Home / Cultuur / Boqueria Markt
Boqueria Market

Boqueria Markt

Een bezoek aan Barcelona is niet compleet zonder een bezoekje aan de ongelooflijk spectaculaire Boqueria Markt op La Rambla met haar overvloed aan kraampjes gevuld met verschillende soorten eten uit verschillende delen van de wereld.

De markt begon haar bestaan in 1200, toen varkens verkopers zich verzamelden op dezelfde plek. Tijdens deze periode was de markt buiten de stadsmuren geplaatst, omdat er geen plaats was voor zo’n grote varkensmarkt. In 1840 werd de permanente markt opgezet op het terrein van de voormalige St. Joseph’s Convent. De markt is sindsdien blijven groeien en is met de eeuwen mee uitgegroeid tot een van de grootste markten in Europa, met integratie van allerlei soorten producten.

Het is het beste om ’s ochtends naar de markt te gaan, omdat je dan de beste producten kunt vinden en de hordes toeristen voor bent. Het kan extreem druk zijn bij de Boqueria markt, vooral op zaterdagen, maar het is het zeker de moeite waard om de levendige sfeer van de strompelende menigte door de fantastisch gekleurde displays van culinaire hoogstandjes en verse producten te ervaren.  Probeer alleen niet teveel afgeleid te raken door het eten en tegen de locals of toeristen aan de botsen wanneer je door de markt aan het dwalen bent!

De Boqueria Voedsel School is een paar jaar geleden, in 2003, opgezet. Je kunt hier een les of workshop bijwonen over voorbereiding  van voedsel, eten maken, en kooktechnieken leren. Perfect voor de amateurchef of voor diegenen die graag een paar nieuwe trucjes voor in de keuken willen weten. Voor meer informatie, check de officiële website van de markt.

Vindt uw accommodatie nu!

La Boqueria heeft ook vele tapas bars en achter het vis gedeelte kun je een houtoven vinden waar je goedkope, maar heerlijke pizzapunten kunt kopen. Je kunt je zintuigen prikkelen met de vele smaken en aroma’s van voedsel van over de hele wereld, waaronder Latijns-Amerikaanse gebakjes, Italiaanse delicatessen, Griekse olijfjes, fruit smoothies, vers gebakken brood, en veel meer!

Openingstijden:

Maandag tot zaterdag: 08:00 uur tot 20:30 uur

Hoe kom ik er?

Adres: La Rambla, 100- 1º 08002 Barcelona, Spanje

Metro: L3 (Liceu), L1 (Catalunya)

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

cultuur markten vrije-tijd winkelen

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven