Home / Costa Brava / Lloret de Mar – Costa Brava

Lloret de Mar – Costa Brava

«Sol, strand och partyn. Välkommen till Lloret de Mar på Costa Brava »

Lloret de Mar är en medelhavskuststad i Katalonien, Spanien. Det är en av de mest populära semesterdestinationerna på COSTA BRAVAVidare, eftersom orten är belägen bara 40 kilometer från Girona och 75 kilometer från BARCELONA, är det också ett väldigt populärt ställe för en dagstur från dessa större städer. Staden har en befolkning på nära 40 000 invånare på dess yta av 48,9 km², och attraherar många sommarbesökare från hela världen.

Hitta ditt boende nu!

Lloret de Mar och dess historia

Staden har många arkeologiska utgrävningsplatser med kvarlevor från iberiska (grekiska och romerska) civilisationer. Likt många kuststäder i Medelhavsregionen, var Lloret de Mar kontinuerligt invaderad under medeltiden av Saracenerna (människorna som en gång bodde i men också nära den romerska provinsen). Hamnen i Lloret de Mar blev en av de mest kommersiella hamnarna i Costa Brava under 1700-talet, men har upphört att vara det. Det är däremot fortfarande väldigt enkelt att finna historiska platser från denna tid. Sådana platser inkluderar Sant Romà-kyrkan, en gotisk kyrka som byggdes 1522 som en tillflyktsort från turkiska och algeriska pirater, och Sant Joan-slottet, ett medeltidsslott från 1000-talet som användes för att försvara Lloret de Mar mot attackerna från havet. Sant Joan-slottet var speciellt viktigt för att försvara området från attackerna av den genovesiska flottan 1356 och också under Englands krig 1805.

Aktiviteter i Lloret de Mar

Lloret de Mar har en mängd naturrikedomar, såsom sina många stränder och vikar, där man kan koppla av samtidigt som man njuter av medelhavsvädret. Bland dessa, är de mest populära och vackra:

  •   Lloret-stranden: Mer än 1.5 kilometer lång, är denna den största stranden i staden. Belägen i stadens centrum, är den förmodligen också den mest lättillgängliga stranden i staden. Den har även ett parkeringsområde, vit sand, ett utbud av faciliteter såsom toaletter, duschar, volleybollnätskärmflygning, vattenskotrar, kiosker, restauranger och en miniklubb för barn, uthyrning av strandparasoll och hängmattor. En livvakt finns på plats mellan 10.00 och 18.00. Det är den perfekta stranden för familjer och vänner som vill njuta av det varma vädret och roliga strandaktiviteter.
  • Sa Caleta-viken: Detta är vår favoritstrand i Lloret de Mar, belägen nedanför Lloret-slottet, från vilket du kan njuta av enunderbar utsikt över denna fantastiska vik. Stranden har mjuk vit sand och vackra båtar trängs längs kusten. Här kan du känna dig som om du är strandsatt i en naturskön, vild vik. Det finns inga faciliteter vid denna strand, så ta hand om dig! Ta med din favoritbok, ditt solskydd och känn de underbara naturliga vibbarna av Lloret de Mar.
  • Finals-stranden: Detta är den näst största stranden i Lloret de Mar, och är över 700 meter lång. Det är en fantastisk strand, belägen i en viksom är skyddad från vindarna av en kulle. Den ligger också lite längre bort från stadskärnan av Lloret de Mar och är därmed mer fridfull och inte lika full av folk. Denna strand erbjuder också några aktiviteter, såsomskärmflygningkajakervattenskidåkning, restauranger och en miniklubb, såväl som toaletter med duschar och framkomlighet som är anpassad för funktionsnedsatta. Stranden vaktas från 10.00 till 18.00 av en livvakt. Likt Lloret-stranden, är detta ett annat perfekt ställe för familjer och vänner som vill njuta av sommartiden.

 

Flera andra aktiviteter erbjuds i Lloret de Mar under dagen men också under kvälls- och nattid. I denna stad kommer du att kunna uppleva kartingminigolfspa och hälsocentervandringsstigarcykling, shopping och, givetvis, några museum, såsom det Maritima museet. Lloret de Mar är en attraktiv stad för partyn och många människor besöker stället enbart för dess nattliv. Staden erbjuder så mycket som 18 nattklubbar och ännu fler barer. Du kommer att finna några av de mest galna festerna här! För att få mer information om alla aktiviteter, vänligen gå in på denna HEMSIDA om Lloret de Mar.

Hur man tar sig dit:

  • Med bil: Ta dig ut på B-10 från Via Laietana, Plaça de Pau Vila, Carrer del Dr. Aiguader och ta utfart 22. Ta sedan C-32 till GI-600 och ta utfart 134 från C-32. Avslutningsvis, följ GI-600 till GI-682 i Lloret de Mar. Det tar ungefär 1 timme från Barcelona.
  • Med buss: Reguljära eller charterbussar erbjuder direkt förbindelse mellan Barcelona och Lloret de Mar. Det går ungefär 1 buss per timme och kostar runt 10€ per enkelbiljett. Den uppskattade tiden från Barcelona till Lloret de Mar med buss är också 1 timme.
  • Med tåg: Det finns ingen direkt förbindelse med tåg till Lloret de Mar, så du kommer att behöva ta ett tåg från Barcelona till Blanes, och sedan buss från Blanes till Lloret de Mar.

Vår rekommendation är att ta bussen från Barcelona. Det är det enklaste och billigaste alternativet, eftersom du inte behöver betala varken för hyrning av bil eller tullavgifter. Dessutom, är det enklare att gå igenom den lilla staden än att behöva köra runt för att hitta en parkeringsplats.

view more apartments swedish

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Boende Costa Brava


Scroll To Top