Home / Over Barcelona / Buurten / L’ Eixample Esquerra Barcelona
Esquerra de L’Eixample in l'Eixample, Barcelona

L’ Eixample Esquerra Barcelona

L’ Eixample Esquerra Barcelona, strekt zich recht tegenover het centrum van de stad en is een zeer populair buurt bij zowel de lokale bevolking en bezoekers. L’ Eixample, wat betekent “de uitbreiding” in het Catalaans, is het bovenste gedeelte van het centrum van Barcelona, int onderste gedeelte bevindt zich Ciutat Vella. Eixample is een perfect raster van grote lanen rondom bouwstenen van exact dezelfde grootte. Veel van de gebouwen in dit gebied zijn van de beroemde Catalaanse modernistische stijl, en het heeft de hoogste concentratie van modernistische gebouwen in de wereld. Het gebied is beschouwd als de veiligste gebieden in Barcelona. Eixample bevat een verscheidenheid aan restaurants, cafes, bars en nachtclubs.

De Avinguda de Roma belicht twee delen van de linkerzijde van Barcelona’s Eixample. Op het zuiden, vinden we het oudste deel van de wijk, die werd gebouwd op het einde van de 19e eeuw. In de buurt van de dezelfde tijd als de neo-romaanse Barcelona University gebouw, in de Plaça de la Universitat. Ook in de buurt, is er El Ninot, die zijn naam ontleent aan een oude herberg met een gravure van een klein kind (de ninot) buiten had. U kunt het snijwerk nu zien boven de ingang bij het markt. Als je door de wijk loopt, zult u worden verrast door de drukte en bedrijvigheid van de winkelstraten, en degenen die rond de drukke Mercat de Sant Antoni rondlopen.

Vind u accommodatie nu!

Een van de belangrijkste redenen waarom het zo populair is om in deze wijk te wonen, is dat het meestal  ’s nachts vrij rustig kan zijn, maar het is levendig overdag. Veel locals wonen hier met veel supermarkten, bioscopen, krantenwinkels hebben deze wijk hebben uitgebreid. Het gebied is goed bereikbaar met het openbaar vervoer systeem, met veel bussen naar en van La Ramblas en het strand, evenals verschillende metrolijnen en handige metrostations.

 

Vervoer

Metro: L4, L2, L5

Trein: Passeig de Gracia heeft verbindengen naar Girona en Figueres.

FGC: Provença

L’ Eixample Esquerra is een geweldige plek om te verblijven tijdens een bezoek aan Barcelona. Het heeft vele toeristische bezienswaardigheden en u kunt het centrum binnen enkele minuten gemakkelijk te bereiken. Als u wilt verblijven in dit gebied, bekijk dan de comfortabele accommodatie die Barcelona-Home biedt.

 

 

 

Accommodation Barcelona

View all

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

buurten over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven