Home / Over Barcelona / Buurten / Sant Marti Barcelona
Feature

Sant Marti Barcelona

Het gebied van Sant Marti Barcelona is verdeeld in 10 kleinere wijkjes, allemaal even verschillend van elkaar. Echter, ze delen allemaal dezelfde industriële geschiedenis en nu, na nieuwe renovaties, een bloeiende toekomst.

Het gebied stond eerder bekend als het Catalaanse Manchester door zijn hevige industrie. Het heeft echter recentelijk een grote makeover ondergaan. In vele opzichten waren de Olympische Spelen van 1992 de katalysator voor verandering in dit gebied. In 2001 werd het plan genaamd 22@ ontwikkeld door de gemeenteraad om het gebied te transformeren tot een 21e eeuw gebied. Het doel van dit plan was om zoveel mogelijk technologische en innovatieve industrieën aan te trekken. Tegenwoordig is Sant Marti Barcelona nogmaals een bloeiend gebied en een zwerm van activiteit.

Vind nu uw accommodatie!

Er zijn genoeg bezienswaardigheden te bekijken hier, zoals Torre Agbar en de twee grote winkelcentra Les Glories en Diagonal Mar. Sant Marti Barcelona heeft ook veel groene gebieden om te relaxen op een zonnige dag. Ook ben je nooit ver van het strand verwijderd; perfect voor een plekje om te zonnebaden. Het gebied biedt ook de attributen voor een bruisend nachtleven, en is de thuisbasis van de populaire club Razzmatazz. Langs het strand kun je ook genoeg barretjes en restaurants vinden om lekker te genieten.

Transport

Sant Marti Barcelona is verder van het centrum verwijderd, wat betekend dat het rustiger is en er minder toeristen te vinden zijn. Ook al is het verder weg van het centrum, het transport systeem van Barcelona is goed verbonden (bus, metro, tram). Je kunt binnen een half uur vanaf Sant Marti Barcelona in het centrum zijn. Ook als je ervoor kiest om in Sant Marti te verblijven, betekend dit dat je een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van bezienswaardigheden hebt.

Adres: Sant Marti Barcelona, Spanje.

Metro: L4

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buurten over-barcelona transport-over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven