Home / Fritid / La Boqueria-marknaden
Boqueria Market

La Boqueria-marknaden

Ingen resa till Barcelona är komplett utan ett besök på den otroligt spektakulära Boqueria-marknadenLa Rambla med dess talrika stånd som kryllar av livsmedel från hela världen av alla slag.

Idén av marknaden härstammar från 1200-talet, då grissäljare samlades på samma plats. Under denna period låg försäljningsplatsen utanför stadsmurarna då det inte fanns utrymme för en grismarknad av sådan storlek i staden. År 1840 sattes en permanent marknad upp på samma plats som det tidigare St. Joseph-klostret. Marknaden har bara fortsatt att växa sedan dess och har klarat sig genom århundraden för sedan bli den största marknaden i Europa av alla slag.

Det är bäst att besöka marknaden på morgonen för att få de bästa produkterna och för att slippa hamna mitt i turistflödet. Det kan bli väldigt fullt, särskilt på lördagar, men det är det värt för att uppleva den livliga atmosfären hos folk som virvlar runt bland den fantastiskt färgglada omgivningen av delikatesser och råvaror. Försök dock att inte bli för distraherad av den goda maten och råka stöta in i turister eller lokalbefolkning!

 

 

För några år sedan, år 2003, sattes Boqueria Food School upp där man kan ta en kurs eller närvara vid en workshop om matberedning, producering av mat eller matlagningsteknik. Perfekt för amatörkocken eller för den som bara vill ha några matlagningstips. För att läsa mer om evenemang, besök marknadens officiella hemsida.

Hitta ditt boende nu!

La Boqueria har även många tapasbarer och bakom fiskavdelningen hittar man en vedeldad ugn där man kan köpa billiga men underbart goda pizza-slices. På marknaden hittar du mat från världen över som frestar dina sinnen med sina många smaker och dofter, bland annat latinamerikanska bakverk, italienska delikatesser, grekiska oliver, fruktsmoothies, nybakat bröd och mycket, mycket mer.

Öppettider:

Måndag till Lördag 08:00-20:30

Hitta hit:

Adress: La Rambla, 100- 1º 08002 Barcelona, Spanien

Tunnelbana: L3 (Liceu), L1 (Catalunya)

 


Visa större karta

 

 

 

Boende i Barcelona

Visa alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

fritidsaktiviteter kultur-sv marknader-fritid-sv shopping

Boende Barcelona


Scroll To Top