Home / Sitges / Heerlijk eten in Sitges
Fine dining in Sitges

Heerlijk eten in Sitges

Sitges staat bekend voor zijn stranden, cultuur en homogemeenschap. Het populaire toeristische resort trekt veel jonge mensen aan van over de hele wereld, vooral tijdens festivals en evenementen. Spaans eten is erg populair over heel de wereld, voornamelijk ‘tapas’ en sangria. Echter, de Spaanse keuken is meer dan alleen maar Jamon Iberico en tortilla de patatas. Dankzij het hoge aantal immigranten en hun invloeden, is het mogelijk om restaurants te vinden met samensmeltingen van de Spaanse, Mediterraanse en Aziatische keuken voor alle smaken. Sitges is niet anders. Voor de huwelijksreis liefhebbers die op zoek zijn naar eten van goede kwaliteit en een goede ambiance, zijn er veel mogelijkheden voor heerlijk eten in Sitges.

Vind nu uw accommodatie!

Paella is een erg populair gerecht in Spanje dat is verspreid in Valencia, wat een paar uur van Barcelona vandaan ligt. Door het hele land is het populair om rijst restaurants te hebben, gespecialiseerd in rijst gemaakt in een Paella pan maar dan met verschillende ingrediënten. Ricarroz is een van de rijstrestaurants in Sitges, gespecialiseerd in rijst van over de hele wereld. Het menu bevat gerechten met invloed uit het Midden Oosten, de Carribean, Azië en het Mediterrane gebied, variërend van zwarte-, saffraan-, witte-, kokos-, wilde- en basmati rijst. Het restaurant is gelegen in Port d’Aiguadolç, met een bevoorrecht uitzicht over de haven. Ook gelegen in Port d’Aiguadolç, biedt Suket de Peix het beste Mediterrane eten. Van de typische paella’s tot gegrilde vis. Ook serveert het restaurant lichte zomersalades en Xató, typische wintersalades afkomstig van de buren van Sitges, Gavà. Voor de kosmopolitische  bewonderaars biedt Komokieras Spaanse gerechten in een meer moderne en chique ambiance.  De manier waarop de gerechten gepresenteerd worden en de inrichting van het restaurant maken dit een van de meest fancy plaatsen waar je kunt dineren. Komokieras heeft ook een terras voor de warme nachten en staat bekend om zijn wijnkelder. Als je meer van een meer natuurlijk en organisch dieet houd dan is Atzavara Port dé plaats voor jou. Dit restaurant heeft zijn eigen tuin waar het zijn eigen groenten kweekt en kippen en konijnen houd voor zijn eigen typische Valenciaanse paella, waardoor de gerechten kunnen worden aangepast aan het seizoen. Atzavara’s chef mixt traditionele en moderne technieken voor een typische Spaanse keuken met een frisse draai. Voor een meer verfijnde maaltijd is Alenti, onderdeel van Hotel Alenti, een goede optie. Het is gelegen aan een van de drukste straten van de stad en biedt een uitgebreid menu met de beste verse lokale ingrediënten. Alenti heeft een buitenterras en een binnenkamer voor meer privacy. Voor een meer internationale keuken biedt Alfresco een grote variätie aan specerijen op zijn gerechten, van typisch Mediterraans tot Aziatisch. Naast de traditionele zeevruchten, zijn Midden Oosterse gerechten zoals babaganoush en Indiase zoals curry, groente en basmati rijst beschikbaar.

Maar 30 kilometer van Barcelona af, is Sitges de perfecte bestemming voor een dagtrip omdat het makkelijk te bereiken is met de trein. De meeste restaurants openen voor lunchtijd zodat je kan genieten van het fantastische eten dat Sitges te bieden heeft als je even een break wil van de zon en het strand.

Featured Image: jenny downing cc

 

 

Accommodatie in Sitges

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven