Home / Beste plaatsen / 3 Manieren om El Raval te Verkennen
3 manieren om el raval te verkennen barcelona-home

3 Manieren om El Raval te Verkennen

Men zegt dat Barcelona een stad is die over een andere stad is gebouwd, met daarnaast een mix van verschillende culturen en opbouw. De wijk CIUTAT VELLA is daar een goed voorbeeld van – van EL GÒTIC tot EL RAVAL kunt u snel zien hoe elke wijk zijn eigen unieke persoonlijkheid heeft. Als u over La Rambla richting BARCELONETA loopt, kunt u stoppen bij het metrostation Liceu en naar rechts afslaan om de opwindende straten van de wijk in te duiken en El Raval te verkennen. Met haar rebelse houding en provocerende vibes heeft deze buurt veel te bieden aan diegenen die op zoek zijn naar eigenzinnigheid in plaats van voorspelbare routes in de stad Barcelona.

Bijvoorbeeld, als je altijd op jacht bent naar nieuwe coole shopping plekken, of je bent op zoek naar een aantal onvergetelijke smaken of je wilt gewoon een greep krijgen van de levendige artistieke flair van het gebied; El Raval kan iedereen verder trekken in haar diverse karakter, met graffiti bedekte muren en bruisende energie.

Kies uw manier en wees klaar om El Raval, dit onconventionele juweeltje van Barcelona op drie verschillende manieren te verkennen:

# 1 De winkelmanier

Wanneer je El Raval verkent, moet je weten dat het de thuisbasis is van vele unieke winkels waar de lokale bevolking van houdt. Ambachtelijk, VINTAGE en geraffineerd, beschrijven allemaal een beetje van wat u kunt verwachten te kopen in deze eigenzinnige buurt. Als u altijd op zoek bent naar een uniek stuk, dan zult u verrast worden.

La Varieté

Deze kleine winkel heeft een charmante en chille sfeer. Je vindt er inspirerende, delicate, handgemaakte voorwerpen die door het grote glazen raam opvallen. Achterin de zaak zie je het laboratorium waar de magie gebeurt. Elke hoek van deze fantastische winkel lijkt speciaal te zijn ontworpen om je op je gemak en rustig te laten voelen. Elk voorwerp dat je kiest, draagt een verhaal van overzeese avonturen in zich. De eigenaars en ontwerpers noemen La Varieté een verlengstuk van zichzelf en niet zomaar een zaak. Als u gaat en nog steeds niet kunt beslissen wat u mee naar huis wilt nemen, kunt u beginnen met de mooie hangende bloemenvazen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zien er geweldig uit op spiegels. U zult versteld staan van de grote zorg voor details in deze winkel.

3 Ways To Explore El Raval Barcelona-Home

Bron: www.bueno-bonito-barcelona.com

Adres: Carrer del Dr. Dou, 12, 08001 Barcelona
Openingstijden: Maandag tot zaterdag van 11:00 tot 20:30; Zondag van 11:00 tot 16:00

Lullaby Vintage Boutique

Deze kleine en leuke boetiek is een van de sterren van de straat Riera Baixa, die beroemd is om zijn verscheidenheid aan tweedehandswinkels. Lullaby is speciaal vanwege de zeer nauwkeurige selectie van kledingstukken, accessoires en vintage sieraden. Oh, ze hebben veel verbazingwekkende juwelen, die uniek zijn, van hoge kwaliteit en tegen eerlijke prijzen. De waardevolle uitleg van de eigenaar over elk item en hun historische wortels wil je niet missen.

3 Ways To Explore El Raval Barcelona-Home

Adres: Carrer de la Riera Baixa, 22, 08001 Barcelona

Openingstijden: Maandag tot zaterdag van 11:00 tot 20:30

MACBA Store Laie

Met een ruime keuze aan boeken, essays en culturele tijdschriften is de winkel en BOOKSHOP van het beroemde museum “MACBA” de plaats bij uitstek voor wie op zoek is naar interessante souvenirs of een specifiek en misschien moeilijk te vinden boek over hedendaagse kunst. Werp een blik op de selectie speelgoed en voorwerpen geïnspireerd door beroemde kunstenaars. Naast de boeiende sfeer kunt u ook de aantrekkelijke en moderne binnenhuisarchitectuur bewonderen.

3 Ways To Explore El Raval Barcelona-Home

Adres: Plaça dels Àngels, 1, 08001 Barcelona

Openingstijden: Maandag tot vrijdag van tot 11:00 tot 14:00 en van 15:30 tot 19:00, Zaterdag van 10:00 tot 19:30; Zondag van 10:00 tot 14:30

# 2 The Foodie Way

Om El Raval te verkennen, kun je maar beter elke soort keuken omarmen. Of je nu op een BUDGET bent of jezelf wilt trakteren met wat lekkers, El Raval heeft je rug! Neem een kijkje op drie restaurants opties voor een echt lokale ervaring in Barcelona.

Bún Bò Viêtnam

Als je een keuze moet maken tussen de vele eetgelegenheden die Carrer dels Angels te bieden heeft, kun je niet fout gaan met dit Vietnamees geïnspireerde restaurant. Kleurrijke en bizarre decoratie met een groovy sfeer. Je kunt er heerlijke gerechten en cocktails krijgen voor lage prijzen. Begin met een fluffy rijst crêpe, een aantal rijstpapier rollen of de beroemde lente crunchy rolls. Dit is perfect voor een snel en gezellig etentje met vrienden.

3 Ways To Explore El Raval Barcelona-Home

Bron: www.tripadvisor.es

Adres: Carrer dels Àngels, 6, 08001 Barcelona

Openingstijden: Elke dag van 13:00 tot 23:00

Kino Café

 

Heb je ooit al eens gegeten met zicht op skateboarders die dubbele salto’s maken op de trappen van een SUPER COOL MUSEUM? Want dat is precies wat Kino je gaat bieden en meer. Deze bruisende bar heeft een ongedwongen eetvoorstel. Van MEDITERRANE TAPAS, nacho’s tot smakelijke hamburgers – Kino is een goede optie voor een grotere en meer diverse groep vrienden. Je zult je zeker vermaken in deze relaxte plek in het hart van El Raval. Lente- en zomerdagen zijn bedoeld om op het terras van Kino door te brengen.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Kino Cafe (@kinocafebcn)

Adres: Carrer de Ferlandina, 23, 08001 Barcelona

Openingstijden: Maandag tot donderdag van 13:00 tot 24:00; Vrijdag van 13:00 tot 01:00; Zaterdag van 12:30 tot 01:00; Zondag van 12:30 tot 24:00

Nømad Coffee Elke Dag

Dit is dus GEEN restaurant, maar je kunt er wel de beste koffiespecialiteiten van de stad krijgen, en raad eens? Ja, het wordt geserveerd in El Raval. Fijnproevers, zet de sappige maaltijden even opzij. Ga genieten van een vers gebrande koffie in de binnenstraatjes van de wijk als je El Raval verkent. Het is bijna een verborgen, als een geheime plek. Het is heel klein en niet superhelder, dus misschien zie je het eerst niet. De plek heeft een slonzig en toch charmant ontwerp met een superminimale en intieme sfeer. Nømad is een dynamisch koffiebedrijf dat koffie brandt, serveert en distribueert. Van Barcelona tot de hele wereld. Bovendien, als je een grote koffieliefhebber of een professional bent, Nømad biedt cursussen en trainingen. Slaap niet over deze koffiezaak. Koude brouwsels, espresso, wat je maar wilt, maar verwacht geen suiker. Dat hebben ze niet. Je hebt het niet nodig.

3 Ways To Explore El Raval Barcelona-Home

Adres: Carrer de Joaquín Costa, 26, 08001 Barcelona

Openingstijden: Maandag tot vrijdag van 08:30 tot 18:30; Weekends van 10:00 tot 19:00

# 3 The Artsy Way

Kunst is zeker een aandachtspunt als het gaat om Barcelona. Toeristen van over de hele wereld komen om de spectaculaire modernistische gebouwen en indrukwekkende musea te zien. Echter, dit is een kleurrijke en zeer geliefde buurt; wanneer u El Raval verkent let dan op de overvolle kunstzinnige dingen. Mis niets van wat El Raval voor u in petto heeft!

MACBA & CCCB Cultureel Centrum

Een MUSEUM en een cultureel centrum, beide gelegen in hetzelfde gebied. Kan het nog perfecter? Het hart van El Raval is hier. Vol leven en activiteiten, kunt u altijd verwachten verschillende tentoonstellingen te vinden, wisselend om de 3 tot 6 maanden. Er is altijd iets nieuws te zien en zelfs te doen! In het MACBA worden workshops, conferenties en audiovisuele voorstellingen georganiseerd. Aan de andere kant is er het cultureel centrum, CCCB, een gemeenschapsgerichte ruimte die gewijd is aan creativiteit, tentoonstellingen en debat over hedendaagse cultuur. Het gaat dus niet alleen om kunsttentoonstellingen, het is een hele ervaring. Woorden doen geen recht aan deze fenomenale wijk in Barcelona.

3 Ways To Explore El Raval Barcelona-Home

Adres: MACBA, Plaça dels Àngels, 1, 08001 Barcelona || CCCB, Carrer de Montalegre, 5, 08001 Barcelona

Openingstijden: MACBA, Dinsdag tot vrijdag van 11:00 tot 19:30; Zaterdag van 10:00 tot 20:00; Zondag van 10:00 tot 15:00 || CCCB, Dinsdag tot zondag van 11:00 tot 02:00

Palau Güell

Een van de vele SPECTACULAIRE ARCHITECTUURPUNTEN van Gaudí die je in Barcelona kunt vinden. Dit exemplaar is bijzonder omdat het een van de eerste belangrijke opdrachten is die Gaudí kreeg. Het heeft ook een verbazingwekkende geschiedenis, naast het feit dat het een prachtig kunstwerk is. Het paleis werd in de 20e eeuw gebruikt om de hoge kringen te vermaken. Dit gebouw bevindt zich in Las Ramblas en maakt deel uit van het UNESCO werelderfgoed. Breng zeker een bezoek aan de magische hoek van Palau Güell: het dak. U krijgt de kans om de fantastische schoorstenen te bewonderen die echte beeldhouwwerken zijn, ontworpen in verschillende vormen en kleuren.

 

Adres: Carrer Nou de la Rambla, 3-5, 08001 Barcelona

Openingstijden: Dinsdag tot zondag van 10:00 tot 14:30 en van 15:30 tot 20:00

Rambla del Raval

Dit is een brede laan die de rebelse geest van El Raval laat zien. Je ziet de gentrificatie van dit ten onrechte afgewezen gebied samen met een eeuwige multiculturele ziel. Als je El Raval verkent, zal een wandeling over de Rambla del Raval je ogen openen voor coole straatkunst, eigenzinnige bars en geweldige plekken om te eten. U kunt genieten van de rust tijdens een kleine ochtendwandeling, maar ook van de cafés vol met kletsende vrienden die ’s avonds een ijskoud biertje drinken. De palmen, bomen en bankjes maken dit een vredigere en aangenamere versie van het super drukke MAIN RAMBLA. Mis ook de Fat Cat niet aan het eind van de straat; gemaakt door de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero, beroemd om zijn XXXL beelden van dieren en mensen.

Adres: 08001 Barcelona

Bent u van plan een reis naar Barcelona te maken en bent u op zoek naar een verblijfplaats? Kijk dan eens naar de BESCHIKBARE APPARTEMENTEN OP ONZE WEBSITE! Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft.

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

Hello there! We hope you are enjoying our website full of interesting blogs to read. We absolutely love Barcelona and we hope that when you come to visit you will too!

beste-plaatsen bezienswaardigheden cultuur index over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven