Home / Sitges / Kerken in Sitges
Churches in Sitges

Kerken in Sitges

De stad Sitges heeft bewijs van de menselijke aanwezigheid sinds de 4e eeuw. Natuurlijk heeft het een lange geschiedenis, wat zichtbaar is in de architectuur en de historische bezienswaardigheden. Spanje is een land dat is ontstaan vanuit religieuze conflicten tussen de islam en het katholicisme – waarvan de laatste de macht nam na de Reconquista -die een grote invloed had op de cultuur in het land, gereflecteerd in de bouwkunde.

Vind nu uw accommodatie!

Sitges heeft in totaal 13 religieuze centers, waarvan 5 historische gebouwen. De oudste, El Vinyet, is gebouwd in 1326. Het bevat wat eigenschappen van Byzantijnse invloed, dit kan worden gezien aan het beeld van Nuestra Señora del Vinyet Byzantine. De legende verteld dat een slaaf die aan het graven was het beeld vond en de hand eraf brak en meenam. . Het heiligdom is 10 minuten van het centrum afgelegen in het oostelijke gedeelte van de stad. De op één na oudste is wat verder van de stad gelegen. Het is gevestigd op de kustheuvel van Parc Natural de Garraf, Ermita de la Santissima Trinitat bevatte het eerste schriftelijke bewijs uit 1375, toen er kluizenaars woonden. De huidige toestand is te zien na een renovatie tijdens de 19e eeuw.

De heremiet is moeilijk te bereiken, door een pad naast de hoofdweg, maar het uitzicht loont. Er wordt gezegd dat het mogelijk is om op heldere, zonnige dagen het eiland Mallorca te zien, naast de Spaanse kust. De meest beroemde kerk van Sitges, gelegen aan het strand, is Iglesia de Sant Bartomeu I Santa Tecla. De kerk in barokke stijl bestond al tijdens de 14e eeuw. De bevoorrechte locatie, tussen de stranden Playa de la Fragata en Playa de San Sebastian, maken dit de stad’s meest populaire ansichtkaart locatie. Niet ver van Sant Bartomeu I Santa Tecla ligt Iglesia Sant Sebastia. De bouw van deze tempel begon vlak voor de 18e eeuw, maar was niet af tot aan het einde van de 19e eeuw. Het toont tekens van de Toscaanse orde en de schilderijen tonen barokke invloed. De meest recente bouw is de Iglesia de Sant Joan. Ingehuldigd in 1991, heeft Saint John als schutspatroon en is onderdeel van het parochiaal van Sitges.

De kerken in Sitges tonen een beetje meer van de geschiedenis van de “pueblo”, evenals de cultuur van zijn mensen. Het is gelegen op ongeveer 30 kilometer afstand van Barcelona, waardoor het de ideale plek is voor een dagtrip tijdens je verblijf in de Catalaanse hoofdstad.

Featured Image: MARIA ROSA FERRE cc

 

 

Accommodatie in Sitges

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven