Home / Kulturen / Christopher Columbus Monument
Columbus Monument Barcelona Barcelona-Home

Christopher Columbus Monument

En av de mest symboliska monumenten i staden är Christopher Columbus Monument som står vid änden av La Rambla i Barcelona. Den 52 meter höga pelaren ritades av Gaieta Buigas inför världsutställningen 1888, och kröntes med hjälp av en 7 meter hög Christopher Columbus staty på toppen ritad av Rafael Arché. 

Hitta ditt boende nu!

Christopher Columbus, är den legendariske navigatorn som upptäckte Amerika i Oktober 1492. År 1881 enades Barcelona City rådet om att monumentet skulle resas som en hyllning till Christopher Columbus, som valde att gå iland i hamnen i Barcelona på hans återkomst från Amerika. Konstruktionen av monumentet påbörjades 1882 men på grund av ekonomiska problem slutfördes det lagom till utställningen

Monumentet är placerad på den plats där Christopher Columbus kom till 1493 efter sin upptäckt av Amerika året innan. Columbus var förmodligen född i Genua, Italien. Han flyttade först till Portugal och bosatte sig senare i Spanien. Dock skulle han på artonhundratalet anses vara katalan.

Den monumentala gjutjärns statyn står i mitten av Placa de la Porta de Pau.  Statyn av Columbus står ovanpå en sextio meter hög pelare med utsikt över havet från sin upphöjda position.

Du kan njuta av monumentet på avstånd men för en mer spännande upplevelse under ditt besök, kan du njuta av panoramautsikt från toppen av monumentet.  Anmälningsavgiften är € 4 för vuxna och 3 € för barn (4-12 år) och pensionärer, och ska betalas i nedre delen av monumentet.

Om du väljer att ta resan upp finns det en otrolig utsikt från toppen. Till norr finns de gotiska kvarteren och stadens historiska byggnader; Santa Maria del Mar ,La Mercè, La Rambla,Placa de Catalunya och ingången till stadsdelen Eixample. Till öster längst kusten kommer du att kunna se den moderna forum distriktet i fjärran. Olympiska Marina, Port Vell och industrihamnen finner du vid foten av monumentet. Till söder står Montjuïc Hill, med sitt slott på toppen. De Royal varv som inrymmer Museu Maritim, är vid änden av kullen. I väst kan du se Collserola Natural Park och den stora grönskan som omger staden samt Collserola tornet och Tibidabo Underhållnings Park som dess två attraktioner som sticker ut.

När du planerar din resa till Barcelona är det bra att veta att La Rambla-området anses vara det mest önskvärda område att bo i. Detta är på grund av sitt centrala läge och lätt tillgängligheten för aktiviteter, platser och andra destinationer i Barcelona. Så om du reser i grupp, rekommenderar vi att ni bokar er lägenhet i förväg för att säkra en bekväm vistelse under er resa.

Glöm inte att besöka oss på vår hemsida för snabb och enkel bokning av lägenhet eller rum!

 

Boende i Barcelona

Visa Alla

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kultur-sv sevardheter-och-museum

Boende Barcelona


Scroll To Top