Home / Sitges / En dag i Sitges
Sitges beach side Spain

En dag i Sitges

Sitges ligger omkring 30 km syd fra Barcelona og er en af de mest populære resorts i det sydlige Europa. Der er flest mennesker i sommertiden, hovedsagligt unge fra nord Europa. Engang var de fleste besøgende middelklassen fra Barcelona, men sådan er det ikke længere. Sitges er kendt for at være en by med meget kultur, dette er takket være kunstnere, som spiller og skriver Boheme mystic Santiago Rusinol.

En dag i Sitges vil byde på en by, der er fyldt til bristepunktet med klassisk kusnt, deco bygninger og strandpromenaden er foret med palmer. Dens 17 strande er nogle af bedste på Middelhavets kystlinje.

Sightseeing

Find overnatning nu!

Sitges er hovedsageligt en strand destination, men indebære stadig mange andre attraktioner. Dette er eksempelvis tre museer dedikeret til kunst, artefakter, en biograf, en gammel kirkegård og en smuk hvidkalket kirke. Sitges har et mikroklima, hvilket betyder at der er sol 300 dage om året. Byen er også vært for store film, dans og kultur festivaler. Dette er grunde til at man kan besøge Sitges hele året rundt.

Historie

I det 19. århundredes begyndte den modernistiske bevægelse stort set på Sitges , og byen blev skueplads for kunstneriske møder og demonstrationer også  længe efter bevægelsen blev aftaget. Sitges fortsatte som en udvej af kunstnere , der tiltrak folk som Salvador Dalí og digteren Federico García Lorca . Den spanske borgerkrig slettede hvad der er kom til at hedde “guldalder” for Sitges .

 

 

Festivaller i Sitges

Som mange andre spanske byer, er festivaller også vigtige for Sitges kultur, som er vært for mange forskellige festivaller. Gennem året kan man blandt andet opleve en tangofestival, en filmfestival, og en bilfestival. Mardi Gras i februar er uden tvivl den mest betydningsfulde af dem alle. Gennem en hel uge bliver alle gader lavet om til et gade karneval med folk i flotte udsmykninger og kjoler. Dette er bestemt en af det mest spændende tidspunkter at komme til byen.

 Karnevallet i Sigtes er en af de mest udstående events i den Katalanske kalender. I mere end et årti har byen fejret dagene før starten af  Lent. Folk  er set over alt i byen med fancy kjoler, fjerkjoler og glimmer, som er en del af dette spændende event. Festen starter torsdag før Lent med ankomsten af kongen af Carnestoltes og slutter ved nedgravningen af Sardin på askeonsdag. Aktiviteterne rammer der klimaks på Sant Bonaventura hvor de homoseksuelle holder deres egen fest.

Aktiviteter

Der er mange aktiviteter man kan foretage sig i løbet af dagen i Sitges. Hvis man ønsker at cykle er der en masse cykelforretninger i byen hvor man kan leje cykler. Om eftermiddagen er  der mulighed for at spille golf. De tre bedste golkfklubber i Sitges er Vinyet mini-gold, Terramar golf kursus og CTC golfklub. Ydermere er der også tennisklubber hvor man kan spille tennis i de lokale sportscentre. Andre aktiviteter er jet-skiing, sejlture og andre vandsports. Til sidst er der mange strande i Sitges, 17 for at være helt præcis og tre pools hvor man kan slappe af en solrig eftermiddag.

Strande

Strandene i Sitges er livlige og rene. Det er sandstrande med mediterranean vand. De er alle udstyret med stier til vandet, strandbarer hvor man kan købe mad og drikke. Bag stranden er der en farverig promenade med en masser restauranter, barer og isbutikker. Generelt er alle strandene både familie og homoseksuelle venlige. Men der er stadig strande der anses for at være mere enten familie, nudist eller homoseksuelle orienteret.

 

Natteliv

En af de bedste måder at bruge en aften på i Sitges er ved at gå ved havnen, nyde et dejligt måltid, og tage på en af de åbne bare og nyde en drink. Mange af barene og diskotekterne i Sigtes er for homoseksuelle, det er faktisk noteret på et kort. 9 af dem er på Carrae Sant Bonaventura i centrum af byen, kun 5 min. gang fra stranden.  Så hvis du er hetro er du muligvis nødt til at kigge lidt rundt omkring for en bar, der ikke kun er for homoseksuelle.

Sigtes har bestemte områder, hvor man kan finde gader kun med barer og natklubber. De fleste, som ønsker en nat i Sitges har hørt om den berygtede gade “Street of Sin“(Carrer de Pecat) mere præcis Carrer 1er de Maig. Navnet stammer fra det faktum at gaden er proppet med steder man kan drikke, danse og øve sine scorereplikker. Det er hjem for mindre klubber som, Titos og Pacha officielle bar; Pachito. De små gader langs Street of Sin er også værd at besøge. Disse er også proppet med små diskoteker og barer. En anden kendt gade for bylivet er Carrer Santa Bonaventura. Her finder man flere homoseksuelle orienterede diskoteker, såsom Man.

 

Tip! Hvis du har svært ved at finde ud af, hvor skal du starte henne når du skal ud er; Parrots Bar ved Plaza Industria 2 på toppen af Carrer 1er de Maig, et godt udgangspunkt.  Denne homoseksuelle bar har et detajleret kort over bylivet i Sitges

 

Gode ting at vide

  • Addresse: Sitges Barcelona, Spain.
  • Transport: Bil – via C-31 or C-32 | Tog (RENFE) – R2 fra Passeig de Gràcia or Sants stations | Bus – MonBus fra Plaza Espanya and Ronda Universitat | Fly – El Prat de Llobregat (BCN) airport or Reus/Tarragona (REU)
  • Web

Uanset hvor du bor i Barcelona, er Sitges ikke langt væk fra en dagstur, det er kun en togtur fra Barcelona. Du kan undersøge alle spændende aktiviteter Sitges tilbyder. Det vigtigste er, at hele familien, par eller venner vil få en god dag. Plan din rejse i god tid og besøg Sitges.

 


Vis større kort

 

 

 

Overnatning i Barcelona

Se alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Overnatning Sitges


Scroll To Top