Home / Over Barcelona / Buurten / Poblenou Barcelona
Poblenou in Sant Martí, Barcelona

Poblenou Barcelona

Poblenou Barcelona is gelegen in de wijk Sant Martí, langs het strand en niet ver van het Parc de la Ciutadella. Dit gebied zit vol met geschiedenis en het is een erg levendige wijk om doorheen te lopen.

Het gebied heeft een industrieël verleden en staat daarom ook wel bekend als het Catalaanse Manchester. Aan het eind van de 19e eeuw zaten er in het gebied Poblenou Barcelona veel fabrieken en textielmolens. De overblijfselen van de industrie kun je tegenwoordig nog steeds terug zien door de hoge schoorstenen en de oude watertoren die nog overeind staat​​.

De laatste tijd wordt het gebied opnieuw bekender. Dit komt door het 22@ Plan. Het plan heeft geholpen om het gebied een nieuw imago te geven en Poblenou Barcelona weer op de kaart te zetten. Het wordt nu aanzien als een opkomend gebied en een nieuw centrum van economische activiteit, vol met nieuwe studio’s en woningen. Dit zorgt voor een perfecte mix tussen traditioneel en modern.

Vind nu uw accommodatie!

Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties in de omgeving zijn onder andere Parc del Centre Poblenou en de hoofdstraat La Rambla del Poblenou. Het park is ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel en is een kleurrijke oase te midden van de gebouwen. La Rambla is een geweldige straat om doorheen te lopen. Je vindt hier veel lokale bars, restaurants en winkels. Het gebied is een mooie en welkome onderbreking van het drukke stadscentrum. De rust is dan ook de reden waarom velen ervoor kiezen om hier te verblijven tijdens hun bezoek aan Barcelona. Het ligt ook dicht bij het strand en heeft uitstekende verbindingen met de rest van de stad.

Transport

Metro: L4 (Poblenou)

Tram: T4

 
 

 
 

 
 

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buurten over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven