Home / Beste plaatsen / Top Universititeiten in Barcelona
Top Universities in Barcelona

Top Universititeiten in Barcelona

Er is geen twijfel mogelijk over het feit dat barcelona alles heeft voor de perfecte levensstijl. Er zijn weinig steden die de perfecte combinatie vormen van fantastisch weer, historische bezienswaardigheden en kosmopolitische hang-out spots zoals stranden, bergen, nachtclubs, cafés, internationale restaurants en de wereldwijd bekende Catalaanse keuken.  Iedere buurt en district in Barcelona heeft zijn eigen personaliteit en aangezien de stad relatief klein is, kan je in één dag meerdere delen van de stad bezoeken.

De stad bevat ook verschillende universiteiten van het allerbeste niveau, bekend in Spanje, Europa en zelfs heel de wereld. Wij geloven dat het inschrijven in een hogere opleidingsinstitutie in Barcelona één van de beste manieren is om te ontdekken wat deze geweldige stad te bieden heeft. Daarom hebben we de top 5 beste universiteiten in Barcelona geselecteerd en verschillende links naar accommodaties dichtbij elke universiteit aan toegevoegd. Take a look!

UB

Universitat de Barcelona (UB)

Deze prestigieuze institutie is de grootste en oudste universiteit in Barcelona, opgericht in 1450. Het is één van de populairste universiteiten voor internationale studenten die naar Barcelona komen via het ERASMUS programma, dit maakt het één van onze 5 beste universiteiten in Barcelona. Buiten het feit dat het fantastische educatieve faciliteiten bevat, is het ook nog eens erkend als belangrijkste centrum voor onderzoek en ontwikkeling binnen Europa. Het toelatingsexamen en de facilitaire kosten worden jaarlijks vastgesteld door de autonome regering van Catalonië en kosten zelden meer dan 200 euro. Om een breed scala van prioriteiten voor de student te kunnen bieden,  biedt UB verschillende educatieve programma’s aan, zoals EHOR bachelor opleidingen, masteropleidingen en Doctorale Programma’s. De universiteit biedt 150 verschillende Master Diploma’s aan. De zes campussen zijn verspreid over heel de stad, de meest bekende is de Humaniteit campus, gelegen in een Historisch gebouw op Plata de la Universitat. Dichtbij dit plein zijn er verschillende fantastische plaatsen om te ontdekken, zoals de vintage Raval buurt, de elegante cafés van Eixample en het shopping paradijs gelegen bij Plaza Catalunya en de Rambla de Catalunya. De andere campussen van deze universiteit zijn gelegen op Avinguda Diagonal, l´Hospitalet de Llobregat, Hospital Clínic, Horta-Guinardó, en Santa Coloma de Gramenet.

Check onze appartementen dichtbij elke campus door op de bovenstaande links te klikken.

UPF

Universitat Pompeu Fabra (UPF)

UPF is nog een relatief jonge universiteit, opgericht in 1990, nadat het Catalaanse parlement toestemming gaf om nog een nieuwe universiteit op te richten. De school heeft zijn naam te danken aan een academici die de Catalaanse taal bestudeerde en het standaardiseerde. In 2015 was UPF genomineerd voor tweede beste school in Spanje en in 2016 was het gekozen tot de 15e beste school in de wereld van universiteiten die jonger zijn dan 50 jaar. De universiteit biedt drie verschillende studiegebieden: sociale en humane wetenschappen, gezondheid en levenswetenschappen en ITC en communicatiewetenschappen. Ook bieden ze een grote lijst aan Master vakken aan, waarvan veel in het Engels zijn.  Het inschrijvingsgeld van het Master programma ligt rond de 3,300€ voor Europeanen en 4,100€ voor niet-Europeanen.

De universiteit is verdeeld over drie verschillende campussen, gelegen in Poblenou, dichtbij het mooie Ciutadella park en de Vila Olímpica buurt, gelegen aan de zee. Check onze geweldige studenten accommodaties met onderstaande links:

Appartementen dichtbij UPF Poblenou Campus

Appartementen dichtbij UPF Ciutadella Campus

Appartementen dichtbij UPF Mar Campus

les corts

Universitat Politecnica de Cataluña (UPC)

UPC is een universiteit van het allerbeste niveau en een onderzoekscentrum voor bouwkunde, architectuur en wetenschappen. De kernprincipes van de universiteit zijn vrijdom, gerechtigheid, samenwerking, duurzaamheid, efficiëntie, transparantie en sociale verantwoordelijkheid. Veel uitgevoerde projecten van UPC weerspiegelen de betrokkenheid van de universiteit met het milieu en de positieve verandering ervan. UPC biedt Master programma’s aan op 12 verschillende gebieden zoals luchtvaart- en ruimtetechnieken; toegepaste wetenschappen; architectuur, steden- en bouwkunde; bio systemen en voedseltechnieken; civiele technieken; gezondheidswetenschappen en technologie; industrieel ontwerp en fabricage; informatica; marine, marine en nautische technieken; het milieu, duurzaamheid en de natuurlijke hulpbronnen;  en nog veel meerande.

UPC Campus Noord is gelegen in de exclusieve Pedralbes buurt, naast het magnifieke Parc de Pedralbes. Wanneer je verblijft in een accommodatie dichtbij de UPC campus, zit je ook dicht bij het bekende Camp Nou, het grootste voetbalstadium in Europa en thuisstadium van FC Barcelona. Neem de bus bij Diagonal en verken de Gracia buurt, bekend voor zijn fantastische bars en restaurants.

, Universitat_Ramon_Llull_logo-768x377

Universitat Ramon Llull (URL)

Dit is een privé universiteit, opgericht in 1990, die zijn naam te danken heeft aan een bekende schrijver en filosoof uit de 13e eeuw. De universiteit biedt Master diploma’s op vijf vlakken aan: kunst en humaniteit, wetenschappen, gezondheidswetenschappen, sociale en legale wetenschappen, technieken en architectuur. Ook bieden ze programma’s aan die zowel voltijds als particulier in het Engels aangeboden worden. De hoofdcampus is gelegen in de elegante  Sarria – Sant Gervasi  buurt, dichtbij de Jardins de la Tamarita en het bekende Park Guell van Gaudí.

Check onze fantastische  lange-termijn accommodaties dichtbij  campus URL, één van de 5 Top Universiteiten in Barcelona!

becas-en-la-universitat-internacional-de-catalunya

Universitat Internacional de Cataluña (UIC)

UIC is een niet-winstgevende universiteit, opgericht in 1997. De universiteit heeft twee campussen: één in Barcelona en een andere in San Cugat de Vallés, met op dit moment 14,754 studenten, is het heel internationaal met studenten uit 66 verschillende landen en professoren uit 17 verschillende landen. UIC heeft een groot assortiment aan Master programma’s in de opleidingen Business Administratie, Recht, Sociologie, Architectuur, Communicatie, Educatie, Medicijnen en Gezondheidswetenschappen, Tandheelkunde en Interdisciplinaire opleidingen. De UIC campus is gelegen in  Sarria – Sant Gervasi, dichtbij de Universitat Ramon Llull campus. Neem gerust een kijkje naar onze fantastische studenten accommodaties vlakbij dit gebied.

Accommodaties in Barcelona

view more apartments dutch

 

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

beste-plaatsen index mas-consejos-nl universiteiten-index waar-te-verblijven

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven