Home / Cultuur / Geschiedenis van Bacardi in Sitges
History of Bacardi in Sitges

Geschiedenis van Bacardi in Sitges

Bacardi is het grootste sterke dranken merk in de wereld dat is zowel een privé- als familiebedrijf. Het is opgericht in 1862 in Santiago de Cuba als een rum distilleerderij en vandaag de dag is het eigenaar van meer dan 200 merken en labels. Maar weinig mensen weten dat het verhaal van Sitges eigenlijk startte in Spanje, lang voor dat.

Vind nu uw accommodatie!

In 1814, werd Facundo Bacardi Massó geboren in Sitges. Zoon van een metselaarsfamilie, emigreerde hij naar Cuba in 1830 toen hij 16 jaar oud was, zijn grote broer achterna. In 1844, trouwde Bacardi met Amalia Moreau, een rijke Franse vrouw. Na een paar maanden opende hij zijn eigen mercantiele winkel. Het koppel kreeg 6 kinderen, die een belangrijke rol spelen in de geschiedenis van het bedrijf. Nadat een aardbeving Santiago trof in 1852 en een cholera epidemie erop volgde, keerde de familie terug naar Sitges om aan de slechte omstandigheden te ontsnappen. Met hun terugkeer naar Cuba ging het bedrijf failliet en deed Bacardi een poging tot het distilleren van rum. Rum werd beschouwd als een goedkope drank van lage kwaliteit. Bacardi ontwikkelde een uniek proces met een type gist voor de vergisting, dan filterde het door houtskool en het verouderen in witte eiken vaten, waardoor het eindproduct transparant was en hiermee de eerste witgekleurde rum in de wereld. Mevrouw Amalia spotte vleermuizen in de distilleerderij op een dag en suggereerde dat dat het symbool voor het nieuwe merk zou moeten worden. Er waren veel vleermuizen die schrokken van een zoemgeluid. De fruitvleermuizen kwamen op de geur van melasse af. De vleermuis werd fundamenteel voor de erkenning van het merk Bacardi omdat in die tijd veel mensen in Cuba niet konden lezen of schrijven.

Toen de Cubaanse onafhankelijkheidsoorlog startte, werd Bacardi’s oudste zoon verschillende keren gearresteerd omdat hij de rebellen steunde. Terwijl de vrouwen van de familie werden verbannen naar Kingston, Jamaica, werd het bedrijf gerund door Emilio’s broers Jose en Facundo. Na het einde van de oorlog, werden de populaire drankjes Daiquiri en Cuba Libre uitgevonden, met het gebruik van Bacardi Rum. Onder leiding van Bacardi’s zoon Facundo M. Bacardi, startte het bedrijf zijn eerste internationale uitbreiding door het openen van een bottelarij in Barcelona in 1910.

Vandaag de dag is Sitges de thuishaven van Casa Bacardi, een museum dat meer vertelt over het erfgoed van het merk en het proces. Daarnaast is er ook een lounge bar waar Bacardi’s producten kunnen worden geproefd bij het museum, met een terras en een bartender school.

Sitges is 30 kilometer ten zuiden van Barcelona gelegen en makkelijk te bereiken met de trein. Casa Bacardi is gevestigd aan Plaça Ajuntament, in het midden van het stadscentrum.

Featured Image: Daniel García Peris cc

 

Accommodatie in Sitges

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

cultuur eten-en-drinken

Accommodatie Sitges


Scroll naar boven