Home / Bästa platserna / Topp 5 bästa universiteten i Barcelona
Top Universities Barcelona

Topp 5 bästa universiteten i Barcelona

Det råder inga tvivel om att livet i Barcelona är en helt egen livsstil. Det blir svårt att hitta en annan stad med så perfekt kombination av fint väder, historiska platser och internationella uteställen, stränder och berg, nattklubbar och caféer, internationella restauranger och katalanska rätter. Varje distrikt i Barcelona har sin egna personlighet, och då staden är relativt liten hinner du besöka flera olika distrikt under samma dag!

Staden är också hem för ett antal toppklassiga universitet, kända runtom i Spanien, Europa och vissa över hela världen. Vi tror att studera i Barcelona är ett av de bästa sätten att uppleva staden på! Därför har vi rankat våra topp 5 av universiteten i Barcelona och tillhandahåller även med ett flertal länkar till våra lägenheter i närheten av lägenheterna.

1-e1466086733600

Barcelona Universitet (UB)

Det prestigefyllda lärosätet är ett av de största och äldsta universiteten i Barcelona och är grundat under 1450. Det är ett av de mest populära lärosätena för studenter som kommer med Erasmus-programmet, vilket gör det till ett av våra topp 5 universitet i Barcelona. Förutom dess fantastiska utbildningsmöjligheter är det också känt för at vara centrum för forskning och utveckling i Europa.

Kostnaderna beslutas årlig av Autonomous government of Catalunya och överstiger sällan 200 euros. UB erbjuder ett flertal utbildningsprogram, så som EHEAs kandidat, masterprogram och doktorprogram. Universitet erbjuder 150 olika masterprogram. De sex campusområden är utspridda över hela staden, och de kändaste är det humanistiska campuset som ligger i den historiska utbildningen i Placa de la Universitet.  Nära detta området ligger ett flertal fantastiska platser att upptäcka, som det coolare området i Raval-kvarteret, de eleganta caféerna i Eixample och shoppingparadiset i närheten av Plaza Catalunya och Rambla de Caralunya.

Universitetets andra campusområdet ligger på Avinguda Diagonal, l´Hospitalet de Llobregat, Hospital Clínic, Horta-Guinardó, och Santa Coloma de Gramenet.

Spana in våra lägenheter nära campus genom att klicka på länkarna nedan!

maxresdefault

Universitat Pompeu Fabra (UPF)

UPF är ett väldigt ungt universitet som grundades under 1990, när katalanska parlamentet fastställde ännu ett lärosäte för högre utbildning i Barcelona. Skolan har fått sitt namn från en akademiker och spenderade hela sitt liv för att studera det katalanska språket och arbetade sedan för att standardisera det. Under 2015 rankades UPF som nummer 2 i Spanien och under 2016 som nummer 15 bland universitet som är under 50 år gamla. Universiteten erbjuder tre utbildningsområden, samhällsvetenskap och humankunskap, hälsa och ITC och kommunikationsvetenskap.
Universitetet har också ett större utbud av Master-kurser, de flesta på engelska. Utbildningsavgiften är runt 3300 euro för europeiska medborgare och 4100 euro för medborgare utanför EU.
Universitetet är indelat i tre större campus som ligger i Poblenou, nära vackra Ciutadellaparken och i Vila Olimpica, precis intill havet. Spana in vår universitetslägenheter genom att följa länkarna nedan.

Apartments near UPF Poblenou Campus

Apartments near UPF Ciutadella Campus

Apartments near UPF Mar Campus

14495913888_62f9960691_b-768x512

Universitat Politecnica de Cataluña (UPC)

UPC är ett lärosäte i världsklass och är specialiserat i teknik, arkitektur och vetenskap. Universitetets byggstenar är frihet, rättvisa, demokrati, soliditet, samarbete, hållbarhet, effektivitet, transparens och social ansvar. Många av de projekt som presenteras ac UPC reflekterar universitets engagemang för miljön och positiv förändring. UPC erbjuder masterprogram inom 12 olika fält. Rymdteknik, vetenskap, arkitektur, byggnadskonstruktion, biosystem och jordbruksteknik, civilingenjör, hälsovetenskap, industriteknik, informationsteknik: sjöväsen, marinen och nautisk teknik, miljöteknik, hållbarhet och naturresurser.

The UPC Campus Nord ligger i det exklusiva Pedralbes grannskapet, nära fantastiska Patc de Pedralbes. Genom att bo i någon av våra lägenheter nära UPC campus, kommer du också bo nära Camp Nou, det största fotbollsarenan i Europa och hemmaarena för FC Barcelona.
Ta bussen ned till Diagonal och spana in Gracia området, känd för dess fantastiska barer och restauranger.

Universitat_Ramon_Llull_logo-768x377

Universitat Ramon Llull (URL)

Detta är ett privat universitet, grundat år 1990, och som har fått sitt namn från en känd filosof på 1200-talet. Universitetet erbjuder masterprogram inom flera fält och erbjuder dessutom en möjlighet att läsa hela eller delar av utbildningen på engelska. Campuset ligger i eleganta Sarria-San Gervasi kvarteret, nära the Jardins de la Tamarita and famous Park Guell of Gaudí.

Spana in vårt fantastiska långtidsboende nära URL campus, ett av våra fem toppuniversitet i Barcelona!

becas-en-la-universitat-internacional-de-catalunya

Universitat Internacional de Cataluña (UIC)

UIC är ett icke-vinstdrivande universitet som grundades under 1997.Universitetet består av två campus: Ena i Barcelona och det andra i San Cugat de Vallés. Det finns för tillfället 14754 studenter på universitet, och 66 nationaliteter är representerade bland studenterna och 17 bland lärarna. UIC har ett stort utbud med masterprogram inom ekonomi, juridik, humanistiska ämnen, arkitektur, kommunikation, medicin med mera. UIC campus ligger i Sarria-Sant Gervasi, i närheten av Universitet Ramon Llull campus.
Spana in våra fantastiska studentlägenheter i detta härliga område.

Lägenheter i Barcelona

view more apartments swedish

 

Lämna ett Svar

Your email address will not be published.

Skriven av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

baesta-platserna other-information-sv service-i-barcelona universities-sv boende-sv

Boende Barcelona


Scroll To Top