Home / Om Barcelona / Unik mat och restauranger i Costa Brava
Unique cuisine

Unik mat och restauranger i Costa Brava

Gastronomin är kärnan i varje land då den är djupt rotad i landets historia och dess folk. Det finns ingen tvekan om att ifall du vill lära dig mer om ett lands kultur bör du börja genom att utforska maten för att ge dina smaklökar något det aldrig testat innan.

De unika restaurangerna i Costa Brava har väldigt speciella rätter som härstammar från fiske och jakt, för att på så sätt kunna få det bästa av två världar. Trots detta är fisk den mest populära rätten och beställs av flest människor som är bosatta i denna region. Tack vare att många greker kommer hit för att semestra blir även maten mer kryddstark under perioder.

Hitta ditt boende nu!

Längst med de över hundra kilometrarna som Costa Brava består av kan man hitta många typiska och charmiga restauranger, där du verkligen kan skämma bort dina smaklökar. De flesta av dessa restauranger är specialiserade på friterad fisk, ”susquet de paxi”, Cabo de Creus lobster ”a la Costa Brava”, kyckling, sniglar, ris grytor, samt sjöborrar. Är du sugen på något sött kan man testa att smaka ett glas Garnacha, en bonuelos, flaones eller cocas de chichaarrones (vilket är en kaka som är gjord av smördeg och har bacon inuti).

Prisbelönta restauranger

Du kan även njuta av de gastronomiska alternativen från en av de tretton restaurangerna som har Michelin stjärnor i Costa Brava området. En av dem är El Celler de Can Roca som ägs av Roca bröderna. Restaurangen har även blivit utsedd till den bästa restaurangen i hela världen av ”The World´s 50 best restaurants”, vilket är en brittisk tidning som rankar restauranger världen över. Om du vill göra en reservation på denna restaurang måste du boka bord redan ett år innan, då denna restaurang alltid är fullpackad! Reservationssystemet öppnar första juni och därefter kan man den första dagen varje månad göra en reservation inom de närmsta 11 månaderna.

Om du funderar på att besöka denna region och vill uppleva allt under samma resa, tveka inte då på att besöka de fantastiska restaurangerna och uppleva den sanna katalanska kulturen. Oavsett om ditt BOENDE ÄR I BARCELONA, är Costa Brava bara en kort bit bort!

Foto: Robert Young CC

Hur man tar sig dit:

  • Bil: Ta b-10 från Via Laietana, Carrer Dr. Aiguader till avfart 22, kör sedan på AP-7 ta avfart 4 och följ sedan N-11 till GI-614. Denna väg tar ungefär 50 minuter.
  • Flyg: Den närmsta flygplatsen är Girona dit du kan ta dig från Barcelona El Prat. Därifrån kan du ta en buss som går varje timma fram tills 00:30, bussen går dock bara under veckodagar.
  • Tåg: Detta är antagligen det mest smidiga alternativet. Tåget går var 45:e minut varje dag i veckan. Om du vill ha mer information kan du kolla deras HEMSIDA. 

view more apartments swedish

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

om-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top