Home / Sitges / Sitges – Uw volgende trip?
Sitges beach side Spain

Sitges – Uw volgende trip?

Sitges bevindt zich ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Barcelona en is een van de populairste resorts van Zuid Europa. Het is vooral druk in de zomer, wanneer de Noord Europese jeugd deze plek bezoekt. Voor een aantal jaar heeft het resort voornamelijk de welvarende middenklasse van Barcelona getrokken, maar nu heeft het deze dagen achter zich gelaten. Sitges staat al lang bekend als een stad met culturele waarde, dankzij zijn inwonende artiesten, zoals bijvoorbeeld de Boheemse mystieke Santiago Rusinol. De stad barst van klassieke kunst gebouwen en op de boulevard staan rijen met palmbomen. De 17 stranden van Sitges zijn een paar van de besten aan de kust van de Middelandse Zee.

Bezienswaardigheden

Vind nu uw accommodatie!

Sitges is vooral een strand bestemming; ondanks dat biedt het ook andere bezienswaardigheden. Het heeft bijvoorbeeld drie musea gewijd aan kunst en oude artefacten, een bioscoop, een oude begraafplaats en een mooie gerenoveerde kerk. Het klimaat van Sitges biedt gemiddeld 300 dagen per jaar zon. Het host ook grote film, dans en culturele festivals zoals bijvoorbeeld Fantástico en Carnaval. Het is het zeker waard om Sitges een bezoekje te brengen, welke dag van het jaar dan ook.

Geschiedenis

De 19e eeuwse modernistische beweging begon grotendeels in Sitges en de stad bleef het speelterrein van artistieke ontmoetingen en demonstraties tot ver nadat de beweging minder sterk werd. Sitges bleef een resort voor artiesten en trok de aandacht van Salvador Dalí en poëet Federico García Lorca. De Spaanse burgeroorlog vervaagde wat voorheen de ‘gouden jaren’ van Sitges werden genoemd. Ondanks de komst van andere artiesten en schrijvers in de decennia erna, geen van allen had dezelfde naam of impact als zij die er voorheen waren verbleven.

 

 

Festivals in Sitges

Net als in elke Spaanse stad, vormen festivals ook in Sitges een belangrijk onderdeel van de cultuur. De stad hosts verschillende festivals. Door het hele jaar heen zijn er verschillende festivals, zoals een tango festival, een bioscoop festival en een vintage auto festival. Zonder enige twijfel is Mardi Gras Sitges’ meest legendarische festival, wat plaatsvindt in Februari. De straten worden gevuld met stoeten voor carnaval en mensen dragen eigenaardige jurken voor een hele week. Dit is een van de beste tijden om in Sitges te zijn.

Sitges’ carnaval is heel belangrijk op de Catalaanse kalender. Voor langer dan een eeuw, viert de stad dat het vasten gaat beginnen. Overal op straat in Sitges en Barcelona ziet u mooie jurken, praalwagens en indrukwekkende outfits te zien. Het feest begint de donderdag voor het vasten, met de aankomst van de koning van Carnaval en eindigt met het begraven van Sardine op het zogenoemde ‘Ash Wednesday’ (as woensdag, de eerste dag van het vasten). Activiteiten bereiken hun flamboyante climax op Sant Bonaventura waar de homo gemeenschap hun eigen vieringen houdt.

Activiteiten

Er zijn menig activiteiten te doen wanneer u een trip maakt naar Sitges. Als u wilt fietsen, zijn er verschillende fietsverhuurwinkels door heel Sitges. En waarom zou u niet gaan golven op een koele middag? De drie dichtstbijzijnde golfclubs zijn Vinyet mini-golf, Terramar golf course en CTC golf club. Ook zijn er verschillende tennisclubs door de lokale sportcentra in Sitges, waar u heerlijk kunt tennissen. Andere activiteiten zijn onder andere jet-skiën, zeilen, charter scholen en andere watersport activiteiten. Tenslotte zijn er ook een aantal stranden in Sitges, om precies te zijn 17. Ten slotte bevinden er zich 3 zwembaden waar u heerlijk kunt relaxen en kan geniet van de zon.

Stranden

De stranden van Sitges zijn levendig en schoon. Er ligt zand en schoon Middelands Zee water, met paden naar de waterkant en naar ‘chiringuitos’ (strand hutjes; kleine barretjes), waar eten en drinken wordt verkocht en waterfietsen worden verhuurd. Achter de stranden is een pittoreske promenade, gevolgd door rijen van restaurants, bars, en ijswinkels. Over het algemeen zijn de stranden zowel familie- als homo-vriendelijk. Ondanks dat zijn er bepaalde stranden die meer als familie-gericht worden beschouwd en andere als nudist-gericht of homo-gericht.

Nachtleven

Een van de beste manieren om een avond in Sitges door te brengen is een wandeling langs de waterkant te maken, gevolgd door een rustig etentje waarna u zich rond 23:00 kunt terugtrekken in een van de openlucht cafés voor een dutje of om mensen te kijken. Als u hetero bent is de rechterkant van het centrum de beste plek voor uw. Er zijn verschillende homo-bars, in feite, er is een kaart waarop deze worden aangewezen. Negen daarvan zijn gevestigd op Carrae Sant Bonaventure in het centrum, met een loopafstand van maar 5 minuten van het strand. Wanneer een bepaald café u gaat vervelen, hoeft u maar een paar stappen links of rechts te zetten en u heeft het volgende café al gevonden.

Sitges heeft bepaalde gebieden die voorzien zijn van hele clusters bars en clubs. De meeste mensen die in Sitges een nachtje uit willen hebben wel gehoord van de beruchte ‘Straat van de Zonden‘ (Carrer del Pecat’) – eigenlijk Carrer 1er de Maig. Het kreeg deze naam dankzij het feit dat het gevuld is met plaatsjes om te drinken, dansen en versiertrucs te oefenen. Het is het huis van smalle clubs zoals Titos en Pacha’s officiële bar, Pachito. Het is het ook waard om de kleine zijstraatjes van de Straat van de Zonden te bezoeken; deze zitten vol met kleine clubs en bars. Een andere populaire straat met bars en clubs is Carrer Santa Bonaventura. Deze straat is het huis van de wat kleinere, en vaak strengere homo clubs, zoals Man.

 

Tip! Als u niet weet waar u uw avondje uit moet beginnen, is er een traditioneel startpunt gevestigd in Parrots Bar op Plaza Industria, 2 – bovenaan Carrer 1er de Maig. In de homobar bevindt zich een kaart waarop u alle details over het nachtleven in Sitges kunt vinden.

 

 

 Goed om te weten

  • Adres: Sitges Barcelona, Spain.
  • Vervoer: Met de auto – via C-31 of C-32 | Met de trein (RENFE) – R2 vanaf Passeig de Gràcia of Sants stations | Met de bus – MonBus vanaf Plaza Espanya en Ronda Universiteit| Met het vliegtuig – El Prat de Llobregat (BCN) vliegveld of Reus/Tarragona (REU)
  • Web

 

Waar u ook verblijft in Barcelona, Sitges is maar een treinritje van u vandaan. U kunt alle geweldige plaatsen en activiteiten ervaren die Sitges te bieden heeft. Het belangrijkste van alles, het is een fantastisch dagje uit met de kinderen, voor koppels, of zelfs voor een groep vrienden. De stad is aantrekkelijk voor iedereen en er is zo veel te doen. Plan daarom van tevoren uw dagje uit en bezoek Sitges!

 


Toon grotere kaart

 

 

 

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven