Home / Tjänster i Barcelona / Aktiviteter / Akvarium i Barcelona
The Barcelona Aquarium

Akvarium i Barcelona

Akvariet är beläget i Port Vell, en hamn i Barcelona, Katalonien, Spanien. Känt för sitt återkommande medelhavs tema är Barcelona Akvarium ett utav de största akvarium i hela Europa. Detta akvarium lockar många lokala gäster som turister. Barcelona akvarium har även en liten utbildnings hörna i området som informerar stora som små om de 5miljoner liter vatten som fyller de djupa haven. Detta är vart 11.000 olika arter djur samt andra varelser bor, tillsammans representerar de 450 olika arter.

Hitta ditt boende nu!

Huvudattraktionen är den enorma “Ocenarium” där ni finner allt från hajar, flera olika fisk arter som kan upplevas igenom den 80 meter långa transparenta undervattenstunnel. Detta är en speciell upplevelse, då det nästan känns som att man promenerar i vattnen tillsammans med havets alla arter.

Akvariet består av tre huvudsegment. Dessa segment är indelade i följande ”Planeta Aqua” som är känd för att vara utbildningssektionen om vikten av vatten på planeten. Den innehåller en tank full med pingviner, det är där du också hittar pirayor och alla andra dödliga fiskar.

”The Aquarium” – Här finner man de flesta undervattens varelserna, b.l.a bläckfisk, pigghaj, skorpion fisk och sjöhästar. Ovanför varje tank finner ni en kort beskrivning om fisken tillsammans med ett fotografi. Dessutom är det här du finner ”Oceanarium” tunneln där du ser alla fiskar simma omkring fritt.

 

Sista segmentet är “Explora” vilket är en lekplats för de lite yngre gästerna kombinerat med flera pedagogiska element. Detta är ett väldigt uppskattat område,  sugen på att åka rutschkana? eller fotografering sittandet på en gigantisk sköldpadda , eller varför inte i en ubåts uniform?
Detta är ett ypperligt tillfälle till att leka samtidigt som barnen lär sig om livet under vatten.

Det finns även möjlighet att tillsammans med en kvalificerad dykare och lite mod få dyka med hajar, ta chansen och passa på! Detta sker varje onsdag,lördag och söndag, glöm inte att ringa i förväg och boka så slipper du bli besviken! För mer information eller frågor kontakta akvariet.

Samtidigt som du köper biljetter så kan du passa på och köpa en guidebok över hela akvariet för €3.00, du finner dessa böcker i flera olika språk så som Engelska,Katalan, Franska, Tyska, och Italienska. Du kan även köpa en “mini-guide” som grundligt går igenom allt, där finner du även flera fotografier  av olika varelser och arter som finns i akvariet som även kan förvandlas till en affisch av Nemo! Detta är tillgängligt gratis och även tillgängligt på olika språk. Om du inte skulle finna dessa på plats så är det bara att vända sig till informations disken så hjälper de mer än gärna till. För att kunna se priser samt boka biljetter på nätet, klicka här.

I slutet av turnén finns en cafeteria , där det finns något för alla, det erbjuds en liten mängd snabbmat. Efter att ha passerat cafeterian hittar du presentbutik som är proppfull med vattenleksaker, fisk leksaker, spel etc. Det kan vara svårt att komma förbi denne del av akvariet utan att barnen gärna vill få med sig något!

Om det visar sig att du har en lägenhet i närheten av detta område så är Akvariett ett absolut måste!

Praktisk information

  • L´Aquarium de Barcelona Moll d’Espanya del Port Vell, s/n – 08039 Barcelona
  • Bilväg: B-10 Motorväg (Ronda Litoral), Korsning: 21, 22 or 23. KOMMUNAL TRAFIK: (Tunnelbana): L3 Drassanes Station and L4 Barceloneta Station. VIA BUSS: Resrutt, mest närliggande stationer: Rutt: 19 and 40, Reserutt som stannar vid the Passeig de Colom: 14, 56, 57, 59, 64 and 157, Reserutt som stannar längst B-10 Motorväg (Ronda Litoral): 17 and 45, Reserutt som stannar vid the Paseo de Joan de Borbó: 39. TURISTBUSSARNA: Södra reserutt (Blå). CYCKEL VÄG: Bicing cyckel station finns vid ingången to L’Aquàrium de Barcelona
  • Web
  • 0-2 år- GRATIS. 3-5 ÅR- €5. 5-10 ÅR- 15€. 11-64 ÅR- 20€. ÖVER 65 – 15€
  • Öppettider: Vardagar: 9:30 till 21:00 Helger: 9:30 till 21:30 h. Juli och Augusti: 9:30 till 23:00.


Se större karta

Boende i Barcelona

Visa Alla

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

activities-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top