Home / Costa Brava / Portbou – Costa Brava
Portbou
Portbou in the Costa Brava, Spain

Portbou – Costa Brava

De stad Portbou ligt op slechts 3 kilometer van de Franse grens, aan de voet van de Pyreneeën in de COSTA BRAVA REGIO. Het is opgenomen in het gewest Alt Empordà, in de provincie Girona, Catalonië in Spanje. Portbou is het noordelijkste dorp van de Costa Brava en de bevolking bestaat uit slechts 1.307 inwoners. De stad fungeert vaak als opslagplek voor SNCF treinen die aankomen uit Frankrijk.

Vindt nu uw accommodatie!

Geschiedenis van Portbou

Vanwege de nabijheid van Frankrijk, Portbou was een belangrijke plaats voor de Catalaanse republikeinen tijdens de Spaanse Burgeroorlog, die plaatsvond van 1936 tot 1939. Het was een van de weinige plaatsen waar ze gemakkelijk voorraden uit het buitenland konden krijgen. In deze stad pleegde Walther Benjamin, een Duits-Joodse filosoof en één van de meest bekende in de wereld, zelfmoord in 1940, zodat hij niet gevangen genomen kon worden door de Gestapo. U kunt nog steeds het monument hier vinden ter nagedachtenis aan deze belangrijke historische persoon.

History of PortbouPhoto credit: blog.demiterraining.com

Activiteiten in Portbou

Ook al is het een relatief kleine stad, Portbou heeft u veel te bieden. Het was ooit een vissersdorp, maar werd omgevormd en gemoderniseerd in 1878 na de opening van een internationaal treinstation. Sindsdien is het uitgegroeid tot een druk vervoersknooppunt.

Velen verwijzen naar de baai van Portbou als een “natuurlijk amfitheater,” met een prachtig kiezelstrand, dat nog relatief onbekend is bij toeristen. Het is een goede keuze voor een bezoek aan de Costa Brava en het is veel minder druk dan andere steden in het zuidoosten van Portbou. Gezien het feit dat het een kustplaats is, zijn er enkele mooie stranden om hele dagen te ontspannen. Het belangrijkste strand van de stad, genaamd Playa de Portbou, is – heel verrassend – nooit te druk, zelfs niet in het hoogseizoen. Er zijn ook drie andere nog minder drukke stranden om uit te kiezen: Platja del Claper, Platja de les Fresses en Platja del Pi (dat is een klein strand en samen met Cala Bramat, vooral populair onder NUDISTEN). De wateren rond Portbou zijn glashelder en perfect om te zwemmen of te duiken.

Playa de PorbouPhoto credit: mapio.net

Anders dan de uitstekende stranden, de stad beschikt ook over pittoreske kerken, de meest indrukwekkende kerk is de kerk van Maria van Portbou. De bouw van dit ongelooflijke gebouw begon in 1879 en werd geïnspireerd door de NEO-GOTISCHE STIJL. Uiteraard moet u ook een bezoek brengen aan het Walter Benjamin Memorial, gemaakt door Dani Karavan en ingehuldigd op 15 mei 1994. Het monument heet “Passages” want het gaat om het bereiken van de trap naar de zee om een zeer koele indruk te creëren van oneindigheid. Het monument heeft een citaat van Benjamin in 5 verschillende talen: “Het is lastig om de herinnering aan de naamloze te eren dan die van de befaamde. Historische bouw is gewijd aan de nagedachtenis van de naamloze. “

Van plan om uw vakantie door te brengen in de buurt van Portbou? Boek een van onze fantastische ACCOMMODATIES IN COSTA  BRAVA!

Hoe komt u daar

  • Met de trein: Het duurt ongeveer 2 uur om van Barcelona Sants station naar Portbou te rijden met de trein. Er rijdt elke 90 minuten een trein. De prijs voor een enkele reis is ongeveer €20.

  • Met de auto: Ga op de B-10 van Via Laietana, Plaça de Pau Vila, Carrer del Dr. Aiguader en neem afslag 22. Rijdt over de AP-7. Neem afrit 4 van de AP-7. Volg de N-II en N-260 naar Carrer de l’Alcalde Banjamí Cervera in Portbou. Het duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten om vanuit Barcelona naar Portbou te rijden.

  • Met de bus: Om Portbou met de bus te bereiken vanuit Barcelona, moet u eerst een bus nemen naar Figueres, lijn 602 (Let op: er rijdt maar één bus per dag), dan neemt u een andere bus naar Portbou (één bus per uur). Het is ongeveer 2 uur en 20 minuten rijden en een enkele reis kost tussen de €20 en €38.

Photo credit: tot-catalunya.com

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven