Home / Vrije tijd / Stranden / Mar Bella
Mar Bella

Mar Bella

Één van de meest populaire stranden van Barcelona is het 500 meter lange Mar Bella, wat zich bevindt aan de oostkant van de bekende pittoreske kust. Het strand behoort tot de wijk Sant Marí en is oorspronkelijk ontwikkeld ter voorbereiding van de Olympische Spelen in 1992 voor het beoefenen van de water sporten. Om de oorspronkelijke doeleinden te behouden wordt Mar Bella gebruikt voor watersporten. Het staat zelfs bekend als één van de sportiefste stranden van Barcelona. Aan het uiteinde van het strand bevinden zich basketbal velden, netten voor beach volleybal, ping-pong tafels en een half-pipe voor skaters. Deze faciliteiten gegeven u de kans om fit te worden en tegelijkertijd te genieten van de mediterraanse zon.

In het zuidwestelijke puntje van het strand vind u de Base Náutica Municipal van Mar Bella, dit is het punt om in te varen voor bijvoorbeeld, zeiltochten, kayak excursies en er bevinden zich ook catamaran lijnen. Deze excursies moeten vooraf worden gereserveerd, dit kunt u doen door te bellen naar de nautische basis of online via de website. Hier kunnen ook volleybal netten voor de gehele dag worden gereserveerd.

Aan het andere uiteinde van het strand bevindt zich het complex van Esportiu Municipal Mar Bella, een groot sportcomplex wat voorzien is van een atletiekbaan, grasveld, badminton en basketbal veld en kleedruimtes. Huur een een badmintonveld met een groep voor twee uur en ga daarna heerlijk afkoelen op het strand. Barcelona is de beste stad voor mensen die ervan houden om buiten te sporten.

Als u opzoek bent naar een accommodatie in de buurt van Mar Bella dan raden wij u onze appartementen in Poblenou aan.

Vind nu uw accommodatie!

Mar Bella staat ook wel bekend als het onofficiële nudisten strand van Barcelona, het strand wordt gescheiden door een grote zandberg op het zuidpunt, wat de nudisten privacy geeft. Natuurlijk komen er ook genoeg toeristen en lokale bewoners naar Mar Bella die liever hun zwemkleding aanhouden.  Het strand wordt veel bezocht tussen mei en september.

Als gevolg van de lakse regels over nudisten en door de focus op fitness op het strand, is Mar Bella ook erg populair onder dhomoseksuelen van Barcelona. Samen met de homoseksuele stranden van Sitges, wat een prachtige stad aan de kust is op slechts 30 km ten zuiden van Barcelona, is Mar Bella een van de meest bloeiende gay enclaves van Catalunya. Voor leden van de LGBT-gemeenschap, raden we aan om onze lijst met favoriete homoseksuele accommodaties in Barcelona te bekijken. Bent u geïnteresseerd in Sitges? Boek via ons!

Mar Bella strand biedt veel faciliteiten zoals, douches, toiletten, veilige waterkranen, een speel plek voor kinderen, strandwachten, restaurant en drie chiringuitos(strandtenten). Er wordt ook speciale aandacht besteed aan mensen met een beperkte mobiliteit zoals, gehandicapte parkeerplaatsen, informatie, aangepaste toiletten, houten loopbruggen naar het water en aangepaste douches met stoelen. Voor mensen met een handicap bieden wij special accommodaties aan. Bekijk onze gehandicapte appartementen in Barcelona.

Hoe komt u er:

  • Neem de metro naar Poble Nou of Selva de Mar (Gele lijn – L4) waarna het tien minuten lopen is naar het strand.
  • Bus: V27 of H16
  • Tram: T4 – Selva de Mar
  • Bicing: Passeig de Garcia Fária 21 / Espronceda, Passeig Marítim de la Mar Bella.

Accommodatie Barcelona

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

stranden-vrije-tijd

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven