Hjem / Costa Brava / Lloret de Mar – Costa Brava

Lloret de Mar – Costa Brava

Sol, strand og uteliv. Velkommen til Lloret de Mar på Costa Brava-kysten”

Lloret de Mar er en kystby langs middelhavskysten i Catalonia, Spania. Det er en av de mest populære feriedestinasjonene på COSTA BRAVA. Og siden stedet ligger bare 40 km fra Gerona og 75 km fra BARCELONA, er det også et veldig populært sted for dagsturer fra disse større byene. Byen har en befolkning på nesten 40,000 spredt utover det 48,9 km2 område, og tiltrekker seg mange sommergjester fra hele verden.

Finn overnatting nå!

Historien til Lloret de Mar

Denne byen har mange arkeologiske områder med levninger fra de iberiske (greske og romerske) sivilisasjonene. Som mange kystbyer i Middelhavsregionen, Lloret de Mar var jevnlig invadert i middelalderen av Saracens (folket som en gang bodde i, men også nære den romerske provinsen). Havnen i Lloret de Mar ble en av de mest kommersielle havnene i Costa Brava gjennom 1700-tallet, men i dag fungerer ikke havnen på samme måte lenger. Det er likevel fortsatt veldig lett å komme over historiske steder fra denne tiden. Slike steder inkluderer Kirken av Sant Romá, en gotisk kirke bygget i 1522 som et skjul fra Tyrkiske og Algeriske pirater, og Borgen av Sant Joan, en middelalderborg fra 1100-tallet brukt til å beskytte Lloret de Mar fra angrep fra sjøen. Borgen av Sant Joan, var spesielt viktig for å beskutte området fra angrep fra den Genovesiske flåten in 1356 og også under den engelske krigen i 1805.

Aktiviteter i Lloret de Mar

Lloret de Mar har en rikdom av naturlige perler, som de mange strendene og buktene, hvor du kan slappe av og nyte middelhavsklimaet. Blant disse, er de mest populære og vakre:

    • Lloret Beach: mer enn 1,5 km lang, er dette den største stranden i byen. Plassert midt i sentrum, er det kanskje også den mest praktiske stranden siden den har en parkeringsplass, hvit sand, flere fasiliteter som toaletter, dusj, volleyballnett, paraseiling, jet-ski, kiosk, restaurant og en mini-klubb for barna dine, utleie av strandparasoller og hengekøyer. En livvakt er på vakt mellom kl. 10.00 og 18.00. Dette er den perfekte stranda for familier og venner som vil nyte det varme været og gjøre morsomme strand-aktiviteter.
    • Sa Caleta Cove: Dette er vår favorittstrand i Lloret De Mar, som ligger under Castel of Loret, og hvorfra du kan nyte en nydelig utsikt over denne fantastiske bukten. Stranden har myk hvit sand og flotte båter som ligger i små klynger langs stranden. Her vil du føle det som om du har strandet i en naturlig, vill bukt. Det er ingen fasiliteter nære denne stranden, så ta vare på deg selv! Ta med deg favorittboken din, solfaktor og opplev de fantastiske naturlige vibbene av Lloret de Mar.
    • Finals Beach: dette er den nest største stranden i Lloret de Mar, som er over 700 meter lang. Dette er en fantastisk strand, som ligger i en vik skjermet fra vinden av en ås. Den ligger også litt skjermet fra sentrum av Lloret de Mar og er derfor litt roligere og med færre gjester. Denne stranden tilbyr også noen aktiviteter, som paraseiling, padle i kayak, stå på vannski, restauranter og mini club, og også toaletter med dusj og adgang for bevegelseshemmede. Stranden blir kontrollert fra kl 10.00 – 18.00 av en livvakt. Lignende som Lloret Beach, dette er en annen perfekt plass for familier og venner som ønsker å nyte sommeren.

Det er mangfoldige flere andre aktiviteter man kan gjøre i Lloret de Mar i løpet av dagen, men også på kvelden. I denne byen kan du oppleve Karting, Minigolf, Spa & Velvære senter, turstier, sykling, shopping, og selvfølgelig flere museum, som det Maritime Museet. Lloret de Mar er en attraktiv by for fester og mange mennesker ønsker å besøke denne byen kun for utelivet. Byen kan tilby imponerende 18 nattklubber og enda flere barer. Du vil finne noen av de villeste festene her! For mer informasjon om alle aktivitetene, kan du lese mer på HJEMMESIDEN til Lloret de Mar.

Hvordan komme seg dit:

  • Med bil: Ta B-10 fra Via Laietana, Placa de Pau Vila, Carrer del Dr. Aiguader og ta exit 22. Videre tar du C-32 til GI-600 og derfra exit 134 fra C-32. Siste stykket følger du GI – 600 til GI – 682 i Lloret de Mar. Det tar ca. 1 time fra Barcelona.
  • Med bus: regulære og charter busser tilbyr en direkte forbindelse mellom Barcelona og Lloret de Mar. Det er ca. 1 bus i timen og det koster rundt €10 for en vei. Den estimerte tiden det tar fra Barcelona til Lloret de Mar er også 1 time.
  • Med tog: Det er ingen direkte forbindelse med tog til Lloret de Mar, så du må da ta et tog fra Barcelona til Blanes, og så en buss fra Blanes til Barcelona.

Vår anbefaling er å ta bussen fra Barcelona. Det er den enkleste og billigste måten, siden du ikke trenger betale for billeie og veiavgifter. I tillegg er det lettere å gå gjennom den lille byen istedenfor å kjøre rundt og lete etter parkering.

 

Overnatting Barcelona

Vis alle

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Overnatting Costa Brava


Gå til toppen