strand heeft ook een aantal cafés, bars en restaurants. De parkeerplaats kan worden gevonden vlakbij de haven. Als u van plan bent om een hele dag door te brengen op het strand, dan raden wij u aan om te gaan picknicken in het groene gebied net achter het pad naar het strand. Dit is een favoriete plek voor velen, vooral voor de lokale bevolking, waar je kunt ontspannen in de schaduw van de palmbomen op een warme zomerdag.

Op zoek naar vrijheid en natuur?

Wilt u weg van het drukke centrum van de stad om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving van de stad? Dan raden wij u aan om naar de zuidelijke kaap van Salou te gaan, waar u veel natuurlijke baaien en prachtige landschappen kunt vinden. Minder mensen bezoeken deze plaatsen, dus het is hier rustiger en minder druk. Een aantal van de kleinere baaien van de zuidelijke kaap zijn voorzien van restaurants en een ligstoel verhuur. Van alle baaien is Cala Font Crancs onze favoriet, een prachtige baai op slechts 5,5 kilometer van het centrum van Salou. Het is de perfecte plek voor een dagtrip vanuit Salou, BARCELONA of vanuit SITGES. Dus vergeet niet om uw favoriete boek, uw zonnebril, uw handdoek en uw zonnecrème mee te nemen. Maak u klaar voor een weekend van rust en ontspanning onder de mediterrane zon!

Hoe komt u daar?

  • Met de auto: Ga op de B-10 van Via Laietana, Passeig de Colom en de Passeig de Josep Carner. Neem AP-7 tot C-14 en neem afslag 35 van de AP-7. Ga door op de C-14. Neem Carrer de la Ciutat de Reus naar Carrer de Barcelona in Salou. Het is ongeveer 1 uur rijden naar Salou vanuit Barcelona.
  • Met de bus: Om met de bus van Barcelona naar Salou te reizen, moet u eerst naar het busstation op de Passeig de Gracia, 36, in Barcelona. De bussen beginnen te rijden vanaf 7 uur in de ochtend en gaan door tot 11 uur in de avond. De frequentie is 1 tot 2 uur, dus neem een kijkje op de website van Plana, het bedrijf dat deze verbinding verschaft. Het duurt ongeveer 2 uur met de bus en het zal ongeveer €13 kosten voor een enkele reis.
  • Met de trein: De spoorwegmaatschappij RENFE verschaft de dienst tussen Barcelona Sants station en Salou. Treinen beginnen te rijden vanaf 8 uur in de ochtend en de laatste vertrekt om 19.30 in de avond. De frequentie is 3 minuten om de 2 uur. De reis duurt ongeveer anderhalf uur en ticketprijzen variëren tussen de €8 en €13,80. Voor de terugkeer van Salou naar Barcelona Sants, treinen beginnen te rijden vanaf 6 uur in de ochtend tot 10 uur in de avond. De frequentie is 20 minuten om de anderhalf uur. De reis duurt ongeveer anderhalf uur en tickets zijn ongeveer €7 per stuk.

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven