Home / Index / Bars / 5 feiten over de El Raval buurt

5 feiten over de El Raval buurt

Als de wijk El Raval een persoon was, zouden we kunnen zeggen dat hij twee persoonlijkheden heeft. Inderdaad, in het noorden van El Raval, zal het zijn heldere kant zijn met de Boqueria Markt, de fascinerende collecties van het MACBA, het Palau Güell en de kunstwinkels. Aan de andere kant, in het Zuiden van de buurt, is het zijn donkere kant met zijn meest excentrieke bars en restaurants zoals Barri Xino. Ondanks haar reputatie als de meest boze buurt in Barcelona, kunt u niet om deze buurt heen omdat we er de oudste bars, vintage winkels en straatkunst vinden. Er is een anekdote die ik met u moet delen, El Raval is vandaag de dag zo’n trendy plek geworden dat de inwoners van Barcelona een werkwoord hebben uitgevonden om te zeggen dat je in El Raval loopt: Ravalejar.

Dus, als je alle andere feiten over El Raval wilt weten, lees dan verder!

# 1 Bar Marsella

De Marsella Bar werd opgericht in 1820 en is daarmee de oudste bar van Barcelona. Het was zeer beroemd in de Boheemse tijd omdat verschillende kunstenaars er kwamen; kunstenaars zoals Rimbaud, Baudelaire, Van Gogh of Hans Christen Andersen, die de Kleine Zeemeermin schreef. Volgens hem had de bar een Parijse sfeer. Hemingway, Picasso en Dalí kwamen regelmatig in de bar; en het was hier dat zij inspiratie vonden voor sommige van hun werken. Er was echter een tijd dat de bar bijna failliet ging; maar de inwoners van Barcelona demonstreerden voor het behoud van deze mythische plek en het stadhuis stemde er uiteindelijk mee in om de bar voor meer dan een miljoen euro te kopen. Als je erheen gaat, moet je een glas absint bestellen, Hemingway’s favoriete drankje. En als er geen plaatsen meer zijn, liggen de andere twee historische bars, La Confiteria, en Casa Almirall, in de Catalaanse hoofdstad ook in Raval.

Facts about El Raval neighborhood Barcelona-Home

Adres: Carrer de Sant Pau, 65, 08001 Barcelona
Openingsuren: Dinsdag tot zondag van 11:00u. to 01:00u.

# 2 Eerbetoon aan Joan Miro de Sixo

Kent u waarschijnlijk de Stichting van Joan Miró, een particulier cultureel centrum dat tot doel heeft de werken van Joan Miró te bewaren en tentoon te stellen? Welnu, “Ciutat Bella” is een project op initiatief van Arcadi Poch van Kognitif. Zij heeft tussen 2014 en 2015 muurschilderingen gemaakt in het hart van Ciutat Vella, in de wijk El Raval. Dit project is een eerbetoon aan Joan Miró, hij wenste dat zijn kunst zou blijven leven en door iedereen bewonderd zou worden; dus wat is er beter dan straatkunst daarvoor? Dit project had ook tot doel de waarden van coëxistentie en burgerschap te bevorderen door middel van kunst.

Facts about El Raval neighborhood Barcelona-Home

Adres: The corner between Sant Pau Street and Ririeta Street, Raval, Barcelona

# 3 Vintage winkelstraten

Er is een overvloed aan vintagewinkels in Barcelona. Sommige items kunnen echter vrij duur zijn; dus als je je vintage stijl op een budget wilt uitdrukken, is de straat van Riera Baixa in de wijk El Raval iets voor jou. Deze straat is verder gevuld met tweedehandswinkels en biedt vintage uit alle hoeken; stukken die even betaalbaar als origineel zijn. Als je inspiratie wilt opdoen om je kleurrijke en expressieve straatstijl te perfectioneren, hebben wij de beste winkels in de buurt geselecteerd. Ten eerste, voor een stedelijke stijl, ga naar Career Tallers. Ten tweede, als je naar een concept store wilt gaan, mis dan niet de Holala Plaza, die vintage kleding maar ook meubels aanbiedt; en ze organiseren vaak veel coole evenementen zoals street art shows of popmuziek concerten! Ten derde, als je een fan bent van vintage kleding, ga dan naar Flamingo Vintage Kilo, die, zoals de naam al doet vermoeden, per kilo verkoopt. Merk tot slot op dat de winkels van de straat Riera Baixa elke zaterdag om 13.00 uur hun mooiste spullen op straat tentoonstellen. Zo ontstaat er een markt naast die van de plaatselijke bevolking die hun eigen tafels met tweedehands kleding opzetten. Vintage jagers, wij wachten op jullie vele zaterdagen, op jullie plaatsen, klaar, gaan!

Facts about El Raval neighborhood Barcelona-Home

Adres: Career de la Riera Baixa, Raval, Barcelona
Openingsuren: Verschillend

# 4 Granja M Viader

Open uw ogen wijd wanneer u in de smalle straatjes van El Raval loopt om niet naast een klein modernistisch café met overhangende versiering te staan: de GranjaViader. Dit is de perfecte plek om te genieten van de typische warme chocolademelk, genaamd suis. Het was de favoriete drank van Pablo Picasso. Het gebak wordt in de keuken van de Vadier gemaakt; waaronder cheesecakes, tarte Tatin, en churros, bijvoorbeeld. Wij raden u aan de beroemde warme chocolademelk met melindros te bestellen! Nu een beetje geschiedenis over deze mooie plek. De koffie Vadier was vroeger een zuivelfabriek, het werd opgericht in 1870. De koffie dankt zijn naam aan de eigenaar Marc Vadier. Zijn zaak was zo succesvol dat hij zijn vijf zonen in dienst nam en het café een familiebedrijf werd. Momenteel is dit de vijfde generatie van de familie die het café runt. Natuurlijk blijft de GranjaViader kaas, yoghurt, room en andere zuivelproducten maken, hoewel de belangrijkste producten nu warme chocolademelk en gebak zijn. Ondanks het feit dat de Viader druk bezocht wordt door de toeristen, blijven de inwoners de Viader op prijs stellen en komen ze er nog even vaak als vroeger. De Viader is zo authentiek en vol charme.

Facts about El Raval neighborhood Barcelona-Home

Adres: Carrer de Xuclà, 4, 08001 Barcelona
Openingsuren: Woensdag tot zaterdag van 09:00u. tot 13:45u. & 17:00u. tot 20:30u.

# 5 De filmbibliotheek van Catalonië

De filmbibliotheek was vroeger in Sierra. Vervolgens hebben de vertegenwoordigers van MACBA, het grote theater van Liceu, de CCCB, de bibliotheek van Catalunya en vele andere instellingen besloten om een groot rehabilitatieproject te leiden in het hart van El Raval. Het is in deze zin dat zij de filmbibliotheek van Catalunya in het hart van Raval hebben verplaatst; om de buurt als één van de belangrijkste culturele centra van de stad op te leggen. De Cinematheek beslaat dan ook een gebouw van 6000 vierkante meter en de uitgezonden films zijn een selectie van klassieke maar ook recente werken. Het is niet zomaar een cinematheek, het is een zeer groot project. U vindt er ook een bioscoopbibliotheek, een boekhandel, een café, kantoren en een tentoonstellingsruimte. Bovendien is het project van plan extra tentoonstellingen, demonstraties en rondleidingen te organiseren en educatieve projecten uit te voeren.

Facts about El Raval neighborhood Barcelona-Home

Adres: Plaça de Salvador Seguí, 1, 9, 08001 Barcelona
Openingsuren: Verschillende uren

Bent u van plan een reis naar Barcelona te maken en bent u op zoek naar een verblijfplaats? Kijk dan eens naar de beschikbare appartementen op onze website! Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft.

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

bars-nl bezienswaardigheden cultuur culture-barcelona-nl eten-en-drinken index over-barcelona mas-consejos-nl waar-te-verblijven vrije-tijd

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven