Home / Sitges / De stranden van Sitges: Waar te zwemmen in de stad en omstreken
The Beaches of Sitges

De stranden van Sitges: Waar te zwemmen in de stad en omstreken

De 4 kilometer lange kust van Sitges bevat 17 stranden. Nog 5 andere stranden kunnen worden gevonden tussen de stad en Castelldefels. Ondanks het feit dat de stranden van Sitges zeer uitnodigend zijn en een ontspannen atmosfeer hebben, afhankelijk van waar je naar op zoek bent zijn er een aantal specifieke kenmerken van sommige stranden.

 

Vind nu uw accommodatie!

 

Er zijn 3 homovriendelijke stranden. De eerste, Playa del Muerto, is een naaktstrand aan de verdere oostkant van de stad. Het strand is onderaan een klif gelegen en heeft soms wat onrustig water, waardoor het soms lastig kan zijn om in en uit de zee te gaan. De tweede is Playa de la Bassa Rodona, gelegen in het hart van de stad. Dit stadsstrand is de meest populaire onder de homogemeenschap van de stad, maar trekt de laatste tijd ook steeds meer hetero’s aan. Playa de la Balmins is het derde homovriendelijke strand van Sitges. Ook deze staat bekend als naaktstrand en ondanks het feit dat het vroeger vooral een strand was voor hetero’s, is het tegenwoordig toegankelijk voor een grote mix van mensen vanwege de open geest van de lokale bevolking.

Sitges Beach

Naast de twee naaktstranden die hierboven genoemd zijn, heeft Playa D’Aiguadolç ook deze praktijken overgenomen. Het is 15 minuten van Playa de la Balmins en het verwelkomt alle soorten publiek. Op alle naaktstranden is het niet verplicht om naakt te zijn, wat betekend dat niemand een ander zal dwingen om alles uit te trekken, dus iedereen kan van het strandweer genieten, of ze nou speedo’s dragen of niet. Het meest populaire familiestrand is Playa de la Fragata. La Fragata heeft een kleine jachthaven, waardoor je een goed uitzicht hebt als je rondwandelt. Playa de Sant Sebastian is dichtbij het centrum van de stad gelegen, waardoor het een van de beroemdste stranden van Sitges is. Het 200 meter lange strand heeft zijn eigen promenade met restaurants, bars en winkels die een opwindende maar ontspannen aura met zich meebrengen. Het veiligste strand om te zwemmen met kinderen is Playa Anquines. Dit door de mens gemaakte strand werd gelegd in de 1920’s voor het genot van de gasten van Hotel Terramar. Vandaag de dag is het een publiekelijk strand en de twee golfbrekers aan beide kanten maken het bijna onmogelijk voor de deining van de oceaan om het zand te bereiken.

Voor degenen die niet zo van zout water en zand houden, heeft Poble Sec een oplossing. De buurt van Sitges bevat een publieke sportschool, die ook een 500 meter lang zwembad heeft. Sitges heeft vele opties als het op zwembaden aankomt voor kinderen, waardoor het een geweldige vakantiebestemming is voor iedereen.

Featured Picture: -ted cc

Photo credit: xgilest cc

 

Accommodatie in Sitges

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven