Home / Costa Brava / Hajkning i Costa Brava
Hiking in Costa Brava

Hajkning i Costa Brava

Catalunyas vackra Costa Brava-region bidrar med ett enormt utbud av alternativ för en hajk för alla olika sorters resor, från långdistans till kortdistans rutter, lokala stigar och hajkspår i “Itinerànnia.” Det är ett riktigt bra sätt att upptäcka detta område på och är perfekt om du vill komma undan sommarturismen som är varje år. Här är några användbar tips innan du beger dig ut i Costa Brava för en hajk:

 

  • Finn information om rutten du kommer ta på din hajk.
  • Välj en rutt som passar din nivå, och inte är alltför svår för dig
  • Glöm inte att ta med din karta, och var säker ha med dig all nödvändig utrustning och livsmedel 
  • Glöm inte att kolla upp väderrapporten

Finn rutten som bäst passar dina egna förmågor och intressen! Itinerànnia är ett nätverk med hajkrutter som är sammansatt av över 2500 kilometer, och linkar ihop Ripollès, Garrotxa and Alt Emporia regionerna. Dessa regioner inkluderar 62 hajkrutter för varje svårighetsgrad.  (lätt, medium, medium/svår, svår). Alla rutter har stigmarkeringar längs vägen för att du ska känna dig mer bekväm, men om du vill ha mer specifik information om hajkrutterna innan, spana in Itinerànnias hemsida.

Hitta din lägenhet nu!

Nedan finner du våra favorit hajkningspår i Costa Brava:

  • « El Camino de Ronda »: Det här är kanske det bästa sättet att upptäcka underbara Costa Brava. Stigen är lättillgänglig och väldigt välbevarad och gör att du får se de isolerade vikarna längs kusten. Rutten passerar genom den härliga tallskogen, vackra byar och spektakulära stränder, och ibland går den även under marken. Söder om de stor gröna lagerträden i Palamos och Calonge blir kusten istället vild och stenig. Denna plats bevakas av ett gammalt vakthorn «Torre Valentina». Det är vid denna punkt som «Camino de Ronda» börjar och den sträcker sig till Platja d’Aro. Stigen är 10-20 meter över havet med en fantastisk utsikt över Medelhavet och de vilda vikarna där du kan stanna till för picknick eller en liten simtur. Tiden för en promenad (för att nå Cap Roig) är mellan 1-1.5 timme. 

Camí ronda

  • « Route 3 – the Megaliths of Roses, Costa Brava ». Denna stig börjar på vägen vid Roses de Mntjoi och fortsätter på gångbanan vid dolmen of Creu d’en Cobertella, den högsta megatilitiska monumentet i Katelonien. Stenöset var känt som “Historical and Artistic Monument”  På denna hajk kommer du även möta flera andra fossiler från det förflutna, så som ett stenhus som en gång i tiden verkade som ett skyddsrum för fåraherdar och som butik för verktyg som användes på vingårdarna i regionen. Längs vägen kommer du också se ruinerna av megaliterna: bland annat fossilerna från «casa cremada» (det brända huset), med två av de mest anmärkningsvärda minnesstenarna i regionen. Rutten erbjuder också en fantastisk utsikt över the bay of Roses och the dry stone terraces. Hajken tar ungefär 2.5 timme, och har “lätt” som svårighetsgrad. 

Capture d’écran 2016-04-22 à 15.43.37 (2)

  • « Route 6 – Längs kusten vid Roses, Costa Brava ». Detta är den längsta av våra rekommenderade hajker och tar ungefär fem timmar. Men det är verkligen värt det! Denna hajkningsrutt tar dig längs kusten, med start i Almadrava och fortsätter till Montjoi creek. Detta är en av de bästa alternativen för en hajk under sommaren, då du kommer ha möjligjet att ta en uppfriskande simtur i vikarna eller stränderna längsvägen. Du kommer passera Falconera Peak med dess nätverk av tunnlar och undergångsvägar som leder till the bunkers,  med dess minnesmärken från armen som en gång i tiden var lokaliserad här.  Detta var faktiskt en strategisk viktig position på grund av dess spektakulärarr utsikt över bay of Roses. Efter denna höjdpunkt, kommer du finna några charmiga vikar som helt klart kommer då dig att njuta av naturens lugn. Det är sannolikt att du även ser spår från vikarna El Lladó cove, Murtra cove och Rostella cove. « El Camino de Ronda » börjar i slutet av rutten, och är har ork nog att att addera en extra timme eller två till deras rutt, rekommenderar vi det. Trots att Rutt 6 år en av de längsta rutterna, har den bara “medium” som svårighetsgrad, och kan genomföras av de flesta!

Capture d’écran 2016-04-22 à 16.03.24 (2)

view more apartments swedish

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Boende Costa Brava


Scroll To Top