Home / Cultuur / Figueres Dali Museum
Dali Museum

Figueres Dali Museum

Figueres Dali Museum, een must-see wanneer u in Barcelona bent!

Het Dali Museum bevindt zich in Figueres, ongeveer 140km van Barcelona en is de thuisbasis van het fantastisch surrealistische Dali Museum. Salvador Dalí was een beroemde surrealistische schilder geboren in Figueres in 1904. Het museum is gebouwd van de ruïnes van een voormalig theater en omgebouwd in wat je vandaag de dag kunt zien – een bizarre maar adembenemende mix van rare en prachtige creaties ontstaan in de fantasie van Dalí. Het Dali Museum is het meest bezochte museum in Spanje, na het Prado museum. Als u veel passie heeft voor kunst, of als u gewoon interesse heeft in de kunstwerken van Dalí, is een bezoek aan dit museum een essentiële dag trip in Barcelona.

 

 

Vind nu uw accommodatie!

Het Dali Museum is zeer innemend, met zijn unieke imago en stijl gehecht aan het gebouw en de kunst, onderscheidt het zich van elk ander museum. Dalí ontworp het in de laatste jaren van zijn leven, tot aan elk klein detail. Voordat u ook maar één stap in het museum zet, ziet u al dat het gebouw zelf de toon zet om de surrealistische stukken van Dalí te verkennen. De buitenmuren zijn bedenkt met Catalaanse brood decoraties gemaakt van gips en de bovenkant van het museum is mooi gedecoreerd met gouden mannequins en reusachtige eieren. Zelfs zij die normaal gesproken niet geïnspireerd zijn door kunst musea zullen genieten van de werken hier. Het is een zeer plezierig museum om te bezichtigen voor de hele familie, ongeacht de leeftijd.

 

 

Bij de entree van het museum, als u naar het terras gaat, kunt u de Cadillac bezichtigen, waar bovenop de kap van de auto een betoverend en creatief sculptuur van een vrouw staat. Ook kunt u de buitenmuur zien, waar nog meer gouden mannequins zijn gevestigd. Wanneer u het daadwerkelijke gebouw betreed, ziet u een groot schilderij van Dalí. Het lijkt alsof het bestaat uit verschillende figuren van Venus de Milo, maar als u uw ogen iets dichtknijpt, vormt het schilderij het gezicht van Abraham Lincoln.

Het ronde gebouw bevat ongeveer 5 verdiepingen, allemaal gevuld met Dalí’s kunstwerken. Bij de uitgang van het gebouw is het net alsof het moeilijk te verlaten is, wat misschien wel precies is wat de artiest wilde. U kunt via de souvenirwinkel in de kelder het gebouw verlaten en nog wat leuke souvenirs meenemen onderweg. Ook is er het Dali Juwelen Museum dat u kunt bezoeken net om de hoek van het museum.

Door de reis van Barcelona naar Figueres is het een goed idee om de trip naar het Dali Museum te combineren met een bezoek aan de pittoreske stad Girona, wat tussen Figueres en Barcelona in ligt.

Tip!

De rijen voor het Dali Museum kunnen erg lang zijn, zeker tijdens het hoogseizoen. Daarom is het raadzaam om een vroege trein te nemen vanuit Barcelona zodat u lange wachtrijen kunt omzeilen. 

 

 

Openingstijden en prijzen

Tickets kosten rond de €12,- en kinderen onder de 9 jaar oud mogen gratis naar binnen.

Over het algemeen is het Dalí Museum geopend van 9:30 tot 18:00 (met uitzondering van maandag, dan is het gesloten), met langere openingstijden gedurende de zomer maanden. Wij raden u aan de officiele website van het museum te checken, zodat u up-to-date bent van de openinstijden, aangezien deze kunnen veranderen gedurende het jaar.

Telefoonnummer:+34 972 67 75 00

’s Nachts open 

In de maand Augustus heeft u de unieke mogelijkheid om het museum te bezoeken van 22:00 tot 01:00 ’s nachts.

Directies

Adres: Plaza Gala-Salvador Dalí, 5, 17600 Figueras, Girona, Girona, Spain

Reizen met de trein is een goedkope en makkelijke optie die er ongeveer 2 uur over doet vanaf Barcelona (Passeig de Gracia station). Wanneer u in Figueres aankomt is het ongeveer nog 15 minuten lopen naar het Dalí museum. De directies worden de gehele weg aangegeven.

Een meer recente optie is de nieuwe hoge snelheids- AVE trein van Barcelona naar Figueres. Deze reis zal dan niet langer duren dan een uur!

Als u met de auto reist, kost het ongeveer 1 uur en 30 minuten. Er zijn parkeergelegenheden achter het museum en er zijn ook gratis parkeergelegenheden dichtbij Parc Bosc. Vanaf daar is het nog een minuut of 10 lopen naar het museum.

 


Toon grotere kaart

 

Betreffende accommodaties, de meeste bezoekers huren een appartement in Barcelona en reizen dan met de trein naar Figueres, omdat dit de beste en makkelijkste optie is. Waar u ook verblijft in Barcelona, Figueres is niet ver weg voor uw dagtrip!

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

cultuur museum-nl

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven