Home / Om Barcelona / Kvarter / Sant Marti
Feature

Sant Marti

Området i Sant Marti i Barcelona är uppdelad i 10 mindre områden, dessa områden har var och en skiljer sig från den andra. Men de har alla ett gemensamt industriellt förflutet och nu efter nya renoveringar, en blomstrande framtid.

Området var tidigare känt som det katalanska Manchester på grund av den tunga industrin. Det har på senare tid dock genomgått en enorm upprustning. På många sätt var de olympiska spelen 1992  startskottet för förändring på detta område. År 2001, var plan “22” utarbetad av kommunfullmäktige för att omvandla området till 2000-talet. Syftet var att locka till sig mer tekniska och innovativa branscher. Idag är Sant Marti återigen ett blomstrande område som erbjuder massor av aktiviteter.

Hitta ditt boende nu!

Det finns många sevärdheter att se här till exempel Torre Agbar och de 2 stora köpcentrumen Les Glories och Diagonal Mar. Sant Marti i Barcelona har också många öppna grönområden att koppla av i en solig sommar dag. Förutom detta är du aldrig långt borta från stranden!
I området finns också ett bra nattliv, i samma område hittar du till den mycket populära Razzmatazz. Längs stranden hittar du massor av barer och restauranger att njuta av.

Transport:

Sant Marti ligger  längre ut från centrum vilket betyder att det är tystare och mindre turister. Även om det är längre ut från centrum har Barcelonas transportsystem bra förbindelser. Därför kan du enkelt nå centrum inom en halvtimme. Detta innebär att om du väljer att bo i Sant Marti kan det vara en bra bas för sightseeing. Det finns många förbindelser som omfattar tunnelbanan (L4), bussar och ett spårvagnssystem också.

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kvarter om-barcelona transport-i-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top