Home / Om Barcelona / Montserrat Barcelona
visit Barcelona - Barcelona-home

Montserrat Barcelona

Montserrat i Barcelona är ett berg som är 1200 meter över havsytan beläget 50km nordväst om Barcelona. Dess främsta toppar är Sant Jeroni, Mongrós och Miranda de les Agulles. Här kan du få unika utsiktsvyer med exotisk natur där det även går att ta promenader i skogsområdet. Ett perfekt alternativ om man är sugen på att komma bort från storstaden och uppleva spansk landsbygd. Berget har även en religiös koppling som knyts tillbaka till år 800.

Hitta din bostad nu!

Historia

Dess religiösa koppling centreras kring en trästaty av Black Madonna (La Moreneta). Sägnen säger att en grupp med barn sett udda ljus falla ifrån himlen. När barnen sedan övertalade biskopen av Manresa upptäckte dem trästatyn som sägs vara gjord av St. Luke kring år 500, gömd på berget för att inte förstöras när området blev ockuperat av Morerna.

Klostret byggdes år 1025 och är fortfarande idag en attraktiv destination för många pilgrimer som vallfärdar hit. Montserrat blev ännu mer populärt särskilt år 1493 när Columbus döpte en ö efter berget. Under tiden då diktatorn Franco härskade i Spanien blev klostret en symbol för motstånd. Det hölls mässor på katalanska och här publicerades den första bibeln på katalanska som har gjort Montserrat till en plats med en symbolisk mening i form av motstånd emot förtrycket av den grymme diktatorn.

Idag vallfärdar som sagt många pilgrimmer till berget för att beskåda klostret och trästatyn, det är även ett populärt ställe för många turister.

Aktiviteter och sevärdheter

Promenader – Det finns många rutter att promenera för dem som vill upptäcka naturen runtomkring och det finns även flera fascinerande utsiktsplatser. Det mest populära stället är Santa Cova som går att nå via linbana eller promenad. Notera dock att det är en bit, så var redo på ett litet motionspass! Från Sant Joans linbanestation finns det kartor över olika promenadrutter som finns tillgängliga, en populär rutt är den som leder tillbaka till klostret där det finns en del utsiktsplatser som har en helt otrolig utsikt. Var dock noga med att kolla vilka tider linbanan går, så ni inte blir fast på berget.

Klostret – Det här klostret byggdes 1025 och är hemmet åt ungefär 80 munkar idag. Det är öppet mellan 7.30 – 20:00 och är gratis att besöka.

Black Madonna (La Maroneta) – The Black Madonna har varit det heliga helgonet av Katalonien sedan 1881. Man kan nå platsen via linbana eller vandra via Santa Cova. Notera dock att det kan vara väntetid här därför att det är ett väldigt populärt ställe att besöka för många pilgrimer.

Att ta sig dit

Med bil – Med bil är det enkelt att ta sig till Montserrat. Ta väg A2 ut från Barcelona och fortsätt tills ni ser avfarten till Martorell. Sen ta ‘National Road N II’ tills ni når korsningen Montserrat. När ni väl är framme finns det parkeringsmöjligheter som är gratis. Notera att parkeringen stänger när tågen slutar gå, så var noga med att kolla upp det innan ni lämnar bilen.

Med tåg – tar det ungefär 1,5 timme. Det avgår tåg ifrån Placa Espanya metrostationen där det är tåg FGC R5 linjen. 

Sedan finns det två alternativ att nå toppen av Montserrat, linbana eller tåg. Dessa har olika stopp så det är klokt att bestämma i förväg vilket man ska ta.

Adressen är Muntanya Montserrat, 08293, Barcelona, Spain.


Visa större karta

Det enda sättet att ta sig runt klostret på Montserrat är via promenad, området är dock inte överdrivet stort.

Kombinationsbiljetter:

Det finns två stycken olika alternativ till biljeter för att spara lite pengar på transport.

1) Trans Montserrat – detta inkluderar tågresa, två metro resor, linbanebiljett och inträde till en utställning med ljudguider. Denna biljett kostar €27.50.

2) Tots Montserrat – inkuderar allt som i föregående alternativ plus inträde till museet och lunch på restaurangen. Denna biljett kostar € 43.70.

 

 

Boende i Barcelona

Visa Alla

 

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

om-barcelona

Boende Barcelona


Scroll To Top