Home / Kultur / Dali Museet
Dali Museum

Dali Museet

Dali museet ligger ca. 140 km. fra Barcelona og huser det fanstiske, surrealistiske Dalí museum. Salvador Dalí var en velkendt  surrelistisk kunstner, født i Figueres i 1904. Museet er bygget af ruinerne fra et tidligere teater, og ombygget til hvad du ser i dag – et bisart med stadig fantastisk mix af underlige og vidunderlige kreationer fra Dalí. Dalí musset er det 2. mest besøgte museum i Spanien lige efter Prado. Uanset om du er passioneret omkring kunst eller om du kun er interesseret i Dalí, er dette en essentiel dagsudflugt fra Barcelona.

 

 

Find overnatning nu!

Dali-museet er temmelig spændende, med sin unikke personlighed og stil knyttet til bygningen, er det med til at adskille det fra alle andre museer . Dali designede dette i de sidste par år af sit liv , ned til mindste detalje. Selv inden man sætter foden indefor i museet, fortæller bygningen i sig selv en historie gennem sine surrealiste værker. De udvendige vægge er dækket med katalanske brød dekorationer lavet af gips, toppen er flot dekoreret med gyldne mannequiner og gigantiske æg. Selv dem, som normalt ikke bliver inspireret af kunstmuseer, kan ikke lade være med at nyde dette kunstneristiske show. Det er et ekstremt sjovt museum , at udforske med familien og er for alle aldre.

 

 

Hvis man går til gårdhaven ved indgangen af museet, kan man se en Cadillac og på toppen af kørehjelmen er der en meget hypnotiserende og kreativ skulptur af en dame. Man kan også se det udvendige af bygningen, som indeholder mange flere gyldne mannequiner. Lige så snart man kommer ind i den rigtige bygning er der et stort maleri, malet af Dalí. Det ligner mange forskellige figurer af Venus de Milo, men hvis man kigger nærmere kan man se at det morfer ansigtet af Abraham Lincoln.

Der er formentlig fem historier i den cirkulærer bygning, alle fyldt med Dalí’s kunstværker. Ved udgangen af bygningen er det lige før, at det næsten er svært at forlade den – hvilket måske kan være lige det kunstneren gik efter. Man kan også forlade bygningen i kælderen hvor man også kan finde en gavebutik, hvor man kan finde mange souvenirs. Der er også et Dalí smykke museum man kan besøge.

Gennem turen fra Barcelona til Figueres, kunne det være en god idé at kombinere turen til Dalí museet med til tur til byen Girona, hvilket er halvejs fra Barcelona til Figueres.

 

Tip! Køerne til Dalí museet kan være ret lange i højsæsonen, så det er en god idé at tage et tidligt tog fra Barcelona for at undgå at vente længe. 

 

Åbningstider og priser

Billetterne koster omkring 12€ og børn under 9 år har gratis indgang.

Generelt har Dalí museet åbent fra 9:30 – 18 (undtagen mandage, hvor er er lukket) Gennem sommeren vil der være længere åbent.
Den bedste idé er at tjekke museet officielle  hjemmeside for mere opdateret information, da de kan ændre det gennem året.

Telefon:+34 972 67 75 00

Aftenåbent 

Gennem august måned er der en unik mulighed for at besøge museet fra kl. 22:00- 01:00

Hvordan kommer man derhen

Addresse: Plaza Gala-Salvador Dalí, 5, 17600 Figueras, Girona, Girona, Spain

Toget er billigt og er en let måde at komme dertil, det tager ca. to timer fra Barcelona (Passeig de Gracia station.) Så snart man ankommer til stoppet Figueres, er det kun 15 min. gang til Dalí museet, hvor der er skilte der viser vej.

En anden løsning er det nye hurtige AVE tog fra Barcelona til Figueres, denne måde tager kun under en time.

Hvis du er med bil tager det ca. 1 time og 30 min fra Barcelona. Det er muligt at parkere bag museet, og der er gratis parkering  tæt på Parc Bosc. Herfra tager det ca. 10 min. at gå.

 


Se større kort

 

 

 Angående overnatning, benytter mange gæster sig af lejligheder i Barcelona, og tager derfra toget til Figueres. Dette ville være den bedste og letteste løsning. Uanset hvor du bor i Barcelona, er Figueres ikke for langt væk.

 

Overnatning i Barcelona

Se alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

culture-da museums-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top