Home / Sitges / Familiestranden in Sitges
Family beaches Sitges

Familiestranden in Sitges

Het kleine “pueblo” Sitges staat al tientallen jaren bekend om zijn openheid tegenover de homogemeenschap, stranden en zijn nachtleven. Maar zijn er ook familiestranden in Sitges? De kust van Sitges is 4 kilometer lang, verdeeld over 17 stranden. Van deze stranden zijn er 5 homo- of naaktstranden (of beide), dus blijven er 12 ‘normale’ stranden over. Ze hebben allemaal wit zand een diepblauw water, wat de Mediterraanse Zee kenmerkt.

Vind nu uw accommodatie!

Sant Sebastian is het meest populaire strand van de stad. Zijn 200 meter lange kust heeft kalme wateren is zeer familie georiënteerd. Op Sant Sebastian kunnen toeristen genieten van een reeks services om de ervaring zo leuk mogelijk te maken. Naast dit, zijn er bars en restaurants langs de promenade voor degenen die van het strand willen genieten zonder onder het zand te komen te zitten. Voor degenen met kleine kinderen die bang zijn voor grote golven is Playa Anquines de beste plaats. Dit kunstmatig gemaakte strand is gebouwd in de 1920’s zodat de gasten van Hotel Terramar er gebruik van konden maken. Voor deze reden zijn er twee golfbrekers die het bijna onmogelijk maken voor de deining van de oceaan om het zand te raken. Het is het meest westelijke strand van Sitges. Het 260 meter lange strand is Playa de la Ribera. Het is gelegen in het centrum van de stad en heeft strandwachten, parasols en ligbedden die je kunt huren. Ook kun je er zeilboot lessen krijgen. Dit stedelijke strand heeft geen promenade maar is vaak heel druk; vooral tijdens het hoogseizoen. Het gouden zandstrand beschikt over kalme wateren en er is een informatie stand voor toeristen. Het publiek op dit strand is zeer gevarieerd, met een 50/50 ratio als het aankomt op homo’s en hetero’s.

Het grootste strand in lengte, L’Estanyol, is 360 meter lang. Ook al is de oceaan kalm, het beschikt over een strandwacht team dat de hele dag in dienst is. Het stedelijke strand wordt druk tijdens de zomer, wat goed of slecht kan zijn afhankelijk voor waar je naar op zoek bent. Ondanks dat alle stranden in Sitges geschikt zijn voor families, is de meest aantrekkelijke Playa de la Fragata. Playa de la Fragata is de thuishaven van een jachthaven waardoor het een goede plek is om te wandelen en om watersporten te beoefenen. Het is gelegen naast de meest beroemde toeristische plek van de stad, de kerk van Sant Bartomeu I Santa Tecla. Ook al wordt Playa de la Bassa Rodona gezien als het homostrand van Sitges, zijn alle soorten publiek er welkom. Zeker de laatste jaren heeft het strand meer en meer hetero’s aangetrokken.

Om te kunnen genieten van alle natuurlijke schoonheid dat Sitges te bieden heeft, neem dan een break van je verblijf in Barcelona en breng een paar dagen door in het Mediterraanse resort.

Photo Credit: Kevin Krejci cc

 

 

Accommodatie in Sitges

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven