Home / Cultuur / Muziek en Evenementen / Gay Pride Sitges
Sitges Gay Pride

Gay Pride Sitges

De Gay Pride Sitges startte in 2010 in het stadje om de homogemeenschap te vieren. Het vind plaats aan Passeig Maritimo, langs de kust en dan terug totdat het homostrand Playa de la Bassa Rodona wordt bereikt. De parade brengt mensen van over de hele wereld bijeen, homoseksueel, heteroseksueel, mannen, vrouwen en kinderen voor een dag in harmonie en gelijkheid onder iedereen. Het evenement is gratis voor alle aanwezigen, net als de feestjes in het dorp. Ondanks dat de parade zelf plaatsvindt op 1 dag, duren de festiviteiten eromheen voor ongeveer 5 dagen.

In de parade van 2014 deden meer dan 45.000 mensen mee in de Sitges Pride. Gay Pride wordt beschouwd als een van de meest belangrijke evenementen in Europa. De Pride vindt plaats in juni, in het begin van de Spaanse Zomer, wat een groot aantal shirtloze hunks aantrekt.

 

Vind nu uw accommodatie!

2015

Dit jaar zal de parade plaatsvinden op 21 juni om 17:00. De route zal beginnen tegenover het Kansas Restaurant en het zal eindigen tegenover Hotel Calipolis. Ook al is de Pride Parade gratis, degenen die graag willen deelnemen in de parade met een wagen zijn verplicht  zich te registreren. Een Pride VIP pas is alleen te koop voor de 5 dagen aan festiviteiten. Met de VIP pas word je toegestaan in de VIP zone in de homostad. Er is een beperkt aantal VIP passen en maar 40 daarvan zullen worden verkocht online op de officiële website van de parade. Met deze pas hoef je ook nergens in de rij te staan, krijg je gratis toegang tot het Welkomstfeest, een uitnodiging om deel te nemen op een wagen, VIP Bar op verhoogde platforms.

Sitges Gay Pride

Rooster

De festiviteiten beginnen op donderdag 18 juni en de openingsevenementen in de stad zijn onder andere de “Red Night Party” in club Organic, Pride T-Dance en een Black Eyed Peaz tribuut band concert. Op vrijdag 19 juni zal er een Beyoncé tribuut concert plaatsvinden in de homostad, een tweede avond van de Pride T-Dance en de “White Night” in club Organic. Op zaterdag 20 juni is er een Zaterdagnacht Disco en de derde avond van de Pride T-Dance. Hotel Antemare zal een Pool Party organiseren en Organic een Grindr Party voor de magische mannen om elkaar in het echt te ontmoeten. Zondag 21 juni is de grote dag, dan zal de parade plaatsvinden. Daarna is er een Queen tribuut concert in de stad en de vierde avond van Pride T-Dance. Club Organic zal de “Black Night” organiseren. Op de laatste dag, maandag 22 juni, vindt de laatste avond van de Pride T-Dance plaats in de stad, gevolgd door een Spice Girlz tribuut concert en organiseert Organic het evenement ‘Superheroes Unmasked”!.

Waar te verblijven

Barcelona-Home biedt appartementen, huizen en villa’s voor alle smaken en budgets.

Bekijk onze website voor accommodaties in Barcelona, als je deelname in de parade maar voor één dag is.

Als je van plan bent in Sitges te verblijven voor de 5 dagen van festiviteiten, bekijk dan onze website voor beschikbare opties in Sitges.

Voor meer informatie, bekijk de officiële website van de Gay Pride in Sitges.

 

Featured Image: Ybridex AngeloDemon cc

Photo Credit: Guillaume Paumier cc

 

Accommodatie in Sitges

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

muziek-en-evenementen

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven