Home / Nyheter / Barcelona Maraton 2016
Barcelona Marathon 2012

Barcelona Maraton 2016

Varje år svämmar Barcelona över med löpare från hela världen som kommer hit för att springa Barcelonas årliga maraton (lokalt känt som Zurich Marató). För de som planerar att delta i årets maraton, vilket kommer äga rum den 13:e mars 2016, borde man redan nu registrera sig och börja med hårdträningen, om de inte redan gjort det. Redan två månader innan loppet var det 15000 registrerade deltagare. Över 17000 förväntas delta i loppet och tiotusentals besökare förväntas stå och heja på runt loppets rutt för att heja på deltagarna.

För de som planerar att resa till Barcelona för att delta i loppet, eller för de som kommer för att supporta ens nära och kära kan vi rekommendera våra fantastiska Barcelona Maraton lägenheterÄr man istället intresserad av lägenheter som ligger nära start och mållinjen kan man kolla in våra lägenheter vid Plaza Espanya.

Historien bakom maratonet

Barcelonas första maraton ägde rum 1978, i kuststaden Mataró ungefär 15 km nordost om Costa Brava. Det var nästan exakt samma rutt som sprangs under de olympiska spelen sommaren 1992. I 2001 blev maratonet istället enbart ett stadsmaraton. År 2005 förflyttades loppet till ett område mellan Castelldefels, Gáva och Sitges på grund av brist på tillåtelse från stadens sida. I 2006 så blev det dock en överenskommelse mellan staden och organisationen bakom loppet och det första maratonet kunde äga rum i Barcelona stad. År 2014 var det ungefär 15000 personer som tog sig över mållinjen. Vinnarna var Etiopiska Abayu Getachew Grima (2:10:45) i det manliga loppet och Kenyanen Frashia Nyambura Waithaka 2:32:26) i det kvinnliga loppet.

Sträckan

Loppet börjar klockan 08:30 på Avinguda de La Reina Maria Christina. Därifrån fortsätter loppet i en 42195 km lång cirkulär rutt kring staden och passerar några av stadens mest populära sevärdheter. Dessa sevärdheter inkluderar den kända fotbollsstadium Camp Nou, Plaza Espanya, Sagrada FamiliaTorre Agbar, Torres Mapfre, Arc de Triomf, Plaza Catalunya och Columbus statyn. Deltagarna kommer att börja och avsluta loppet i de härliga gröna kullarna av Montjuic framför Magic Fontain. Loppet har en tidsbegränsning på 6 timmar. Loppet täcker alla olika områden av Barcelona, vilket ger deltagarna chansen att få se så mycket som möjligt av staden under tiden

Två dagar innan loppet (den 11:e och 12:e mars) kommer Marató Expo att äga rum i närheten av startlinjen.

The Route

Photo Credit: zurichmaratobarcelona.es

Hur man registrerar sig för Barcelona Maraton 2016 online

För att registrera dig online behöver du gå in på hemsidan Official Barcelona Marathon Website och fylla i dina personliga detaljer. Sidan finns tillgänglig på spanska, katalanska, engelska och franska. Online registreringen kommer att stänga den 7:e mars, 2016.

Avgiften för Barcelona maraton är 61.50 euro (för de första 10000 registreringarna) och sedan 73 euro (för resterande upp till 170000) och sist 84 euro (efter 17000 anmälningar). De som deltar får gärna kontakta en välgörenhet personligen.

För de som för tillfället bor i Barcelona föreslår vi att träna runt om hela staden. Kolla gärna in vår artikel om att springa i Barcelona.

Hur man avregistrerar sig

Om du skadar dig eller bli sjuk inför loppet kan du få 50% tillbaka av dig bokningsavgift, men för att få det krävs det att du har ett läkarintyg som säger att du inte har möjlighet att delta i loppet. Intyget skall sändas till:

Marato Barcelona 2016- Cancellations

Gran Via 8-10 6th Floor, Hospitalet de Llobergat

08902 Barcelona, Espana

ETT TIPS: Datumet för maratonet kan ändras på grund av väderförhållanden, så glöm inte bort att köpa avbokningsförsäkring på dina flygbiljetter!

 

 

Lägenheter Barcelona

view more apartments swedish

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

nyheter

Boende Barcelona


Scroll To Top