Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Columbus Monument Barcelona
Columbus Monument Barcelona Barcelona-Home

Columbus Monument Barcelona

Een van de meest emblematische monumenten in de stad, het Columbus Monument voor Christopher Columbus, staat aan het eind van La Rambla van Barcelona, vlak bij de zee. De 52 meter hoge kolom werd ontworpen door Gaietà Buïgas voor de Wereldtentoonstelling in 1888, en wordt bekroond door een standbeeld van Christopher Columbus, een werk van Rafael Arché die 7 meter hoog staat.

Vind nu uw accommodatie!

Christopher Columbus, is de legendarische ontdekker die Amerika in oktober 1492 ontdekte. In 1881, stemde de gemeenteraad van Barcelona in om het monument op te richten als een eerbetoon aan Christopher Columbus, die ervoor koos om van boord te gaan gaan in de haven van Barcelona op zijn terugkeer uit Amerika. De bouw van het monument begon in 1882, maar als gevolg van financiële problemen werdt het net op tijd voltooid voor de tentoonstelling.

Het monument is geplaatst op de plaats waar Christoffel Columbus aankwam in 1493 na zijn ontdekking van Amerika het jaar daarvoor. Columbus werd waarschijnlijk geboren in Genua, Italië. Hij verhuisde eerst naar Portugal en later vestigde zich in Spanje. Niettemin in de negentiende eeuw Columbus werd beschouwd als een Catalaans.

De monumentale gietijzeren kolom staat in het midden van de Placa de la Porta de Pau. Het ligt op een spectaculaire stenen sokkel versierd met beelden. Het standbeeld van Columbus staat boven de zestig meter hoge kolom uit de verhoogde ligging met uitzicht op de zee en het is van een lange afstand merkbaar.

U kunt het monument al van een verre afstand genieten; echter voor een meer opwindende ervaring tijdens uw bezoek, kunt u van het panoramische uitzicht genieten vanaf de top van het monument. Neem de lift in de kolom aan de tentoonstellingsgalerij aan de top, een uitzichtpunt op 60 meter boven de grond, waar u van een prachtig uitzicht op Barcelona kunt genieten. Het inschrijfgeld bedraagt € 4 voor volwassenen en € 3 voor kinderen (4-12 jaar) en senioren en dient in de kelder van het monument te worden betaald.

 

Als u besluit om de rit te nemen, zijn er een fantastisch uitzicht op de top. In het noorden is er de Gotische wijk en de historische gebouwen van de stad; Santa Maria del Mar en La Mercè, La Rambla, Plaça de Catalunya en de ingang van de wijk Eixample. Naar het oosten, naar aanleiding van de kust, zult u in staat om de moderne wijk Forum te zien in de verte. Dichter bij u, de Olympische Marina, Port Vell, en de industriële haven zijn aan de voet van het monument. In het zuiden staat de Montjuïc, met zijn kasteel op de top. De Koninklijke Scheepswerven die het Museu Marítim huisvesten, zijn aan de voet van de heuvel. In het westen van de Collserola Natural Park, het uitgestrekte groen rondom de stad, met de Collserola Tower en de Tibidabo Amusement Park kunt zien als zijn twee stand-out attractie.

Bij het plannen van uw reis naar Barcelona, is het goed om op te merken dat de La Rambla gebied wordt beschouwd als de meest wenselijke gebied om te verblijven in Barcelona door de meeste bezoekers. Dit is vanwege de ligging die centraal in alles is, activiteiten, bezienswaardigheden en andere diverse bestemmingen in Barcelona  die erg toeganlijk zijn. Dus als je met een groep komt, boek uw appartement van tevoren om een comfortabel verblijf te verzekeren tijdens je tijd hier. Als u van plan bent om Barcelona te bezoeken als paren of in veel kleinere groepen, bekijk dan beschikbare kamers en boek nu!

 

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

bezienswaardigheden cultuur

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven