Home / Sitges / Sitges: Täydellinen Rantalomakohde
Sitges beach side Spain

Sitges: Täydellinen Rantalomakohde

Sitges sijaitsee noin 30 kilometriä Barcelonasta etelään ja on yksi suosituimmista lomakohteista Etelä-Euroopassa. Erityisesti kesäisin kaupunki on täynnä turisteja, varsinkin nuoria ja varakkaita pohjoiseurooppalaisia. Vuosien ajan Sitges veti puoleensa lähinnä teollisuuden avulla vaurastunutta keskiluokkaa Barcelonasta, mutta nuo ajat ovat jo historiaa. Sitges on lisäksi jo kauan ollut tunnettu kulttuurikaupunkina, mistä erityinen kiitos kuuluu espanjalaiselle maalari, runoilija ja näytelmäkirjailija Santiago Rusinolille. Kaupungissa on paljon upeita art deco -tyylisiä rakennuksia, ja rantabulevardia koristaa myös upea palmurivistö.

Sitgesin pienilmasto mahdollistaa sen, että kaupunki kylpee auringossa keskimäärin 300 päivää vuodessa. Niin ikään kaupungin kaikki 17 rantaa ovat yksiä parhaista Välimeren rannikolla. Sitges onkin suurimmaksi osaksi rantalomakohde, mutta sieltä löytyy myös muita nähtävyyksiä. Kaupungissa on yhteensä 3 museota, jotka on omistettu taiteelle ja vanhoille artefakteille, elokuvateatteri, vanha hautausmaa ja kaunis kalkittu kirkko. Lisäksi kaupunki isännöi merkittäviä elokuva-, tanssi- ja kulttuurifestivaaleja. Sitges on näin ollen kaupunki, jonne kannattaa ehdottomasti matkustaa milloin vain.

Nähtävyydet

Find your accommodation now!

Sitgesin Historia

1800-luvulla modernismin esiinmarssi alkoi pitkälti juuri Sitgesistä, ja kaupunki pysyi tapahtumapaikkana taiteellisille kohtaamisille ja mielenosoituksille vielä kauan liikkeen hiipumisen jälkeen. Sitges pysyi kuitenkin suosittuna lomakohteena taitelijoille, kuten Salvador Dalílle ja Federico García Lorcalle. Espanjan sisällissodan myötä tuhottiin kuitenkin tämä taiteen rikastuttama aikakausi, jota kutsutaan yhä Sitgesin kultaisiksi ajoiksi. Vaikka kaupunkiin saapui useita taiteilijoita ja kirjailijoita vuosikymmeniä tuhoutumisen jälkeen, eivät he olleet yhtä kuuluisia tai merkittäviä kuin edeltäjänsä.

 

Sitgesin Festivaalit

Kuten kaikissa espanjalaisissa kaupungeissa, myös Sitgesissä festivaalit ovat merkittävä osa kaupungin kulttuuria. Sitges isännöi ympäri vuoden useita erilaisia festivaaleja, kuten tango-, elokuva- ja vanhojen autojen festivaaleja. Ilman epäilystäkään Sitgesin kaikista legendaarisin festivaali on helmikuussa järjestettävä Mardi Gras. Lähes viikon kestävän festivaalin aikana kadut ovat täynnä karnevaalikulkueita ja ihmisiä pukeutuneina hienoihin naamiaisasuihin. Karnevaalin aika on yksi kiinnostavimmista ajankohdista vierailla Sitgesissä.

Sitgesin karnevaali on erityisen merkittävä tapahtuma katalonialaisessa kalenterissa. Yli vuosisadan ajan kaupunki on juhlinut suurta pääsiäispaastoa edeltävinä päivinä. Ihmiset Sitgesistä Barcelonaan pukeutuvat hienoihin naamiaispukuihin ja höyhenillä tai paljeteilla koristeltuihin asusteisiin, jotka osaltaan tekevät festivaalista ainutlaatuisen kokemuksen. Karnevaali alkaa paastoa edeltävänä torstaina Carnestoltesin kuninkaan saapumisella ja päättyy Sardiinin Hautajaisiin tuhkakeskiviikkona. Karnevaalin aktiviteetit saavuttavat mahtipontisen huipentuman Sant Bonaventurassa, jossa homoyhteisö järjestää omat juhlansa.

Aktiviteetit

Sitges tarjoaa lukuisia erilaisia aktiviteetteja päiväreissun ajaksi. Pyöräretkeä varten on pyöriä vuokraavia liikkeitä ympäri kaupunkia, ja viileähkön iltapäivän voi viettää mukavasti esimerkiksi golfin parissa. Läheltä Sitgesiä löytyy kolme golfkerhoa, jotka ovat Vinyet mini-golf, Terramar golf course ja CTC golf club. Kaupungissa on myös tenniskerho. Muita aktiviteetteja tarjoavat muun muassa vesiskootterit, purjehduskoulut ja muut vesiurheilulajit. Näiden lisäksi Sitgesin 17 rantaa ja 3 uima-allasta mahdollistavat täysin aktiviteettivapaan päivän auringosta nauttimisen ja rentoutumisen parissa.

Rannat

Sitgesin rannat ovat täynnä iloista elämää, ja ne ovat puhtaita hiekkarantoja upean Välimeren äärellä. Rannat on hyvin huollettu ja varusteltu, sillä niissä on kävelyreittejä veden äärellä, ruokaa ja juomia myyviä chiringuitoseja (eli pieniä rantakahviloita) ja poljinvenevuokraamoita. Rantojen takana on kuvankauniita kävelyteitä, joita ympäröivät ravintoloiden, baarien ja jäätelökioskien herkullinen rivistö. Yleisesti kaikki rannat ovat sekä perhe- että homoystävällisiä. Kannattaa kuitenkin huomata, että jotkut rannat ovat enemmän joko perhe-, nudisti- tai homosuuntauneita.

Yöelämä

Yksi parhaista tavoista viettää iltaa Sitgesissä on kävellä pitkin rantabulevardia ja nauttia rento illallinen jossain kadun ravintoloista, minkä jälkeen voi suunnata noin klo 23 aikaan ulkoilmakahvilaan nauttimaan drinkkejä ja seuraamaan vilkasta yöelämää. Heteroiden pitää hieman etsiä sopivaa paikkaa illanvietolleen, sillä kaupungissa on paljon homobaareja. Yhdeksän niistä on keskittynyt Carrer de Sant Bonaventura -kadulle kaupungin keskustaan, viiden minuutin kävelymatkan päähän rannasta. Kätevää tässä on se, että kyllästyessään yhteen baariin, on vain muutaman askeleen päässä seuraavasta.

Sitgesissä on yksi kaupunginosa, josta löytyy oikea rykelmä baareja ja yökerhoja. Useat juhlimaan tulevat turistit ovat kuulleet pahamaineisesta “syntien kadusta” (Carrer del Pecat), joka on oikeastaan Carrer 1er de Maig. Nimitys johtuu siitä, että katu on täynnä paikkoja, joissa juoda, tanssia ja tutustua uusiin ihmisiin. Sieltä löytyvät myös pienemmät yökerhot, kuten Titos ja Pacha’s official bar ja Pachito. Kannattaa myös käydä “syntien kadun” pienempien sivukatujen suosituissa yökerhoissa ja baareissa.

Vinkki! Jos et ole varma, mistä aloittaa yöelämään tutustuminen, perinteinen aloituspaikka on Parrots Bar Plaza Industria, 2, Carrer 1er de Maig -kadun päässä.

 Hyvä Tietää

  • Osoite: Sitges, Barcelona, Espanja
  • Julkiset liikenneyhteydet: Autolla: C-31 tai C-32 -tietä pitkin | Junalla (RENFE): R2 Passeig de Gracialta tai Santsin asemalta | Bussilla: MonBus Plaza Espanyalta tai Ronda Universitatilta | Lentokoneella: lähtö El Prat de Llobregat (BCN) lentokentältä tai Reus/Tarragonasta (REU)
  • Nettisivut

Missä tahansa asutkaan Barcelonassa, Sitges on vain lyhyen junamatkan päässä ja sopii siten hyvin päiväreissun kohteeksi. Ehdit hyvin nähdä upeita maisemia ja kokeilla erilaisia Sitgesissä tarjolla olevia aktiviteetteja. Sitges on erinomainen lomakohde, olitpa matkalla lasten, ystävien tai kumppanin kanssa, sillä kaupunki tarjoaa jotain jokaiseen makuun.

  

 

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Majoitus Sitges


Scroll To Top