Home / Kulturen / El Liceu Opera Barcelona
Teatre del Liceu Exterior view of the Opera House Barcelona

El Liceu Opera Barcelona

Precis mitt på La Rambla ligger ‘El Liceu Opera Barcelona, som är Barcelonas äldsta operahus och ett av de största i världen med en kapacitet på över 2000 besökare. Många lägger inte ens märke till byggnaden när dem går på La Rambla, det är först när man förstår dess storhet och unika arkitektur när man har varit inne i byggnaden man får se den fascinerade utsmyckningen i byggnaden.

Hitta din bostad nu!

Det öppnade officiellt första gången år 1847 och har en historia med en del komplikationer men El Liceu Opera har överlevt två bränder och även en bomb attack år 1893. Hur som helst så är operan en viktig kulturell symbol för Barcelona.

1994 förstörde en brand många viktiga delar av teaterns interiör och man frågade sig om det var värt att renovera byggnaden. Tack och lov så bestämde man sig för att försiktigt ersätta de förstörda delarna och man lyckades återge byggnaden sin charm och adderade även en del high-tech detaljer. År 1999 öppnade operan sina dörrar igen och är nu populärare än någonsin.

Om du vill se uppträdanden i den här fantastiska byggnaden så finns det program tillgänglig på operans hemsidaDem erbjuder ett stort urval av olika uppträdanden, inte bara opera utan även ballet och konserter som passar olika smaker och målgrupper. Det finns även vissa kända operaföreställningar som har gjorts om så att dem är anpassade för barn som heter ‘Petit Liceu Families’.

Om du inte lyckas pricka in ett uppträdande så bör du åtminstone besöka det här fascinerande stället. Det finns både guidade och icke guidade turer varje dag. Guidade turer pågår klockan 10 på morgonen varje dag, och turer utan guider klockan 11:30, 12:00, 12:30 och 13:00. Det finns även möjlighet att uppleva backstage, detta behövs dock förhandsbokas och kostar 12.50€

Ta sig till El Liceu Opera Barcelona;

La Rambla, 51-59
Metro: L3 (grön), station Liceu
Buss: 14, 59 y 91.
Om du letar efter ett boende som passar just dig i Barcelona, kan du hitta det på www.barcelona-home.com

Boende i Barcelona

Visa Alla

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top