Home / Costa Brava / Portbou – Costa Brava
Portbou
Portbou in the Costa Brava, Spain

Portbou – Costa Brava

Staden Portbou är lokaliserad 3 kilometer från den franska gränsen, längst ner vid de Pyreneerska bergen vid COSTA BRAVA REGIONEN. Staden ingår i länet Alt Empordá som är en del av provinsen GIRONA, Katalonien i Spanien.  Portbou är den nordligaste staden av Costa Brava och har en befolkning på endast 1307 personer. Staden används ofta som ett avhopp för SNCF tåg som anländer från Frankrike.

Hitta ditt boende nu!

Portbou’s historia

På grund av stadens nära läge till Frankrike var Portbou en viktig plats för katalanska republikaner under det spanska inbördeskriget, vilket ägde rum mellan 1936 till 1939. Det var ett av de få ställena där de kunde få tillgång till förnödenheter från utlandet på ett enkelt sätt. Det var även i denna stad som Walther Benjamin, en tysk-judisk filosof som var en av de mest kända i världen begick självmord år 1940 för att han inte skulle bli tillfångatagen av Gestapo. Man kan fortfarande hitta monumentet till minne av denna viktiga karaktär.

History of Portbou

Aktiviteter i Portbou

Även om staden är relativt liten så har Portbou mycket att erbjuda. Det var en gång i tiden en fiskestad men förändrades och staden blev mer moderniserad år 1878 efter öppnandet av den internationella järnvägsstationen.Sedan dess har staden fungerat som en viktig knutpunkt.

Många anser att bukten Portbou är en ”naturlig amfiteater” med en vacker stenstrand som fortfarande är relativt okänd för turister. Det är ett utmärkt val att besöka om man planerar att åka till Costa Brava då det är mycket mindre turister än andra städer sydöst om Portbou. Med tanke på att det även är en kuststad så finns det flera ständer där man kan spendera hela dagar med att bara slappna av. Det största stranden i staden heter Playa de Portbou och är förvånansvärt tyst och har aldrig för mycket besökare, inte ens under högsäsongen. Det finns till och med tre ännu mer ”privata” stränder som man kan välja mellan: Platje del Claper, Platja de les Fresses och Platja del Pi (vilket är en liten strand som tillsammans med Cala Bramat är speciellt känd för att vara populär bland NAKEN BADARE). Vattnet runt omkring Portbou är kristallklart och perfekt för att ta en simtur eller att snorkla.

Förutom stadens fantastiska stränder, har även staden flera pittoreska gamla kyrkor, den mest imponerande ärChurch of Mary of Portbou. Byggandet av denna fantastiska byggnad började år 1879 och var inspirerad av en NEO-GOTHISK STIL. Ett annat måste under er vistelse i Portbou är att besöka Walther Benjamins minnesmärke som skapades av Dani Karavan och invigdes 15:e maj 1994. Monumentet kallas för ”Passages” då det involverar trappor som sträcker sig ut mot havet och skapar ett häftig intryck av evighet.  Monumentet har ett citat av Benjamin på fem olika språk, vilket lyder: det är mer krävande att hedra minnet av den namnlösa än den berömda. Historisk konstruktion ägnas åt minnet av den namnlösa”.

Planerar du att spendera din semester nära Portbou? Boka då våra fantastiska BOENDEN NÄRA COSTA BRAVA!

Hur man tar sig dit:

  • Tåg: Det tar 2 timmar från Barcelona Sants tågstation för att ta sig till Portbou. Det går ett tåg varje 90:e minut. Priset för biljetten ligger på runt 20 euro för en väg.
  • Bil: Kör upp på B-10 från Via Laitana, Placa de Pau Vila, Carrer del Dr.Aiguader och ta avfart 22. Kör längst med AP-7. Ta avfart 4 från AP-7. Följ N11 och N-260 till Carrer de lÁlcalde Benjamí Cervera in Portbou. Det tar runt 2tim och 15 minuter att ta sig till Portbou från Barcelona.
  • Buss: För att ta sig till Portbou från Barcelona måste man fört ta en buss till Figueres, linje 602 (varning: går bara en om dagen), och sedan en annan buss till Portbou (en buss i timmen). Det tar runt 2 timmar och 20 minuter med buss och kostar runt 20 till 38 euro för en väg.

view more apartments swedish

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Boende Costa Brava


Scroll To Top