Home / Kulttuuri / Dali Museo: Surrealistista Taidetta Figueresissa
Dali Museum

Dali Museo: Surrealistista Taidetta Figueresissa

Dalín teatteri-museo (El Teatro-Museo Dalí) sijaitsee Figueresin kaupungissa noin 140 kilometriä Barcelonasta, ja on koti fantastiselle Dalín museolle. Salvador Dalí oli erittäin tunnettu surrealistinen taidemaalari, joka syntyi Figueresissa vuonna 1904. Museo rakennettiin entisen teatterin raunioista ja muunnettiin sellaiseksi, mitä se tänä päivänä on – outo, mutta yhtä aikaa hämmästyttävä yhdistelmä hassuja ja upeita Dalín mielen luomuksia. Dalín museo on toiseksi eniten vierailtu museo Espanjassa, heti Pradon jälkeen. Olitpa intohimoinen taiteen ystävä tai vain erityisen kiinnostunut Dalín luomuksista, on tämä museo ehdoton päiväreissun kohde Barcelonan matkallasi.

Löydä majoituksesi nyt!

Dali museo on varsin lumoava. Sen ainutlaatuinen olemus ja tyyli heijastuvat sekä museon rakennukseen että taiteeseen, mikä erottaa tämän museon kaikista muista museoista. Dalí suunnitteli sen viimeisimpinä elinvuosinaan viimeistä yksityiskohtaa myöten. Ennen kuin edes astuu sisään museoon, tarjoaa näkyvillä oleva rakennus jo itsessään puitteet tutkia Dalín surrealistista taidetta. Rakennuksen ulkoseinät on peitetty kipsistä tehdyillä leipäkoristeilla ja museon yläosa on kauniisti koristeltu kultaisilla mallinukeilla ja jättikokoisilla munilla. Myös ne, jotka eivät yleensä inspiroidu taidemuseoista, eivät voi olla nauttimatta täällä esillä olevista taideteoksista. Tähän museoon on äärimmäisen hauska tutustua, ja se sopii koko perheelle ja kaikenikäisille.

Jos sisäänkäynnin yhteydessä suuntaa terassille, voi nähdä Cadillacin ja auton konepellin päällä olevan lumoavan ja varsin luovan naista esittävän veistoksen. Ulkoseinämiltä löytyy lisää kultaisia mannekiineja, joita ihailla. Kun lopulta astuu sisälle rakennukseen, kohtaa ensimmäiseksi suuren Dalín tekemän maalauksen. Se näyttää ensiksi siltä kuin siinä olisi lukuisia Venus de Milon hahmoja, mutta jos maalausta katsoo tarkemmin, se muuntuu Abraham Lincolnin kasvoiksi.

Ympyrän muotoisessa museorakennuksessa on noin 5 tilaa täynnä Dalín taideteoksia. Uloskäynnin yhteydessä tuntuu siltä, kuin rakennus olisi tehty vaikeaksi poistua, mikä on saattanutkin olla juuri sitä, mitä taiteilija on tarkoittanut. Museosta voi poistua kellarissa sijaitsevan lahjatavaramyymälän kautta, jossa voi samalla tehdä matkamuisto-ostoksia. Museoon tutustumisen jälkeen voi vielä vierailla Dalín jalokivimuseossa, joka sijaitsee aivan museon nurkan takana.

Matkasta Barcelonasta Figueresiin johtuen on hyvä idea yhdistää museossa vierailu kuvankauniiseen Gironan kaupunkiin tutustumiseen, joka sijaitsee sopivasti Figueresin ja Barcelonan puolivälissä.

Vinkki!
Jonot Dalín museoon voivat olla hyvinkin pitkiä sesonkien aikana, joten on suositeltavaa matkustaa aikaisin Barcelonasta lähtevällä junalla ja välttää tällä tavalla pahimmat odotusajat.

Aukioloajat ja Hinnasto

Liput maksavat noin 12 € /aikuinen ja alle 9-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.

Yleensä Figueresin Dali museo on auki 9:30 – 18:00 (paitsi maanantaisin se on suljettu) ja kesäaikaan lisäksi pidennetyin aukioloajoin. Tarkemmat tiedot aukioloajoista kannattaa tarkistaa museon virallisilta Internetsivuilta.

Puhelin:+34 972 67 75 00

Yöaukioloajat

Elokuun aikana on ainutlaatuinen mahdollisuus vierailla msueossa kello 22:00 – 1:00 välisenä aikana.

Kuinka Sinne Pääsee:

Osoite: Plaza Gala-Salvador Dalí, 5, 17600 Figueras, Girona, Girona, Espanja

Juna on helpoin ja halvin tapa matkustaa museoon Barcelonasta. Junamatka kestää suunnilleen 2 tuntia Barcelonan Passeig se Gracian asemalta. Päästyäsi Figueresin asemalle, on sieltä noin 15 minuutin kävelymatka Dalí museoon, jonne osoittavia tienviittoja löytyy matkalta.

Uusin matkustustapa Barcelonasta Figueresiin on nopea AVE juna. Matka kestää vain hieman alle tunnin!

Autolla matkustaminen kestää suunnilleen puolitoista tuntia. Auto on mahdollista pysäköidä museon taakse tai lähellä olevalle Parc Boscoalle, jossa on ilmaista pysäköintitilaa. Sieltä on noin 10 minuutin kävelymatka museoon.


Näytä suurempi kartta

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kulttuuri museot

Majoitus Barcelona


Scroll To Top