Hjem / Costa Brava / Portbou – Costa Brava
Portbou
Portbou in the Costa Brava, Spain

Portbou – Costa Brava

Byen Portbou ligger bare 3 km fra den Franske grensen, ved foten av fjellkjeden Pyreneene, i Costa Brava Regionen. Det hører til regionen Alt Empordá, som ligger i provinsen GIRONA i Catalunya, Spania. Portbou er den nordligste landsbyen i Costa Brava og har bare 1.307 innbyggere. Byen er jevnlig et avstigningssted for SNCF toget som ankommer fra Frankrike.

Finn din overnatting nå!

Historien til Portbou

På grunn av sin nærhet til Frankrike, Portbou var et viktig sted for Katalanske republikanere gjennom den Spanske Borgerkrigen, som fant sted fra 1936 til 1939. Det var et av de få stedene hvor de kunne få råvarer fra utlandet uten store vanskeligheter. Det var i nettopp denne byen, Walther Benjamin, en tysk og jødisk filosof og en av de mest kjente i verden, tok selvmord i 1940 så han ikke skulle bli tatt til fange av Gestapo. Du kan fortsatt finne monumentet som er reist til minne for denne viktige historiske karakteren.

History of Portbou

Aktiviteter i Portbou

Selv om det er en relativt liten by, har Portbou mye i tilby. Byen var en gang i tiden en fiskerlandsby, men ble transformert og modernisert i 1878 etter åpningen av en internasjonal jernbanestasjon. Siden da har det blitt et travel transportsentrum.

Mange referer til Portbou som et ”naturlig amfiteater”, med en vakker rullesteinstrand som fortsatt er relativt ukjent for turistene. Det er et godt valg når man er i Costa Brava, og mye mindre folksomt enn de andre byene sørøst for Portbou. Tatt i betraktning at det er en kystby, er det noen fine strender hvor man kan tilbringe hele dagen og bare slappe av. Hovedstranden kallet Playa de Portbou, er – ganske overraskende – aldri overfylt, selv ikke i høysesongen. Det er også tre mindre folksomme strender her å velge mellom: Platja del Claper, Platja de les Fresses og Platja del Pi (som er en liten strand og, sammen med Cala Bramat, er spesielt populær blant NUDISTER). Vannet rundt Portbou er krystallklart og perfekt for svømming og dykking.

I tillegg til utmerkede strender har byen også pittoreske kirker, og den mest imponerende kirken er Kirken for Mary av Portbou. Bygningsarbeidet med denne kirken startet i 1879 og var inspirert av den NEO-GOTISKE STILEN. Naturligvis må man betale for å besøke Walter Benjamins Minnesmerke, skapt av Dani Karavan og åpnet 15 May 1994. Monumentet blir kallet ”Passages” siden det har trapper som går ut mot havet som skaper et veldig stilig inntrykk av uendelighet. Monumentet har et sitat fra Benjamin på 5 forskjellige språk: ”Det er mer krevende å hedre minnet til den navnløse enn til den berømte. Historisk konstruksjon er tilegnet til minnet om den navnløse.”

Planlegger du å tilbringe ferien din i nærheten av Portbou? Bestill en av våre fantastiske LEILIGHETER I COSTA BRAVA!

Hvordan reise dit:

  • Med tog: Det tar 2 timer fra Barcelona Sants jernbanestasjon til Portbou. Det går et tog hvert 90. minutt. Prisen for togturen er €20 per vei.
  • Med bil: Ta B-10 fra Via Laietana, Placa de Pau Vila, Carrer del Dr. Aiguader og ta utgang 22. Kjør langs AP-7. Ta av på exit 4. Følg N-II og N-260 til Carrer de l’Alcalde Benjamí Cervera i Portbou. Det tar ca. 2t og 15min å kjøre fra Barcelona til Portbou
  • Med bus: For å reise til Portbou fra Barcelona, må du først ta en bus til Figueres, linje 602 (Advarsel: kun en buss per dag). Og så videre en annen bus til Portbou (en buss i timen). Det tar ca. 2t og 20 min med buss, og koster mellom €20-€38 en vei.

Vis Mer

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Overnatting Costa Brava


Gå til toppen