Home / Kulttuuri / Kolumbus monumentti
Columbus Monument Barcelona Barcelona-Home

Kolumbus monumentti

Yksi Barcelonalle tunnusomaisista nähtävyyksistä on Kolumbus Monumentti, joka kurkottaa taivasta kohden kävelykatu La Ramblan päädyssä lähellä merta ja pienvenesatamaa. 52 metriä korkean tornin suunnitteli Gaietà Buïgas vuoden 1888 Maailmannäyttelyä varten. Monumentin huipulla on 7m korkea Kristoffer Kolumbusta kuvaava patsas, joka on Rafael Archén luomus.

Löydä majoituksesi nyt!

Kristoffer Kolumbus on legendaarinen merenkulkija, joka löysi Amerikan vuonna 1492. Vuonna 1881 Barcelonan kaupunginvaltuusto päätti rakennuttaa monumentin Kolumbuksen kunniaksi, tämän valittua juuri Barcelonan maihinnousupaikakseen palatessaan Uudesta Maailmasta. Rakentaminen aloitettiin 1882, mutta rahoitusongelmien takia se saatiin päätökseen vasta juuri ennen Maailmannäyttelyä.

Monumentti sijaitsee samalla paikalla, missä Kristoffer Kolumbus astui maihin vuonna 1493 tutkimusmatkansa päätteeksi. Kolumbus syntyi oletettavasti Italiassa Genovan kaupungissa. Hän vietti joitain vuosia Portugalissa ja asettui myöhemmin asumaan Espanjaan. Huolimatta tästä värikkäästä historiasta 1800-luvulla Kolumbusta pidettiin katalaanina.

Massiivinen, valurautainen kolumni siaitsee keskellä Placa de la Porta de Pauta. Se seisoo vaikuttavin patsain koristellun kivijalustan päällä. Kuusikymmenmetrisen tornin päällä oleva Kolumbuksen patsas katsoo korkealta asemaltaan merelle päin kuin suunnitellen uutta matkaa.

Monumenttia on hyvä ensin ihailla etäältä, mutta elämyksellisemmän kokemuksen saa nousemalla näköalapaikalle tornin huipulla. Kaikkialle ympärille avautuvia näkymiä pääsee ihailemaan hissillä, joka vie vierailijat ylös huimaaviin korkeuksiin. 60 metristä näkee kaikkialle Barcelonan kaupunkiin. Sisäänpääsymaksu on 4€ aikuisile ja 3€ lapsille (4-12 vuotta) sekä eläkeläisille. Liput ja matkamuistot voi ostaa monumentin alla sijaitsevasta myymälästä.

 

 

Jos päätät nousta tornin huipulle, kohtaat uskomattomat maisemat. Pohjoisessa on Goottilaiskortteli ja kaupungin historialliset rakennukset; Santa Maria del Mar ja La Mercè, La Rambla, Placa de Catalunya ja Eixamplen kaupunginosan etelälaita. Idässä katse seuraa kaunista rantaviivaa moderniin Forumin kaupunginosaan asti. Lähempänä sijaitsevat Olympiasatama, Port Vell ja tornin läheisyydessä oleva teollisuussatama. Etelän suunnassa on vaikuttava Montjïcin kukkula ja sen huipulla vanha linnoitus. Kukkulan juurella sijaitsevat Kuninkaalliset telakat ja Merenkulkumuseo. Lännessä näet Collserolan luonnonpuiston, kaupunkia ympäröivät laajat viheralueet. Tärkeimpinä maamerkkeinä toimivat Collserolan torni ja Tibidabon kirkko sekä huvipuisto.

Barcelonan matkaa suunnitellessa on hyvä muistaa, että alue La Ramblan ympärillä on kaikkein halutuinta vierailijoiden keskuudessa. Tätä selittää sen keskeinen sijainti nähtävyyksien, aktiviteettien ja muiden kohteiden läheisyydessä. Täältä on helppo vierailla kaikkialla Katedraalista Plaza de Catalunyaan. Joten jos olet matkaamassa Barcelonaan ryhmän tai perheen kera, varaa majoituksesi täältä ajoissa ja nauti lomastasi täydellisessä sijainnissa. Myös pariskunnille ja pienemmille porukoille on tarjolla majoitusvaihtoehtoja. Tutustu huonetarjontaamme täällä!

 

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

kulttuuri nahtavyydet-kulttuuri

Majoitus Barcelona


Scroll To Top